Κυριακή, 11 Ιουλίου 2010

Η 7η Ολική εκλειψη Ηλίου (21ος αιώνας)


Γεωγραφικά, η Πολυνησία μπορεί να περιγραφεί ως ένα τρίγωνο 
με τις τρεις γωνίες του στην Χαβάη,τη Νέα Ζηλανδία και τις Νήσους του Πάσχα

("η ελλάς βρίσκεται στο μέσον όλης της γης,η αττική στο μεσον της ελλάδος,η δε αθήνα στο μέσον της αττικής και στο μεσον πάλιν των αθηνών η ακρόπολις"(αριστείδης ο δίκαιος)-τώρα είναι η ώρα να δώσει τούτη η χώρα τα χρεωστούμενα δώρα)
(αντιγραφή άρθρου απο εφημερίδα τα νέα)
Ολική έκλειψη Ηλίου «επισκιάζει» τον τελικό του Μουντιάλ
http://www.tanea.gr/default.asp?pid=2&ct=2&artId=4583807
Μακρά και πολυαναμενόμενη από την επιστημονική κοινότητα είναι η αποψινή ολική έκλειψη Ηλίου -η έβδομη του 21ου αιώνα- η οποία συμπίπτει χρονικά με την έναρξη του τελικού για το Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου.
Η έκλειψη θα είναι ορατή κυρίως στη Γαλλική Πολυνησία και την Νήσο του Πάσχα. Το φαινόμενο θα αρχίσει την ίδια ώρα με τον τελικό του Μουντιάλ, μεταξύ Ολλανδίας και Ισπανίας, και θα ολοκληρωθεί τα μεσάνυχτα. Μόνον ένα μικρό τμήμα του ηλιακού δίσκου θα παραμείνει ακάλυπτο στην πρωτεύουσα της Γαλλικής Πολυνησίας, Παπέετε, όπου το κοσμικό φαινόμενο θα ξεκινήσει στις 8:27 το πρωί (9:27 μ.μ. ώρα Ελλάδος). Το ουράνιο σώμα θα καλυφθεί πλήρως από τη Σελήνη στο κέντρο του αρχιπελάγους Τουαμότου, στα ανατολικά της Ταϊτής.
Στις 9:15 το βράδυ η έκλειψη θα ξεκινήσει πάνω από τον Ειρηνικό Ωκεανό και στις 11:11 η κωνική σκιά από τη Σελήνη, που θα παρεμβληθεί ανάμεσα στην τροχιά της Γης και του Ηλίου σε πλήρη ευθυγράμμιση, θα πέσει πάνω από τα γιγαντιαία αγάλματα στη Νήσο του Πάσχα. Η έκλειψη θα ολοκληρωθεί στο έδαφος της Αργεντινής, λίγο πριν τις ακτές της Χιλής, 8 λεπτά πριν από τα μεσάνυχτα, ώρα Ελλάδος.
Θα είναι η τελευταία ολική έκλειψη Ηλίου μέχρι το Νοέμβριο του 2012 και η πρώτη που σημειώνεται μετά την αντιστροφή του μαγνητικού πεδίου του Ηλίου, πέρυσι το 2009. Για το λόγο αυτό αναμένεται με εξαιρετικό ενδιαφέρον από τη διεθνή επιστημονική κοινότητα, καθώς εκτιμάται ότι έχει αυξηθεί ελαφρά η ένταση του μαγνητικού πεδίου του Ηλίου και η θερμοκρασία του ηλιακού στέμματος.
Στην Ταϊτή έχουν σπεύσει για να παρακολουθήσουν το φαινόμενο περισσότεροι από 5.000 τουρίστες, μεταξύ τους και ο σκηνοθέτης της ταινίας «Άβαταρ», Τζέιμς Κάμερον. Υπολογίζεται ότι τα έσοδα που θα αφήσουν στο νησί οι παρατηρητές θα φθάσουν τα 8,4 εκατ. ευρώ, την ώρα που η οικονομία στην περιοχή πλήττεται σφοδρά από την μείωση των παραθεριστών λόγω της οικονομικής κρίσης.
Πειράματα από Έλληνες επιστήμονες
Και η Νήσος του Πάσχα έχει πλημμυρίσει από αστρονόμους. Λόγω του κοσμικού φαινομένου ο πληθυσμός της (περίπου 4.000) έχει διπλασιαστεί αυτές τις ημέρες. Μεταξύ τους βρίσκεται και μια ελληνική αποστολή επιστημόνων, με επικεφαλής τον καθηγητή του Τμήματος Φυσικής του Α.Π.Θ., Γιάννη Σειραδάκη.
Η ελληνική επιστημονική ομάδα θα συμμετάσχει σε αστρονομικά πειράματα και παρατηρήσεις της ολικής έκλειψης Ηλίου. Οι ερευνητές έχουν ήδη εγκαταστήσει τις πειραματικές διατάξεις με τις οποίες θα πραγματοποιήσουν φασματοσκοπικές μετρήσεις του ιονισμένου σιδήρου, του Μαγνησίου και του Υδρογόνου, στην ατμόσφαιρα του Ήλιου. Η απόκρυψη του ηλιακού φωτός από τη Σελήνη θα διαρκέσει 4 λεπτά και 40 δευτερόλεπτα.
ΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥ 
κάθε έκλειψη ηλίου είναι για όλη την ανθρωπότητα ένα προμύνημα κακό-και ταυτόχρονα μία πρόνοια-προειδοποίηση του καλού για το επερχόμενο κακό και τούτο διότι Ο ΗΛΙΟΣ είναι η σημαντικότερη ΕΙΚΟΝΑ-ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΗΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΜΑΣ,είναι η πλησιέστερη υλική μορφική απεικόνιση-αποτύπωση της θέσεως-φύσεως του θεού ο οποίος είναι το πνευματικό πυρ-φως της αγάπης του λόγου και της σοφίας του πνεύματος,(ηλιακόν πύρ-φως) που συναποτελούν την εκδηλωμένη-εκπεφρασμένη όψη του πατρός θεού-της αλήθειας του (ο πυροφωτεινός ήλιος-κύκλος).έτσι λοιπόν οι κινήσεις του ήλιου και όλες οι φυσικές του "μετατροπές" θετικές ή αρνητικές οφείλουν να εκλαμβάνονται απο τον άνθρωπο ως ερμηνεία των θελήσεων της αγάπης-σοφίας του θεού προς τον άνθρωπο,ως "σημεία και τέρατα"που ο άνθρωπος θα πρέπει να ερμηνεύει-εξηγεί για να οδηγείται σύμφωνα με το θέλημα του ήλιου-πνευματικού θεού (πνευματικός ήλιος αλήθεια-ΖΕΥΣ/φώς-ΑΠΟΛΛΩΝ/πύρ-ΑΘΗΝΑ/υλικόν πυρφώς ΗΛΙΟΣ)
η αποψινή επικείμενη ηλιακή έκλειψη-με αφορμή την νήσο πάσχα-που αποκει μπορεί να δη ο άνθρωπος ολόκληρη την ηλιακή έκλειψη, θυμίζει 2 πνευματικά γεγονότα α) τα υλικά τεράστια γιγαντικά αγάλματα της νήσου του πάσχα παραπέμπουν στούς γίγαντες της γενέσεως που ενώθηκαν με τις θυγατέρες των ανθρώπων και δημιούργησαν μια ανώτερη φυλή ανθρώπων-που φτάνει μέχρι σήμερα.αλλα και την εν συνεχεία ανομία-ξεπεσμό των επιγόνων τους και την απόφαση-ΚΡΙΣΗ του θεού να "καταστρέψει"με κατακλυσμό ύδατος την άνομη αυτή φυλή και τα έργα της αδικίας-αμαρτίας τους,με ταυτόχρονη όμως διαφύλαξη των δίκαιων ανθρώπων που ήταν ο νώε και η οικογένεια του,(που αποτελεί προτύπωση της μελλοντικής-επικείμενης πνευματικής κρίσης της γήϊνης ανθρωπότητας-κατακλυσμός ύδατος-νώε και πυρός-λώτ στην γη και με ταυτόχρονη διαφύλαξη όλων όσων προώρισται να επιζήσουν και να συνεχίσουν το έργο του θεού στην γη μέχρι ολοκληρώσεως του εντελώς) και β) το ότι η νήσος του πάσχα-ως νήσος των γιγάντων που είναι οι 7 υιοί-πνεύματα-τέκνα του θεού,αποκαλείται-ονομάζεται στην αρχαία γλώσσα των ντόπιων:ΟΜΦΑΛΟΣ ΤΗΣ ΓΗΣ (δες: www.greeknews-tanea.com) που όπως όλοι οι άνθρωποι παγκοσμίως γνωρίζουν με την ονομασία αυτή αποκαλούνται οι ΔΕΛΦΟΙ-ΤΟ ΑΡΧΑΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΠΟΛΛΩΝΙΟ ΗΛΙΑΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΟΥ ΦΩΤΟΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΡΟΦΗΤΕΙΑΣ,έτσι απο την μία πλευρά τονίζεται-αποκαλύπτεται (με αυτή την έκλειψη ηλίου) ο κατακλυσμός του νώε και απο την άλλη η ελλάδα ως χώρα του ομφαλού της γης-των δελφών.
αναλυτικώτερα:
ΤΟ ΝΗΣΙ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ (νησιά) έχει έκταση 64 τετραγωνικά μίλια. Είναι το πιο απομονωμένο κατοικημένο νησί στον κόσμο.το αρχαιότερο γνωστό πολυνησιακό όνομά του πιστεύεται πως είναι :Τε Πίτο Ο Τε Χένουα που σημαίνει:«Ομφαλός της Γης».το νησί είναι παγκοσμίως γνωστό για τα τεράστια-γιγάντια λίθινα-μονολιθικά αγάλματα, τα Μοάι, κάποια από τα οποία ζυγίζουν ακόμα και 80 τόνους 
σημείωση:η κωνική σκιά από τη Σελήνη, που θα παρεμβληθεί ανάμεσα στην τροχιά της Γης και του Ηλίου σε πλήρη ευθυγράμμιση, θα πέσει πάνω από τα γιγαντιαία αγάλματα στη Νήσο του Πάσχα.
ΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥ
Γένεση 6:1-13
και εγενετο ηνικα ηρξαντο οι ανθρωποι πολλοι γινεσθαι επι της γης και θυγατερες εγενηθησαν αυτοις.ιδοντες δε οι υιοι του θεου τας θυγατερας των ανθρωπων οτι καλαι εισιν ελαβον εαυτοις γυναικας απο πασων ων εξελεξαντο.και ειπεν κυριος ο θεος ου μη καταμεινη το πνευμα μου εν τοις ανθρωποις τουτοις εις τον αιωνα δια το ειναι αυτους σαρκας εσονται δε αι ημεραι αυτων εκατον εικοσι ετη.οι δε γιγαντες ησαν επι της γης εν ταις ημεραις εκειναις και μετ εκεινο ως αν εισεπορευοντο οι υιοι του θεου προς τας θυγατερας των ανθρωπων και εγεννωσαν εαυτοις εκεινοι ησαν οι γιγαντες οι απ αιωνος οι ανθρωποι οι ονομαστοι.ιδων δε κυριος ο θεος οτι επληθυνθησαν αι κακιαι των ανθρωπων επι της γης και πας τις διανοειται εν τη καρδια αυτου επιμελως επι τα πονηρα πασας τας ημερας.και ενεθυμηθη ο θεος οτι εποιησεν τον ανθρωπον επι της γης και διενοηθη.και ειπεν ο θεος απαλειψω τον ανθρωπον ον εποιησα απο προσωπου της γης απο ανθρωπου εως κτηνους και απο ερπετων εως των πετεινων του ουρανου οτι εθυμωθην οτι εποιησα αυτους.νωε δε ευρεν χαριν εναντιον κυριου του θεου.αυται δε αι γενεσεις νωε. νωε ανθρωπος δικαιος τελειος ων εν τη γενεα αυτου τω θεω ευηρεστησεν νωε.εγεννησεν δε νωε τρεις υιους τον σημ τον χαμ τον ιαφεθ.εφθαρη δε η γη εναντιον του θεου και επλησθη η γη αδικιας.και ειδεν κυριος ο θεος την γην και ην κατεφθαρμενη οτι κατεφθειρεν πασα σαρξ την οδον αυτου επι της γης.και ειπεν ο θεος προς νωε καιρος παντος ανθρωπου ηκει εναντιον μου οτι επλησθη η γη αδικιας απ αυτων και ιδου εγω καταφθειρω αυτους και την γην.....
Οι Δελφοί ήταν ο ομφαλός της γης, όπου, σύμφωνα με τη μυθολογία, εκεί συναντήθηκαν οι δύο αετοί που έστειλε ο ΖΕΥΣ από τα άκρα του σύμπαντος για να βρει το κέντρο του κόσμου.(ελλάς η χώρα του ήλιου-δελφοί-ζεύς-απόλλων-ήλιος)
(μήπως σήμερα με την κρίση δεν είναι ο ήλιος της χώρας μας σε έκλειψη; και μαζί με αυτόν-εξαιτίας του γεγονότος αυτού όλοι οι έλληνες ευρίσκονται σε έκλειψη,υλικά-ηθικά-πνευματικά;)
(δες:  το φώς της κρίσεως )
σημείωση:οι τρείς υιοί του ΝΩΕ (έων=ο ών) ήταν ο χαμ=χαμίτες=αιγύπτιοι(χάθηκαν λόγω της μαύρης μαγείας που ασκούσαν ) ο σήμ=σημίτες=εβραίοι (εξέπεσαν λόγω της προδοσίας προς τον λόγο του θεού ιησού χριστό) ο ιάφεθ=ιαπετός=ιαπετοί-έλληνες (τα αιώνια νιάτα )
χχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχ

Δεν υπάρχουν σχόλια: