Πέμπτη, 14 Ιουνίου 2012

αγαπάτε αλλήλους 2

 Η Ανάσταση του Λαζάρου απο τον Ιησού Χριστό
("η ελλάς βρίσκεται στο μέσον όλης της γης,η αττική στο μεσον της ελλάδος,η δε αθήνα στο μέσον της αττικής και στο μεσον πάλιν των αθηνών η ακρόπολις"(αριστείδης ο δίκαιος)-τώρα είναι η ώρα να δώσει τούτη η χώρα τα χρεωστούμενα δώρα)
ΑΓΑΠΑΤΕ ΑΛΛΗΛΟΥΣ:
αγαπάτε= η εντολή του θεού=αγάπη-αγαπάτε
αλλήλους=οι αποδέκτες άνθρωποι=αλληλεγγύη-αλληλέγγυοι
ΑΓΑΠΗ=φύση-θέση του θεού λόγου=χριστός (ΘΕΟΣ)
ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ=φύση-θέση του ανθρώπου=ιησούς (ΑΝΘΡΩΠΟΣ)
ιησούς χριστός=τέλειος θεός και τέλειος άνθρωπος=πρότυπος παραδειγματικός τύπος-υπογραμμός-οδηγός του ανθρώπου-ανθρωπότητος (θεάνθρωπος=χριστός και ανθρωπόθεος=ιησούς) .
ΙΗΣΟΥΣ ΧΡΙΣΤΟΣ=ΛΟΓΟΣ-ΧΡΙΣΤΟΣ ΚΑΙ ΠΝΕΥΜΑ-ΑΝΘΡΩΠΟΣ
ΧΡΙΣΤΟΣ=ΘΕΟΣ=ΑΓΑΠΗ-ΛΟΓΟΣ ΚΑΙ ΙΗΣΟΥΣ=ΑΝΘΡΩΠΟΣ-ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ-ΑΝΑΚΕΦΑΛΑΙΩΣΗ ΕΡΓΟΥ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ: 
Α=αλήθεια="εγω ειμι η οδος και η αληθεια και η ζωη"
Γ=γνώση της αλήθειας="γνώσεσθε την αλήθεια και η αλήθεια ελευθερώσει ημάς"
Α=αγάπη="αγαπάτε αλλήλους" καί αγαπάτε τους εχθρούς υμών"
Π=πνεύμα=η πίστις στον ένα και μοναδικό θεό:"πνευμα ο θεος και τους προσκυνουντας αυτον εν πνευματι και αληθεια δει προσκυνειν"
Η=ΗΝ-ων-ερχόμενος(τριάς αδιαχώριστος)ήλθεν και ήγγικεν η βασιλεία του θεού-ο μεσσίας-ερχόμενος σωτήρας χριστός ιησούς,στην ανθρωπότητα -κόσμο μας.Αυτός δε ο μεσσίας-χριστός ήτο "Ο ΗΝ"-ων-ερχόμενος, δηλαδή αυτός που προυπήρχε αιωνίως-Ο ΕΩΝ Ο ΕΩΝΙΟΣ-ΑΥΤΟΣ ΤΟΥΤΟΣ Ο ΘΕΟΣ(πατήρ-λόγος-πνεύμα):ιωάν. 1:6-8 εγενετο ανθρωπος απεσταλμενος παρα θεου ονομα αυτω ιωαννης ουτος ηλθεν εις μαρτυριαν ινα μαρτυρηση περι του φωτος ινα παντες πιστευσωσιν δι αυτου ουκ ην εκεινος το φως αλλ ινα μαρτυρηση περι του φωτος .ιωάν. 1:11-2 εις τα ιδια ηλθεν και οι ιδιοι αυτον ου παρελαβον οσοι δε ελαβον αυτον εδωκεν αυτοις εξουσιαν τεκνα θεου γενεσθαι τοις πιστευουσιν εις το ονομα αυτου μάρκ. 1:14-5 μετα δε το παραδοθηναι τον ιωαννην ηλθεν ο ιησους εις την γαλιλαιαν κηρυσσων το ευαγγελιον της βασιλείαςτου θεου και λεγων οτι πεπληρωται ο καιρος και ηγγικεν η βασιλεια του θεου μετανοειτε και πιστευετε εν τω ευαγγελιω .λουκ. 10:8-9 (είπεν ο ιησούς) και εις ην αν πολιν εισερχησθε και δεχωνται υμας ....και θεραπευετε τους εν αυτη ασθενεις και λεγετε αυτοις ηγγικεν εφ υμας η βασιλει  του θεου
η αλήθεια=ο πατήρ
η αγάπη=ο λόγος
το πνεύμα=η πνευματική σωφία
η γνώση=ο άνθρωπος
ο ερχόμενος-"ήλθεν" σωτήρας-"ήγγικεν" (έφτασε=έλευσις) ως η "βασιλεία του θεού" ο οποίος είναι ο Ην-ων-ερχόμενος, ο παντοκράτωρ .(ως πρόσωπο-μορφή= ο ιησούς και ως περιεχόμενο-πνεύμα= η αλήθεια-Β' διαθήκη του Λόγου)
ανακεφαλαίωση: ("τάδε λέγει ο κύριος των πνευμάτων")
"ΑΝΘΡΩΠΟΙ της γης,εγώ ο ιησούς χριστός=εν ονόματι του τριαδικού θεού σας λέγω-αποκαλύπτω ότι :"εγω ειμι η οδος και η αληθεια και η ζωη" και σας εντέλλω να "αγαπάτε αλλήλους" καί να αγαπάτε τους εχθρούς υμών". εφαρμόζοντες την διπολική αλήθεια-εντολή αυτή, τότε :"καί γνώσεσθε την αλήθεια και η αλήθεια ελευθερώσει ημάς". η αλήθεια δε για τον θεό και την πνευματική του προσέγγιση δια μέσου της πίστεως-πνευματικής προσευχής, χρειάζεται να γνωρίζεται βιωματικά, δηλαδή διά της ένθερμης βιωματικής πίστεως-αγάπης πρός τον θεό, ότι :"πνευμα ο θεος και τους προσκυνουντας αυτον εν πνευματι και αληθεια δει προσκυνειν" και τέλος, "αυτός που ήλθεν και ήγγικεν ως η βασιλεία του θεού-ο μεσσίας-ερχόμενος σωτήρας χριστός ιησούς,στην ανθρωπότητα -κόσμο σας, ΕΙΜΑΙ ΕΓΩ Ο ΙΗΣΟΥΣ ΧΡΙΣΤΟΣ,Ο ΛΟΓΟΣ ΤΟΥ ΘΕΟΥ, ΑΥΤΟΣ ήτο-είναι-είμαι "Ο ΗΝ" δηλαδή αυτός που προυπήρχε αιωνίως-Ο ΕΩΝ Ο ΕΩΝΙΟΣ, ΑΥΤΟΣ ΤΟΥΤΟΣ Ο ΘΕΟΣ" (καί όχι κάποιος ουράνιος απεσταλμένος) .
φύση-θέση-τάξη ιησού χριστού-το έργο του:
(ο υιός του θεού και ο υιός του ανθρώπου,ως Θεός-άνθρωπος απεσταλμένος του θεού πατέρα στον κόσμο-γη-ανθρωπότητα μας, με την παρουσία-δράση-διδασκαλία-θαυματουργία του, μας έδωσε-έδειξε-αποκάλυψε την οδό-πνευματική πόρευση-προσέγγιση προς τον θεό,την αλήθεια της απελυθέρωσης μας απο το κακό και την ζωή σε πληρότητα-τελειότητα-απλότητα, ενόσω ακόμα ζούμε στον κόσμο) (κάθοδος στον κόσμο του θεού-άνοδος στον θεό του ανθρώπου) .
Α=Αποκάλυψη Αλήθειας (εγώ ειμί η αλήθεια)
Γ=Γνώση Αλήθειας (γνώσεσθε την αλήθεια)
Α=Αγάπη-Αδελφοσύνη (αγαπάτε αλλήλους)
Π=Πνεύμα-Πίστις-Πνευματική Πόρευση-Προσευχή(πνεύμα ο θεός)
Η=Ην=ων-ερχόμενος θεός-σωτήρας=ιησούς χριστός=ήλθεν καί ήγγικεν η βασιλεία του θεού στον κόσμο των ανθρώπων-ο ΗΝ=θεός της ανθρωπότητος-κόσμου (Ο ΗΝ-ων-ερχόμενος =εκδήλωση του τριαδικού όντος=πατήρ-λόγος-πνεύμα) .
τέλος Β' μέλους

Δεν υπάρχουν σχόλια: