Τετάρτη, 31 Αυγούστου 2011

η Επάνοδος των ΕλλήνΩΝ-3

("η ελλάς βρίσκεται στο μέσον όλης της γης,η αττική στο μεσον της ελλάδος,η δε αθήνα στο μέσον της αττικής και στο μεσον πάλιν των αθηνών η ακρόπολις"(αριστείδης ο δίκαιος)-τώρα είναι η ώρα να δώσει τούτη η χώρα τα χρεωστούμενα δώρα)
Λόγια του Μεγάλου Αλεξάνδρου 
(o προ-πρόδρομος του Ιησού χριστού)
οι άνθρωποι θα ευτυχίσουν στον κόσμο όταν ενωθούν όλοι μαζί κάτω από ένα σκήπτρο και αδελφωθούν μεταξύ τους.
στον πατέρα μου οφείλω το ''ζην'' και στο δάσκαλό μου ''το εύ ζην'
ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑ
ΠΛΟΥΤΑΡΧΟΣ. Ηθικά. Περί της Αλεξάνδρου Τύχης ή Αρετής
ΠΛΟΥΤΑΡΧΟΣ Βίοι παράλληλοι. Αλέξανδρος
ΑΡΡΙΑΝΟΣ Αλεξάνδρου Ανάβασις
Ο ΟΡΚΟΣ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ
(324 π.χ Ωπη παρουσία όλων των αξιωματούχων του στρατού του)
«Σας εύχομαι τώρα που τελειώνουν οι πόλεμοι να είστε ευτυχισμένοι μέσα σε Ειρήνη. Όλοι οι θνητοί από εδώ και πέρα να ζήσουν σαν ένας λαός, μονιασμένοι για την κοινή προκοπή.
Να έχετε την οικουμένη για πατρίδα σας, με νόμους κοινούς, όπου θα κυβερνούν οι άριστοι ανεξάρτητα απ’ τη φυλή.Δεν χωρίζω τους ανθρώπους, όπως κάνουν οι στενόμυαλοι, σε Έλληνες και Βάρβαρους.Δεν με ενδιαφέρει η καταγωγή των πολιτών ούτε η ράτσα που γεννήθηκαν, τους καταμερίζω με μοναδικό κριτήριο την αρετή.Για μένα κάθε καλός ξένος είναι Έλληνας και κάθε κακός Έλληνας είναι χειρότερος από βάρβαρο.Αν ποτέ σας παρουσιαστούν διαφορές, δεν θα καταφύγετε στα όπλα, παρά θα τις λύσετε ειρηνικά. Στην ανάγκη θα σταθώ διαιτητής σας.
Τον Θεό δεν πρέπει να τον έχετε σαν αυταρχικό κυβερνήτη, αλλά σαν κοινό Πατέρα όλων, ώστε η διαγωγή σας να μοιάζει με τη ζωή που κάνουν τα αδέλφια μέσα στην οικογένεια.
Απ’ τη μεριά μου όλους σας θεωρώ ίσους, λευκούς και μελαψούς, και θα ‘θελα να μην αισθάνεστε μόνο σαν υπήκοοι της κοινοπολιτείας μου, αλλά να νοιώθετε όλοι σαν μέτοχοι και συνέταιροι. Όσο περνά από το χέρι μου, θα προσπαθήσω να γίνουν πραγματικότητα αυτά που υπόσχομαι. 
Αυτό τον όρκο που δώσαμε απόψε με σπονδές κρατήστε τον σαν σύμβολο αγάπης.»
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ-7 ΠΝΕΥΜΑΤΑ
ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ-7 ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ
ΠΛΑΤΩΝ-12 ΣΧΟΛΕΣ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑΣ
ΣΩΚΡΑΤΗΣ-Ο ΕΛΛΗΝ ΛΟΓΟΣ-ΣΟΦΙΑ
ΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗ
ΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙ
SSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSS

Δεν υπάρχουν σχόλια: