Τετάρτη, 22 Δεκεμβρίου 2010

Η Εκλειψη της 21ης Δεκεμβρίου του 2010

 http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/2/23/Noahs_Ark.jpg/690px-Noahs_Ark.jpg
 Η Κιβωτός του Νώε. Edward Hicks

("η ελλάς βρίσκεται στο μέσον όλης της γης,η αττική στο μεσον της ελλάδος,η δε αθήνα στο μέσον της αττικής και στο μεσον πάλιν των αθηνών η ακρόπολις"(αριστείδης ο δίκαιος)-τώρα είναι η ώρα να δώσει τούτη η χώρα τα χρεωστούμενα δώρα)
(απο την εφημερίδα το ΒΗΜΑ)
Χειμερινό ηλιοστάσιο
Συνοδεύτηκε από ολική έκλειψη της ΣελήνηςΤρίτη 21 Δεκεμβρίου 2010  [ 17:11 ]

Ο σεληνιακός δίσκος βάφτηκε κόκκινος από την αντανάκλαση της Γης
Σε μια σπάνια σύμπτωση, η μόνη ολική έκκλειψη Σελήνης του 2010 συνέβη την ημέρα του χειμερινού ηλιοστάσιου, την Τρίτη 21 Δεκεμβρίου. Το φαινόμενο, πάντως, δεν ήταν ορατό από την Ελλάδα.Η ολική έκλειψη ήταν ορατή τα ξημερώματα για τους κατοίκους της Βόρειας και Νότιας Αμερικής, της βόρειας Ασίας και της Ευρώπης βόρεια της Ιρλανδίας 
(φωτο-η θέα από το Βλαδιβοστόκ της Ρωσίας).
Για 72 λεπτά, ο δίσκος της Σελήνης καλύφθηκε εντελώς από τη σκιά της Γης. Δεν εξαφανίστηκε όμως τελείως, καθώς φωτιζόταν από την κοκκινωπή ανάκλαση του πλανήτη.
Η τελευταία φορά που μια ολική έκλειψη Σελήνης συνέπεσε με το χειμερινό ηλιοστάσιο -την ημέρα με τη μεγαλύτερη νύχτα του χρόνου- ήταν στις 21 Δεκεμβρίου του 1638.
Η επόμενη θα είναι στις 21 Δεκεμβρίου του 2094.

********************************************
Ολική έκλειψη Σελήνης και χειμερινό ηλιοστάσιο μαζί, 
στις 21 Δεκεμβρίου (απο eNET-ελευθεροτυπία)
Η ολική έκλειψη Σελήνης που θα συμβεί στις 21 Δεκεμβρίου, συμπίπτει αυτή τη χρονιά με το χειμερινό ηλιοστάσιο, την ημέρα του έτους με τη μικρότερη διάρκεια, η οποία σηματοδοτεί την επίσημη έναρξη του χειμώνα. Δυστυχώς η ολική έκλειψη Σελήνης δεν θα είναι ορατή στη χώρα μας. Την επόμενη φορά που θα συμπέσουν πανσέληνος, ολική σεληνιακή έκλειψη και χειμερινό ηλιοστάσιο θα είναι στις 21 Δεκεμβρίου 2094!
Η έκλειψη, που θα αρχίσει στις 06:33 (ώρα GMT) το πρωί της Τρίτης, θα διαρκέσει περίπου τρεισήμισι ώρες, ενώ η σκιά της Γης θα καλύψει πλήρως τη Σελήνη από τις 07:41 (ώρα GMT) και για τα επόμενα 72 λεπτά, σύμφωνα με τη NASA. Στην Ελλάδα το φαινόμενο θα συμβεί ουσιαστικά στη "δύση" του φεγγαριού, συνεπώς δεν θα είναι ορατό.
Μια σεληνιακή έκλειψη λαμβάνει χώρα όταν η Γη παρεμβάλλεται (ευθυγραμμίζεται απολύτως) ανάμεσα στη Σελήνη και τον Ήλιο, εμποδίζοντας με αυτό τον τρόπο τις ηλιακές ακτίνες να πέσουν στο φεγγάρι. Καθώς η Σελήνη μετακινείται σταδιακά στη ζώνη της σκιάς, την οποία ρίχνει πάνω της η Γη, ο δορυφόρος αλλάζει βαθμιαία χρώματα, από το γκρι προς το πορτοκαλί ή το βαθύ κόκκινο.
Η αλλαγή χρώματος συμβαίνει, επειδή, έμμεσα, το ηλιακό φως μπορεί ακόμα να φτάσει στο φεγγάρι, περνώντας μέσα από την ατμόσφαιρα της Γης και δημιουργώντας έτσι χρωματικές ανταύγειες πάνω στη Σελήνη. Αντίθετα με τις ηλιακές εκλείψεις, οι σεληνιακές εκλείψεις είναι απολύτως ασφαλείς για παρατήρηση με γυμνά μάτια.

Αν και πρόκειται για σύμπτωση, το γεγονός ότι η έκλειψη συμπίπτει με το ηλιοστάσιο (χειμερινό για όσους ζουν στο βόρειο ημισφαίριο και θερινό για όσους ζουν στο νότιο), σημαίνει ότι - για όσους μπορούν να δουν το φαινόμενο - το φεγγάρι θα εμφανιστεί πολύ ψηλά στο νυχτερινό ουρανό. Αυτό θα συμβεί, επειδή το χειμερινό ηλιοστάσιο σηματοδοτεί την εποχή που η κλίση του άξονα περιστροφής της Γης βρίσκεται στο πιο μακρινό σημείο σε σχέση με τον Ήλιο, με συνέπεια ο βόρειος πόλος να δείχνει στην μακρύτερη δυνατή κατεύθυνση σε σχέση με τον Ήλιο και ο τελευταίος να βρίσκεται στο χαμηλότερο δυνατό σημείο στον ουρανό του βορείου ημισφαιρίου.

Το φαινόμενο, σύμφωνα με το γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων, θα είναι πλήρως ορατό μόνο στη βόρεια και νότια Αμερική, τη βορειοδυτική Ευρώπη (σκανδιναβικές χώρες και Ισλανδία) και στη νοτιοανατολική Ασία. Υπολογίζεται ότι περίπου 1,5 δισ. άνθρωποι του πλανήτη θα μπορέσουν να δουν την έκλειψη, στο βαθμό που το επιτρέπουν οι κατά τόπους καιρικές συνθήκες.

Η προηγούμενη ολική σεληνιακή έκλειψη είχε γίνει στις 21 Φεβρουαρίου του 2008. Το 2011, θα υπάρχουν δύο ολικές σεληνιακές εκλείψεις στη Γη, στις 15 Ιουνίου και στις 10 Δεκεμβρίου. Την επόμενη φορά που θα συμπέσουν πανσέληνος, ολική σεληνιακή έκλειψη και χειμερινό ηλιοστάσιο θα είναι στις 21 Δεκεμβρίου 2094.
==================================
η έκλειψη αυτή της σελήνης αποτελεί διδυμότητα με την ηλιακή έκλειψη ηλίου του καλοκαιριού που συνέπεσε με την έναρξη του Μουντιάλ (νήσοι του πάσχα-δες :Η 7η Ολική εκλειψη Ηλίου (21ος αιώνας) 
η έκλειψη αυτή επισημαίνει-γιατί συμπίπτει με την έναρξη του χειμερινού ηλιοστασίου δηλαδή την έναρξη του χειμώνα, ότι οι σεληνιακές δυνάμεις του πνεύματος-παρακλήτου(παρθένου) θα είναι αποσυρμένες-σε έκλειψη/έλλειψη λόγω ακριβώς των (αποτρόπαιων-απωθητικών) πράξεων της ανθρωπότητος συνολικά και συνεπώς η ανθρωπότητα θα βυθισθεί ακόμη περισσότερο στην κρίση και το κακό-ως εκ της απόσυρσης των σεληνιακών δυνάμεων και την πλήρη κατάληψη της γης απο τις σκοτοφορικές πνευματικές αντισεληνιακές δυνάμεις του κακού.
ΧΕΙΜΩΝΑΣ ΚΑΛΟΥ=περίοδος αναγκαίων βροχών=ευεργετικές
ΧΕΙΜΩΝΑΣ ΚΑΚΟΥ= περίοδος κατακλυσμιαίων βροχών-καταιγίδων-τυφώνων=κακεργετικές
ΧΕΙΜΕΡΙΝΟ ΗΛΙΟΣΤΑΣΙΟ= ο δημιουργικός παράγων ανοίγει ένα κύκλο καλού για τον άνθρωπο,για να μπορέσει ο άνθρωπος να δεχθεί τις ευεργετικές του δυνάμεις και ταυτόχρονα να δη και να γνωρίσει και να κατανοήσει και να βιώσει την παραδειγματική εικόνα-ΣΤΑΣΗ -αυτή του ΗΛΙΟΥ και να πράξει παραδειγματικά ανάλογα. ΑΝΤΙ ΟΜΩΣ ΑΥΤΟΥ ο άνθρωπος προσπερνά το μεγάλο αυτό γεγονός-το αντιπαρέρχεται-το περιφρονεί-αδιαφορεί και εν γένει κοιμάται ύπνο βαθύ αντί να εγερθεί και να χαιρετίσει-προσκυνήσει-ακολουθήσει! 
στην εποχή μας=20ος και αρχές 21ου αιώνα οι άνθρωποι της γης-η ανθρωπότητα οικουμενικά τα γεγονότα αυτά των εκλείψεων τα θεωρεί ευκαιρία διασκέδασης και εμπειρίας και επιστημονικής γνώσης και δεν δίνει καμία σημασία σε προλήψεις-προκαταλήψεις αμαθών και αγράμματων και αντιεπιστημονικών ανθρώπων! (οι αρχαίοι έλληνες-οι μαγια-οι ίνκας-οι αιγύπτιοι-οι εβραίοι και εν γένει όλοι οι αρχαίοι λαοί ήταν άσχετοι και αντιεπιστήμονες!!)(η διαφορά έγγυται στην πίστη-διαίσθηση-εσωτερικότητα των πρώτων(αρχαίοι) και την αθεϊα-επιστημονική (δήθεν) λογική-και εξωτερικότητα των δεύτερων(σύγχρονοι)
ΚΟΚΚΙΝΗ ΣΕΛΗΝΗ=σημαίνει ΑΙΜΑ-τοκύλισμα και Πόλεμος (όπλων-συμφερόντων-εξουσίας κλπ)
ΤΡΙΤΗ ΗΜΕΡΑ=σημαίνει "ΟΥΚΕΤΙ ΕΣΤΙ ΧΡΟΝΟΣ"[αποκ.κεφ Ι ) 5 Καὶ ὁ ἄγγελος, ὃν εἶδον ἑστῶτα ἐπὶ τῆς θαλάσσης καὶ ἐπὶ τῆς γῆς, ἦρε τὴν χεῖρα αὐτοῦ τὴν δεξιὰν εἰς τὸν οὐρανὸν 6 καὶ ὤμοσεν ἐν τῷ ζῶντι εἰς τοὺς αἰῶνας τῶν αἰώνων, ὃς ἔκτισε τὸν οὐρανὸν καὶ τὰ ἐν αὐτῷ καὶ τὴν γῆν καὶ τὰ ἐν αὐτῇ καὶ τὴν θάλασσαν καὶ τὰ ἐν αὐτῇ, ὅτι χρόνος οὐκέτι ἔσται.
21/12=τα αγγελικά τάγματα είναι θα είναι παρόντα στην επικείμενη επίθεση-επέλαση των σκοτοφορικών δυνάμεων και των συμμάχων τους στην γη (χαμερ ικανών και εχθρών της αλήθειας)
10=η ανθρωπότητα θα γευτεί οριστικά και συνολικά τους καρπούς των πράξεων της απο το δένδρο της γνώσεως του κακού (που γνώρισε-επέλεξε-βίωσε-εξέφρασε και συνεχίζει μετα μανίας να καλλιεργεί και να ανα-παράγει σαθρούς καρπούς με τους οποίους ταϊζει όλη την γη-ανθρωπότητα.
Η ΕΚΛΕΙΨΗ-ΟΡΑΤΗ ΑΠΟ ΑΜΕΡΙΚΗ ΚΑΙ ΒΟΡΕΙΑ ΕΥΡΩΠΗ ΚΑΙ Ν.Α.ΑΣΙΑ=ΟΙ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΤΟΥ ΚΑΚΟΥ ΠΟΥ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑ (ευτυχώς μη ορατή απο την ελλάδα!
Η ΜΙΚΡΟΤΕΡΗ ΝΥΚΤΑ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ=ευτυχώς διότι δεν θα σωζόταν ούτε κατσαρίδα!
72 ΛΕΠΤΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΚΑΛΥΨΗΣ ΤΗΣ ΣΕΛΗΝΗΣ(ΣΟΦΙΑ-ΠΝΕΥΜΑ)  ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΚΙΑ ΤΗΣ ΓΗΣ (ΥΛΗ)=στους δύο πόλους του κόσμου στέκουν οι 72 και 72 φύλακες του φωτός και του σκότους-ο εννοών ας σπέυσει στον όλυμπο στα χειμερινά ανάκτορα του Διός! 
ΙΣΙΣΙΣΙΣΙΣΙΣΙΣΙΣΙΣΙΣΙΣΙΣΙΣΙΣΙ

Δεν υπάρχουν σχόλια: