Τετάρτη, 20 Ιουνίου 2012

ο υιός του Τέκτονος

("η ελλάς βρίσκεται στο μέσον όλης της γης,η αττική στο μεσον της ελλάδος,η δε αθήνα στο μέσον της αττικής και στο μεσον πάλιν των αθηνών η ακρόπολις"(αριστείδης ο δίκαιος)-τώρα είναι η ώρα να δώσει τούτη η χώρα τα χρεωστούμενα δώρα)
(δες καί)
(Ματθ. 13:54-57) και ελθων εις την πατριδα αυτου εδιδασκεν αυτους εν τη συναγωγη αυτων ωστε εκπλησσεσθαι αυτους και λεγειν ποθεν τουτω η σοφια αυτη και αι δυναμεις ουχ ουτος εστιν ο του τεκτονος υιος ουχι η μητηρ αυτου λεγεται μαριαμ και οι αδελφοι αυτου ιακωβος και ιωσης(ιωσήφ) και σιμων και ιουδας και αι αδελφαι αυτου ουχι πασαι προς ημας εισιν ποθεν ουν τουτω ταυτα παντα και εσκανδαλιζοντο εν αυτω ο δε ιησους ειπεν αυτοις ουκ εστιν προφητης ατιμος ει μη εν τη πατριδι αυτου και εν τη οικια αυτου.
ΤΕΚΤΩΝ=μαραγκός-ξυλουργός αλλά και κτίστης-οικοδόμος όχι όμως ως απλός εργάτης αλλά ως ΤΕΧΝΗΤΗΣ καί τεχνουργός-επιστάτης.( σπίτια, παλάτια, ναοί, τείχη πόλεων, φρούρια, μύλοι, υδραγωγεία, δρόμοι,δεξαμενές, αλώνια, στάβλοι,πηγάδια αλλά και δοκάρια σπιτιών,παράθυρα και πόρτες,τραπέζια και γενικά έπιπλα σπιτιού,κρεβάτια,καρέκλες κ.α). ο τέκτων την εποχή του χριστού είχε την σημερινή έννοια-ιδιότητα (αναλογικά) του δικού μας αρχί-ΤΕΚΤΟΝΟΣ-μηχανικού (γνωρίζοντος την τέχνη-επιστήμη τόσο του σχεδιάζειν-κατασκευάζειν όσο και οικοδομείν-κτίζειν στατικά και σταθερά). ποιά είναι όμως η πνευματική αξία του ΤΕΚΤΟΝΟΣ-υιού του τέκτονος την οποία κατείχε ο ιησούς υλικά (διότι δεν ήταν μόνο ο πατέρας του τέκτονας αλλά και ο υιός του ο ιησούς, ο οποίος όπως όλα τα παιδιά στις οικογένειες τότε, έμαθε και ο ίδιος την τέχνη αυτή απο τον πατέρα του ιωσήφ σε μικρή ηλικία).
ας εξετάσουμε τον όρο-λόγο αυτό :
"ΤΕΚΤΩΝ"
τέκτων=σημαίνει ο δημιουργός=εκ του τεύχω=φτιάχνω, κατασκευάζω οικοδομώ,κτίζω και από το οποίο ρήμα "τεύχω", προκύπτει ως τευκτός-τευκταίνω-τεύκτων, και ο τέκτων ("εκ Διός πάντα τέτυκται") ακόμα ο όρος-λόγος αυτός συνδέεται με : ῥ. ΤΕΚ, τέκ-ος, τέκ-νον, τίκ-τω, τοκ-εύς, τόκ-ος, τεκ-μαίρομαι, τέχ-νη, τέκ-των, τέκ-μαρ, καὶ (ἐν σχέσει πρὸς τὴν τελευταίαν λέξιν) τόξ-ον, τόσσ-αις | ΙΙ. ῥ. ΤΥΚΤΥΧ, τύκ-ος, τυγχ-άνω, ἔ-τυχ-ον, τύχ-η, τεύχ-ω·(γεννώ-φέρνω εις ύπαρξιν-δημιουργώ ως γεννήτωρ)(θα χρειαζόντουσαν 7 ζωές για διερεύνηση του όλου θέματος).
Τέκτων: αρχίζει απο το γράμμα Τ =ταύ
τελειώνει στον υπαρξιακό λόγο ΩΝ=ο υπάρχων αιωνίως
ολόκληρη η λέξη-λόγος Τέκτων: αποτλείται απο 6 γράμματα-στοιχεία
2 φωνήεντα : Ε-Ω
4 σύμφωνα : Τ-Κ-Τ-Ν
2-4=24=Ω=ωμέγα4-2=42=αλήθεια
(αλήθεια=1+11+7+8+5+9+1=42)
ΤΕΚΤΩΝ=Ω ΑΛΗΘΕΙΑ
ο αριθμός 6 σημαίνει-αναπαριστά την Τελειότητα
1χ2χ3=6
1+2+3=6
2+2+2=6
3+3=6
6=εξάγραμμον ή εξάλφα=
είναι η ένωση των δύο τριγώνων-πνευμάτων 
του θεού-άνω και του ανθρώπου-κάτω
ο θεός είναι η Αλήθεια=1 η οποία εκδηλώνεται ως Αγάπη-Σωφία=2
Α=1
Α+Σ=1+18=19
19=Τ
δηλαδή 
Α=Α+Σ=Τ
Τ=ταύ=γράμμα-σταυρός Τ
Τ-ελειότης θεού
Τ-τελείωση ανθρώπου
Τ=τέλος-τετέλεσται το έργον θεού ανθρώπου
ΚΑΙ
θεός=1-Αλήθεια=Αγάπη-2+Σωφία-3
(τα ονόματα του Τριαδικού Θεού: Αλήθεια-Αγάπη-Σωφία σχηματοποιούν το γράμμα Τ που είναι προσωποποιημένη-σχηματοποιημένη η ιδέα-αρετή-κατάσταση της Τελειότητος στο τριαδικά δημιουργημένο σύμπαν (υλικό-ψυχικό-πνευματικό)
1
3ΣΩΦΙ  Α ΓΑΠΗ2
Λ
Η
Θ
Ε
Ι
Α
τα γράμματα των 3 λόγων αλήθεια-αγάπη-σωφία=17=Ρ
αλλά με την συγκεκριμένη διάταξη γίνονται 15 =Ο
_____ Ο______
ΣΩΦΙ  Α ΓΑΠΗ
Λ
Η
Θ
Ε
Ι
Α
το Ο-μικρον είναι το ΟΝ (Ρήμα-Ρητόν) το οποίο δημιουργεί την ΤΕΛΕΙΑ ΖΩΗ καί Ταυτόχρονα την ιεραρχική ΤΑΞΗ-ΟΔΟ ΤΗΣ ΤΕΛΕΙΩΣΗΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΑΥΤΗΣ για τον άνθρωπο και τον κόσμο (άγγελοι=έχουν τέλεια ζωή και άνθρωποι ατελή η οποία δύναται να τελειοποιηθεί και να γίνη τελεία-ισαγγελική)
τέλος Α' μέλους

Δεν υπάρχουν σχόλια: