Σάββατο, 28 Ιουλίου 2012

αλήθεια 3

ΑΣΤΡΑΙΑ: Κόρη του Δία και της Θέμιδας -ή της Ηούς-
(προσωποποίηση της θείας δικαιοσύνης του πατέρα ήλιου)
("η ελλάς βρίσκεται στο μέσον όλης της γης,η αττική στο μεσον της ελλάδος,η δε αθήνα στο μέσον της αττικής και στο μεσον πάλιν των αθηνών η ακρόπολις"(αριστείδης ο δίκαιος)-τώρα είναι η ώρα να δώσει τούτη η χώρα τα χρεωστούμενα δώρα).
Κάθε λέξη-λόγος ενέχει (εκτός των άλλων) μίαν σχέση με την αλήθεια-ιδέα-αίτιον-αιτία-πηγή εκπόρευσης-δημιουργίας της. φαντασθείτε τώρα την ίδια την ΛΕΞΗ-ΛΟΓΟ "ΑΛΗΘΕΙΑ" ποιές και πόσες και σε τι ύψος-βάθος-πλάτος έν-χρονες και ά-χρονες αλήθειες εμπεριέχει.
άπειρες ; ! το άπειρον είναι ένα ελάχιστο μόριο του "σώματος αλήθεια" η οποία πάντοτε θα μας αποκαλύπτει την φύση-θέση-ύπαρξη-ζωή του εώνιου θεού και του υιού του ανθρώπου .
ΑΛΗΘΕΙΑ-εξωτερικά=ετυμολογικά-γνωσιολογικά και ΑΛΗΘΕΙΑ-εσώτερικά-βιωματικά:(ιησούς χριστός: «Εγώ ειμί η οδός και η αλήθεια και η ζωή» (Ιω. γ΄ 21).) (πνευματική σκέψη-σύλληψη καί ψυχική βίωση-χώρηση αλλά και διανοητική γνώση-κατανόηση-αντίληψη αποδεικνύονται στην ομοιότητα-ομοιογένεια-συνέπεια=συνεπής συμπεριφορά-εφαρμογή-τήρηση της αλήθειας) .
Α(στερητικό)+ΛΗΘΗ=στερείται της λήθης=δεν υποπίπτει στην λήθη=είναι ΜΝΗΜΗ-μνημοσύνη αλλά και Α(στερητικό)+λήθω=στερείται λάθους(α+λάθεια)=δεν υποπίπτει σε λάθος-δεν λανθάνει=ΑΛΑΘΕΙΑ-ΑΛΑΘΗΤΗ=ΟΡΘΟΤΗΣ-ΑΚΡΙΒΕΙΑ(είναι όρθια-ίσταται-είναι ο ιστός των αρετών) .
ΑΛ- Η  ΘΕΙΑ
ΑΛ=ΑΛΙΑ-ΗΛΙΑΚΗ-(ΣΕΛΑΣ-ΣΕΛΗΝΗ) ΕΚΛΕΚΤΗ-ΘΕΪΚΗ-ΘΕΑ= ΑΛ Η ΑΛΗΘΕΙΑ
ΑΛ-Η-ΘΕΙΑ=αλ ή θεία =η θεά άλ-αλήθεια
ΑΛΗΘΕΙΑ=άλ ήθεια =η θεία ήθεια=ηθική (αγάπη)
ΑΛΗΘΕΙΑ=θεά ηλία =η θεία ηλία=η θεά ήλιος-ηλιακή (Ηώ=αυγή)
ΑΛΗΘΕΙΑ=η θεά άλι-αλία-η αλιθεά= η θεά αλία, η αλιθέα κλπ =η θεά (μαρίνα) της θάλασσας (Αμφιτρύτη)
ΑΛΗΘΕΙΑ= ηλεία αθ =η (θεά) ηλεία αθηνά
ΑΛΗΘΕΙΑς= η θεία αλς=η θεία θάλασσα / /άλα θείης =το άλας της θείας αλήθειας
ΑΛΣ(άλας)=θάλασσα (μεγάλη ψυχή-μεγάλο πνεύμα)
ΑΛΙΟΣ ΗΛΙΟΣ=(αναδύεται(αλλά και βασιλεύει) απο την άλς-θάλασσα=ωκεανός ζωής)
ΑΛΗΘΕΙΑ=άλη θεία=κίνησις θεία(πλάτων). ο άνθρωπος της αλήθειας μιμείται τον θεό στο δημιουργείν κινούμενος κατα θείον τρόπο .
ΑΛΗΘΕΙΑ= η θάλεια =η θάλλουσα-θαλερή/ η αλθεία-αλθαία-ιαθέα=η θεραπεύουσα / αείθαλή-ς = η πάντοτε αυξάνουσα-θάλλουσα
ΑΛΗΘΕΙΑ=η Θ ελαία= η Θ-εία ελαία(το δένδρο της σωφίας-αλήθειας)
ΑΛΗΘΕΙΑ=η θεία λήα-λεία=η θεία λεία (η μερίδα του λέοντος στον αναζητητή)
ΑΛΗΘΕΙΑ=αθήλεια =δεν είναι θηλεία=συνεπώς είναι άρρεν ή και απρόσωπη=πνεύμα/ θηλεία Α=είναι η Α' θηλεία (Α' θήλυ=Αγάπη)
ΑΛΗΘΕΙΑ=η αθλεία=η αθλούσα-αθλητής-αθλοφόρος / είη άθλα= παρέχουσα τα άθλα=
δώρα-βραβεία των αγώνων-άθλων / άθλη αεί =οι άθλοι της αλήθειας είναι παντοτινοί
ΑΛΗΘΕΙΑ=αλάθειη =η αλάθητη (α-λάθεια)
ΑΛΗΘΕΙΑ=ά λήθεια = η μη υποπίπτουσα στην λήθη=η μνημοσύνη
οοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοκλπ
ΑΛΗΘΕΙΑ=αλάθητη-μνημοσυνη-αθλητής-αθλοφόρος-παρέχουσα άθλα-βραβεία-θηλυκή και αθήλεία-η θεία λεία των αναζητητών-η θεία ελαία της σοφίας-η θεία θάλασσα-η ηλιακή θεά-η σεληνιακή θεά-η θεία δημιουργική κίνησις-η αεί (αιωνία=πρεσβυτέρα) θάλλουσα-αυξάνουσα (νεότης-ήβη)-η θεία ήθεια=ηθική-αγάπη (βο-ήθεια) .
ΑΛΗΘΕΙΑ-ΑΝΘΡΩΠΟΣ αναζητητής
αλάθητη= ΟΡΘΟΤΗΣ
μνημοσύνη=ΣΤΑΘΕΡΟΤΗΣ
αθλητής=ΑΓΩΝΙΣΤΗΣ-ΑΣΚΗΤΗΣ
άθλα δίδουσα=ΝΙΚΗΤΗΣ
αθήλεια=ΑΡΣΕΝΙΚΗ-ΓΕΝΝΗΤΩΡ
θηλεία Α=ΘΗΛΥΚΗ-ΜΗΤΗΡ
θεία ήθεια=η θεία ΗΘΙΚΗ=ΑΓΑΠΗ
θεία λεία=ΜΕΡΙΔΑ ΛΕΟΝΤΟΣ-ΑΝΑΖΗΤΗΤΗ
θεία ελαία=θεία ΕΛΑΙΑ=σωφία-αθηνά=ιερο δένδρο σοφίας-αλήθειας
θεία άλς-θάλασσα=η θεία ΑΛΣ-θαλασσινή πνοή=ο θείος ωκεανός-το περιβάλλον της θείας ζωής-υπάρξεως .θείον άλας=θείον ΑΛΑΣ-πνευματική τροφή σοφίας-αλήθειας
θεία κίνησις=ΑΛΗ ΘΕΙΑ-ο θείος έρως-τρόπος δημιουργίας του παντός
αεί θεία αλη= ΑΕΙ ΑΛΗ Θ =η αιώνια θεία δημιουργική κίνηση του δημιουργείν-εμφανίζειν "άλια" δημιουργήματα =όντα-ζωή-πνεύματα-πνοές-υπάρξεις-δημιουργίες κλπ .
ΑΝΘΡΩΠΟΣ-ΑΛΗΘΕΙΑ γνωστή καί βιούμενη=ορθός-σταθερός-σοφός-αγαπών-ηθικός-αγωνιστής-αθλοφόρος-νικητής-άρρενοθήλυς-δένδρο ζωής=αλήθειας=σοφίας=αγάπης-βιωματικός αυτοπνευματούμενος αυτοδημιουργός δημιουργημάτων αληθείας, θείος όμοιος αλήθειας καί όμοιος θεού-δημιουργού .(Ιωάν. 3:20-21) πας γαρ ο φαυλα πρασσων μισει το φως και ουκ ερχεται προς το φως ινα μη ελεγχθη τα εργα αυτου ο δε ποιων την αληθειαν ερχεται προς το φως ινα φανερωθη αυτου τα εργα οτι εν θεω εστιν ειργασμενα .(Επειδή, όποιος πράττει τα φαύλα, μισεί το φως, και δεν έρχεται στο φως, για να μη έρθουν σε έλεγχο τα έργα του. Όποιος, όμως, πράττει την αλήθεια, έρχεται στο φως, για να φανερωθούν τα έργα του, ότι έγιναν σύμφωνα με τον Θεό-αλήθεια).
πέρας Γ' μέλους

Δεν υπάρχουν σχόλια: