Παρασκευή, 7 Μαΐου 2010

O Μαξ Κάιζερ για την Ελλάδα και το Δ.Ν.Τ.

ο ηρακλής(βοηθούντος και του αδελφού του ιφικλή)
καίει-σκοτώνει την λερναία ύδρα
("η ελλάς βρίσκεται στο μέσον όλης της γης,η αττική στο μεσον της ελλάδος,η δε αθήνα στο μέσον της αττικής και στο μεσον πάλιν των αθηνών η ακρόπολις"(αριστείδης ο δίκαιος)-τώρα είναι η ώρα να δώσει τούτη η χώρα τα χρεωστούμενα δώρα)
αναδημοσιεύω
(όσοι "ακούμε-βλέπουμε-κατανοούμε"
είναι οφειλή υποχρέωση μας να μην σιωπούμε)

O Μαξ Κάιζερ για την Ελλάδα και το Δ.Ν.Τ.
Ο κορυφαίος διεθνώς οικονομικός αναλυτής Μάξ Κάιζερ παραχώρησε ακόμα μία συνέντευξη, στη δημοσιογράφο Έλεν Σκόπις στο Athens Intl Radio στις 23 Απριλίου, στην οποία εξηγεί επακριβώς το τι συμβαίνει σήμερα στην Ελλάδα, αλλά και τι πρόκειται να συμβεί από τα σχέδια των συνεργατών του ΔΝΤ και την οικονομική υποδούλωση της χώρας, βήμα προς βήμα. 
Ακολουθεί το κείμενο της συνέντευξης:
Δημοσιογράφος: Ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου χαρακτήρισε το σχέδιο εξόδου από την κρίση ως άκρως απαραίτητο. Είπε ότι είναι απόλυτη ανάγκη, εθνική ανάγκη. Ισχύει αυτό κατά την άποψή σου;
Max Keiser: Κατ' αρχάς θα πρέπει να τονίσω, Έλεν, ότι τα γεγονότα, όπως αυτά εξελίχτηκαν τους τελευταίους μήνες, ήταν σύμφωνα με το σενάριο που είχα περιγράψει εδώ και αρκετό καιρό. Πριν από αρκετούς μήνες σου είχα πει ακριβώς τι θα συμβεί, ότι δηλαδή το ΔΝΤ θα προσφέρει στους Έλληνες ένα πακέτο διάσωσης αν και εφόσον εκείνοι το θελήσουν. Και ενώ με το ένα χέρι θα προσφέρει στους Έλληνες αυτό το πακέτο, η αγορά ομολόγων, που ελέγχεται από τα hedge funds, θα καταστρέψει τη ελληνική αγορά ομολόγων, θα τιμωρήσει -την ώρα του"μαστιγίου"- χτυπώντας την ελληνική κυβέρνηση ώσπου εκείνη να υποκύψει στο ΔΝΤ. Έτσι κι έγινε. Χθες και σήμερα, λοιπόν,οι οικονομικοί τρομοκράτες αποδόμησαν την ελληνική αγορά ομολόγων, έσυραν στην ομηρία την ελληνική οικονομία, οπότε ο Έλληνας πρωθυπουργός ενέδωσε στις πιέσεις για να κατευνάσει τους οικονομικούς τρομοκράτες, λέγοντας«Ναι. Θα δεχτούμε τη βοήθεια του ΔΝΤ». Αυτή ακριβώς την πρόβλεψη είχα κάνει και έγιναν όλα όπως τα είπα.
Δ: Ωστόσο, όλα δείχνουν πως η Ελλάδα δεν είχε άλλη επιλογή.
Max Keiser: Αυτό δεν είναι καθόλου αλήθεια.Η Ελλάδα έχει στη διάθεσή της μια σειρά από επιλογές. Ας δούμε πρώτα απ' όλα: γιατί βρίσκεται η Ελλάδα σε αυτή τη δεινή θέση; Διότι το 2000, αφού είχε υπογραφεί η συνθήκη του Μάαστριχτ και όταν έμπαινε στην ΟΝΕ,η Ελλάδα πουλήθηκε από την Goldman Sachs και κάποιους απατεώνες λογιστές που έκρυψαν τα χρέη της. Αυτό ήταν η αρχή μιας δεκαετίας κατά την οποία η Ελλάδα... Αυτό δρομολογήθηκε πριν από δέκα χρόνια. Η Ελλάδα, η ελληνική οικονομία εδώ και δέκα χρόνια οδεύει προς το θάνατό της. Τώρα βρισκόμαστε στην κορύφωση, όπου στέφθηκε με επιτυχία ένα στρατηγικό σχέδιο δέκα ετών που απέβλεπε στην καταστροφή της ελληνικής οικονομίας, τον εμπρησμό της ουσιαστικά για χάρη της κερδοσκοπίας. Η επιλογή που είχε η χώρα τότε ήταν πρώτα και κύρια η απομάκρυνση της Goldman Sachs. Τη βδομάδα που μας πέρασε η ολλανδική κυβέρνηση έβγαλε ανακοίνωση που έλεγε: «Θα πρέπει να απομακρύνουμε την Goldman Sachs».
Η βρετανική κυβέρνηση επίσης εξετάζει το ενδεχόμενο απομάκρυνσης της Goldman Sachs. Η μια χώρα μετά την άλλη συνειδητοποιεί ότι αν επιτρέψεις σε οικονομικούς τρομοκράτες να εισβάλουν στη χώρα σου, πας γυρεύοντας.
Το πρώτο πράγμα που οφείλει να κάνει η ελληνική κυβέρνηση είναι να δηλώσει: «Ελάτε να πετάξουμε έξω τους οικονομικούς τρομοκράτες, να πετάξουμε έξω το ΔΝΤ». Δεύτερον, δεδομένου του τι προηγήθηκε, εξυπακούεται ότι τα χρέη που επέσυρε η Ελλάδα ήταν αποτέλεσμα παράνομης διαδικασίας έκδοσης ομολόγων από τη Wall Street. Δεν υπάρχει καμία υποχρέωση εκ μέρους της Ελλάδας να εξοφλήσει αυτά τα χρέη. Δημιουργήθηκαν με παράνομες διαδικασίες, πουλήθηκαν με παράνομες διαδικασίες, άρα δεν έχει καμία σχέση μ' αυτά ο ελληνικός λαός. Δεν πρέπει να επιβληθούν μέτρα λιτότητας στον ελληνικό λαό μόνο και μόνο για να εισπράξουν «χριστουγεννιάτικο μπουναμά» οι τραπεζίτες της Wall Street. Είναι άδικο. Οι Έλληνες δεν επιτρέπεται να είναι υποχρεωμένοι να δεχτούν μέτρα λιτότητας για να εισπράξουν οι τραπεζίτες της Wall Street τα «δώρα των Χριστουγέννων» τους εδώ. Τρίτον, θα πρέπει η ελληνική κυβέρνηση να θέσει σε δημοψήφισμα την πρότασή της και να ζητήσει από τον ελληνικό λαό να ψηφίσει: «Θα πρέπει, ναι ή όχι, να δεχτούμε το ΔΝΤ στη χώρα μας;» Τέταρτον -είναι κι αυτό μια πιθανότητα- αν η ελληνική κυβέρνηση δεν είναι διατεθειμένη να σεβαστεί την επιθυμία του λαού, τότε θα πρέπει να υπάρξει η δυνατότητα διεξαγωγής νέων εκλογών, ώστε να υπάρξει μια κυβέρνηση στην Ελλάδα που θα φροντίσει τα συμφέροντα του λαού και όχι αυτά των τραπεζών της Wall Street.
Δ: Εν τω μεταξύ, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, το ΔΝΤ και η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα συνεδριάζουν στην Αθήνα για να απεργαστούν τους όρους αυτού του πακέτου βοήθειας. Τι μπορεί να περιμένει ο ελληνικός λαός;
Max Keiser: Δεινά.
Δ: Μπορείς να γίνεις πιο σαφής;
Max Keiser: Οι Έλληνες θα χάσουν τον έλεγχο των κερδοφόρων στοιχείων ενεργητικού της χώρας. Ήδη έχουν χάσει τον έλεγχο των τελών αεροδρομίων και των λαχειοφόρων αγορών. Στο μέλλον θα χάσουν τον έλεγχο των λιμανιών και των πόρων που θα επενδύονταν στην τουριστική δραστηριότητα. Όλα αυτά τα χρήματα θα καταλήξουν σε τράπεζες της Wall Street. Ουσιαστικά οι Έλληνες θα πουλήσουν την αγελάδα και στη συνέχεια θα αρχίσουν να αγοράζουν το γάλα της. Αυτό είναι που η Wall Street αποκαλεί «στρατηγική»: να καταφέρνουν μια χώρα να τους πουλήσει την αγελάδα της και έπειτα να την αναγκάζουν να αγοράζει το γάλα της. Η Wall Street θέλει και αναγκάζει τους Έλληνες να της πουλήσουν τα «πετράδια του στέμματος» της ελληνικής οικονομίας, για να τους αναγκάσει αργότερα να τα αγοράσουν σε πολύ υψηλότερη τιμή. Θα σου πω ακριβώς τι πρόκειται να γίνει. Σε πέντε χρόνια θα δείτε το ισχυρότερο 1/10 του 1% του πληθυσμού της Ελλάδας να ελέγχει το 99% του πλούτου της χώρας. Το ασθενέστερο 99% + του πληθυσμού θα ζει μέσα στην απόλυτη φτώχεια.

Κάπως σαν την Σαουδική Αραβία.
σημ:Ο Max Keiser είναι οικονομικός αναλυτής, συνεργάτης των τηλεοπτικών σταθμών Al Jazeera International και Russia Today.

ΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧ
τόχουμε ήδη πεί-προειδοποιησει η χώρα Δέ.Νε.Ται χειροπόδαρα απο το Δ.Ν.Τ και τους ευρω-πέους συμμάχους τους, με την σύμφωνη και σχεδόν ομόφωνη γνώμη-ψήφο του πασόκ και του αρχηγού τους κου γεωργίου παπανδρέου ο οποίος υποστηρίζεται απο την οικογένεια μητσοτάκη-μπατσοτάκη και τον επιχειρηματικό όμιλο του βγενάκη-μπενάκη!
οι δημόσιοι υπάλληλοι βρίσκονται στο δίλημμα:ναι στα μέτρα να μην χασουμε έστω τους περικομμένους μισθούς μας ή όχι στα μέτρα και ας χασουμε ακόμη και τον μισθό μας προκειμένου η χώρα να μην μετατραπεί σε βοσνία ή τιμπουκτουνιστάν!(που εν εν τέλει μεσα στο πολύ κοντινό μελλον θα είμαστε χαμένοι ολοσχερώς)
στην πραγματικότητα όμως δεν υπάρχει το δίλημμα αυτό γιατί η αξιοπιστία αυτού του αμερικανο-τσολιά γενίτσαρου-προδότη-εβραιοαμερικανοκαιγωδενξερωτί;είναι τόση όση οι προεκλογικές του εξαγγελίες σε σχέση με τα μετρα και τα ξανάμανά δεύτερα μέτρα και σας διαβεβαιώ ότι αυτά είναι η κορυφή του παγόβουνου μπροστά σε αυτό που σχεδιάζει αυτός ο μικρός και ασήμαντος καραγκιόζης του κερατά και ακριβές αντίγραφο αυτού τούτου του προαιώνιου εχθρού των ελλήνων-και υποχείριο αυτού τούτου του κακού(που πάντοτε εμφανίζεται με το ένδυμα άγγλων-τούρκων-μεγάλων δυνάμεων-εβραιοαμερικάνων και των υποχείριων-υποτελών  τους)
μα δεν το βλέπετε;
καθε μερα γλιστράει προς τα κατω και συμπαρασύρει την χωρα σε όλεθρο-βία-καταστροφή!ναι να κυρήξουμε πτωχευση-να μην πληρώσουμε κανένα και να τους πουμε- στους δανειτές αν θέλετε τα λεφτά σας βοηθείστε με τον τρόπο που εμείς θα σας υποδείξουμε!ελάτε κοντά να διαπραγματευτείτε πόσα θα πάρετε εαν και εφόσον στηρίξετε την χωρα μας να βγη απο την κριση που μονο εμεις δεν προκαλέσαμε!δεν είμαστε συμμάχοι-εταίροι-συνεργάτες-ισότιμοι ευρωπαίοι;λοιπόν γιατι ο αμερικανοτσολιάς ανακοινώνει μετρα και μετα καλεί όλους να τα στηρίξουμε;εργάστηκε ποτέ;να μας δείξει τα ένσημα του!πείνασε ποτέ;έμεινε ποτέ άνεργος και με χρέος στις τράπεζες και με την οικογένεια του να δυστυχεί; πως λοιπόν ενας χορτάτος και πλούσιος και προνομιούχος αποφασίζει για τον χαμηλόμισθο τον συνταξιούχο τον άνεργο τον εργάτη τον άστεγο τον πεινασμένο και για όλους τους μη έχοντες αυτής της χώρας;
δεν είναι αυτός και ο προηγούμενος μπούλης καραμάν αλής που ρίξανε το καράβι της χώρας στα βράχια του ΔΝΤ και των κερδοσκόπων ευρωπέων και χαμέρ ικανών;
να κανεις δημοψήφισμα-εκλογές ποιός σου είπε ότι έχεις την συναίνεση μας για ότι κανεις βρέ αχρείε παλιάτσο; δήθεν πρωθυπουργέ τάχα μου πατριώτη λύκε με προβιά προβάτου!
σας-μας αντιπροσωπεύουν οι βολευτές αυτοί;που το μονο που ξερουν είναι η κομματική γραμμή και το δικό τους ατομικο προσωπικό συμφέρον με τα χιλιάδες ευρώ που κονομάνε;
αντισταθείτε τώρα γιατί μετα θαναι αργά!
να παμε στο σύνταγμα-ομόνοια και σε όλες της πλατείες και να κατασκηνώσουμε μεχρι νεωτέρας!ή να αποσυρθούν τα μετρα άμεσα να συλληφθούν άμεσα οι πρώην και τα επιτελεία τους να αναζητηθούν τα κλεμμένα να επαναξετασθούν όλες οι συμφωνίες της τελευταίας 10ετίας με τις δεκο τα αεροδρόμια-λιμάνια-διόδια κλπ και τα σκάνδαλα μη εξαιρουμένου του χρηματηστηρίου.(όχι απο δικαστήρια ή την βουλή αλλά απο εθνική επιτροπή μη κομματικών προσώπων και με συνδρομή ξένων δικαστών συνταγματολόγων επιστημόνων κλπ)
τι κριμα η αριστερά να μην γνωρίζει σήμερα τι ποιεί η δεξιά-ή γνωρίζει και ποιεί την νίσσα;ιδού η εύλογη απορία; κα λιάνα μας που διακατέχεσαι και απο άλλες, πλην τις κοομμουνιστικές,αρχές!και σενα τι να σου πω-σούμεινε τσίπα τσίπρα; 
(η αλήθεια είναι ότι χθές στην βουλή είπανε ΟΛΟΙ ναί στα μέτρα.μηπως θα αγγίξουν αυτούς;μπόρα είναι θα περάσει είπανε και πάντα εσείς-μαλακέ λαέ δεν πλήρωνες τα μέτρα;τώρα γιατί όχι-τί μπορείς άλλωστε να κανεις; ναι αγαπητοί έτσι σκέφτονται γιατί εμείς τους επιτρέψαμε,εμείς τους μαθαμε να σκέφτονται έτσι για μας και όποιος διαφωνεί ας κοιτάξει τον καθρέφτη και την....μαγική σφαίρα να δη την συνέχεια...που δεν θα είναι επι της οθόνης αλλά επι της καθημερινότητος της ζωής-βίου μας)
όχι δεν θέλω ού αλλά ξού!!
ππππππππππππππππππππππππππππ
ππππππππππππππππππππππππππππππππππππ
ππππππππππππππππππππππππππππππππππππππ

Δεν υπάρχουν σχόλια: