Δευτέρα, 6 Αυγούστου 2012

αλήθεια 7

"εγω ειμι η αναστασις και η ζωη ο πιστευων εις εμε καν αποθανη ζησεται και πας ο ζων και πιστευων εις εμε ου μη αποθανη εις τον αιωνα"(ιησούς χριστός-η αλήθεια)
("η ελλάς βρίσκεται στο μέσον όλης της γης,η αττική στο μεσον της ελλάδος,η δε αθήνα στο μέσον της αττικής και στο μεσον πάλιν των αθηνών η ακρόπολις"(αριστείδης ο δίκαιος)-τώρα είναι η ώρα να δώσει τούτη η χώρα τα χρεωστούμενα δώρα)
 http://www.athena.agrino.org/classes/images/class_c/Athena_Hercules_480_bg.jpg
 αθηνά-ηρακλής
δες και
ΑΛΗΘΕΙΑ
Α=αρχικά των ονομάτων: Αθηνά-Απόλλων .(είναι οι 2 βασικές εκπορεύσεις του Ζεύς-Διός, η σωφία -αθηνά- και η αγάπη του-απόλλων-)
ΑΛ=αρχικά του ονόματος της ΑΛκμήνης μητέρας του ήρωα ανθρωπόθεου Ηρακλή,του οποίου το έργον και η ζωή αποτέλεσε και αποτελεί τον σημαντικότερο κύκλο μυθολογίας (μυθιστορίας και αθληστορίας και θεολογίας και αστρονομίας και αστρολογίας και θεοσοφίας και αριθμοσοφίας).
ΛΗ=αρχικά του ονόματος της ΛΗτούς μητέρας του Απόλλωνος
Η=αρχικά του ονόματος του Ηρακλή αλλά και του Ηλιου καί της Ηούς αδελφής του ήλιου και της Ηρας συζύγου του Δία και του Ηφαίστου (θεός του πυρός=συνέβαλε στην γέννηση της αθηνάς) και της Ηβης συζύγου του Ηρακλή στον ουρανό.
ΘΕΙΑ=ΘΕΙΑ ή ευρυφάεσσα σύζυγος του ΥΠΕΡίωνος και γονείς των Ηλίου-σελήνης-ηούς
Θ=Θεός-Θεοί=ζεύς και 12θεον, Θάλεια Θέμις Θέτις Θησέας (ο οποίος συνδέει τον Θηβαϊκό με τον Αθηναϊκό και τον Κρητικό κύκλο της ελληνικής μυθολογίας, αλλά και είναι ο 2ος μετά τον Ηρακλή σημαντικός Ηρωας-υιός θεού όπως ο Ηρακλής και ο Περσέας)
Ε=ΕΛΛΑΣ η μητέρα του πνεύματος επι της γης, ελλη-ελένη-ΕΛΕΥΣΙΣ η μήτρα και (θερμό) κοιτίδα του ερχόμενου εκλεκτού και σημαντικότερο κέντρο μυήσεως στην αλήθεια του ουρανού και του άδη-κάτω κόσμου αλλά και της γης-φύσεως(πλούτων-δήμητρα-κόρη και παιδίον) .
Ι=ΙΑΠΕΤΟΣ ο γεννητωρ της ελληνικής φυλής (ίων-δώρος-έλλην-ξούθος-αίολος-δευκαλίων-πύρρα), ΙΑΣΩΝ ο πρωταγωνιστής της αργοναυτικής εκστρατείας η οποία σκοπό είχε την μετάδωση του έλληνος λόγου σε όλη την τότε γνωστή(αλλά και άγνωστη) γη-ανθρωπότητα
Α=αίγα αμάλθεια-αμβροσία-αργοναύτες-άρτεμις-άρης-αφροδίτη-αριάδνη-ασκληπιός-αχιλλέας...κλπ.
ΑΛΗΘΕΙΑ =θεός και θεοί (ζεύς-12θεον) απόλλων(λητώ)-αθηνά(ήφαιστος)-ηρακλής(αλκμήνη) -ιάσων-θησέας-ιαπετός-θεία-ήλιος-ελευσίς... κλπ.
ζεύς=ζωή
απόλλων=φως
αθηνά=σοφία
ηρακλής=12 άθλοι-αρετές-λόγοι(οικουμενικός άνθρωπος-θεάνθρωπος-ανθρωπόθεος και παραδειγματικός τύπος του ερχόμενου μεσσία ιησού)
ελευσίς=μύηση στην αλήθεια
ελλάς=μήτηρ-πατήρ του πνεύματος και του πνευματικού παγκόσμιου πολιτισμού οικουμενικά, τόσο κατα το παρελθόν όσο και στο παρόν και το μέλλον .(σημ: αυτό το παρόν-το σημερινό είναι που προετοιμάζει-τώρα το μέλλον το οποίο περιμένει-υπομένει την πολύ σκοτεινή νύκτα να ξημερώσει με τις ευλογίες της ΗΟΥΣ).(ΙΗΣούς=Υ-Ι-Ο-Σ Η-Ο-Υ-Σ) .
ΑΛΗΘΕΙΑ-ιδαίον άντρον κρήτη
Α-λήθεια (αργικέραυνε)
Λ-όγου (λαβρυ-δέα)
Η-(ην)
Θ-εού
Ε-στία
Ι-δαίον
Α-ντρον
η αλήθεια του θεού Λόγου (Δίας) ήτο-προϋπήρχε (πάντοτε) στην θεού εστία (οίκος θεού) το Ιδαίον άντρον (κρήτη-εκεί όπου η παράδοση θέλει τον θεό να γεννάται επι της γης όπως ακριβώς και ο ιησούς χριστός σε ένα σπήλαιο ταπεινό) (σημ: όταν την 10ετία του 1980 επισκέφθηκα το ιερόν αυτό σπήλαιο δεν βρήκα κανένα φύλακα κανένα άνθρωπο καμία περίφραξη ή ασφάλεια-προστασία του χώρου και μάλιστα ήταν σε τέτοιο χάλι που είπα "θεέ μου πέθανες και εσύ και είσαι πια στον ουρανό"........μόνο το σπίτι σου έμεινε τάφος έρημος και λησμονημένος απο ένα λαό που τόσο σε τίμησε στο παρελθόν!) .
 
αλήθεια-κρήτη :
(Κ-ρητή)(κρήτη=60 πατήρ=60 ήλιος=60 =6=τέλειον)
Α=αμάλθεια=αλάθεια + Μ=μύηση (αίγα-αγία-γαία)
Λάβρυς=Διπλούς Πέλεκυς (ουράνιο δίπολο αγάπη-σωφία)
Λαβύρινθος=η ΥΨΗλώτερη μύηση στην αλήθεια που εδόθηκε ποτέ στον άνθρωπο και το επι της γης έργο του .(Μίνως=η σωφία του θεού-αντίστοιχος του Μωϋσή).
Ηρακλής-ταύρος κρήτη (ταύρος=υλοποιημένη-πραγματοποιημένη η αλήθεια) (ζεύς-μίθρας-γιαχβέ-ίσις κλπ ταυτίζονται με τον ταύρο (βους-αγελάδα που είναι και ηλιακό σύμβολο) .
Θεο-ταύρος=θεού ποσειδώνος με τον οποίο συνεβρέθηκε η Πασιφάη γυναίκα του Μίνωα και έτσι γεννήθηκε ο Μινώταυρος (Μινώταυρος=το τέρας της Δισυνθετότητος καλού-κακού=το Εγώ άνθρωπος) (Αριάδνη=κόρη του Μίνωα και ιέρεια Μυητής στην αλήθεια-που αποδίδει ο μίτος της Αριάδνης τον οποίο έδωσε στον Θησέα όταν εισήλθε στον Λαβύρινθο του κόσμου-κακού για να μπορέσει να εξέλθει ασφαλής και νικητής) .
Θεο-ταύρος=η μεταμόρφωση του Ζεύς-Δία και η αρπαγή της Ευρώπης
Θησέας= ο ήρωας που θανατώνει τον μινώταυρο και ελευθερώνει την αθήνα απο την Κηδεμονία της Κρήτης .(ουσιαστικά μεταφέρει μαζί του την Μύηση-Αλήθεια που έλαβε στην αθήνα και αρχίζει ένα νέο κύκλο φωτός και μυήσεως στην αλήθεια για τους αθηναίους-εξού και ο Αιγέας πεθαίνει για να αναλάβει ο γιός του που είναι ο εκλεκτός ΝΙΚΗΤΗΣ....) κλπ.
http://www.portogouves.gr/images/creteinfo/Tauros.jpg
ΑΛΗΘΕΙΑ
Α-αθήνα αθηνάς
Λ-λυκαβηττός λόφος
Η
Θ=θεία
Ε-ελαία
Ι-ιερόν-ιερός βράχος
Α-ακρόπολις
η αλήθεια λέει :
η αθηνά=η Θεά της σοφίας
η αθήνα-ι=η Πόλις της θεάς
η θεία ελαία=το Δώρον της θεάς στους πολίτες-κατοίκους
ο ιερός βράχος με τα Ιερά (ερέχθειον-ναός της αθηνάς νίκης-παρθενών) και την ιερά ελιά αλλά και την ιερή πομπή των παναθηναίων που οδηγούσε στην ιερά οδό και την ελευσίνα .
η Ακρόπολις=ναός των επιστημών-τεχνών-σοφίας-μυήσεως-θρησκείας-φιλοσοφίας, είναι ο βράχος-χώρος ομού-μαζί με τον παρθενώνα ναό της σοφίας αθηνάς και ευρισκόμενος στο ακρότατο-υψηλώτερο σημείο(κέντρο) της πόλεως της θεάς .

Ελλάς βρίσκεται στο μέσον όλης της γης,η Αττική στο μεσον της Ελλάδος,η δε Αθήνα στο μέσον της αττικής και στο μεσον πάλιν των αθηνών η Ακρόπολις" (Αριστείδης ο Δίκαιος) καί "Η πόλη μας-η Αθήνα ποτέ δεν θα χαθεί σύμφωνα με τη θέληση και τη διάθεση του Δία και των μακαρίων αθανάτων θεών, κόρη πατέρα ισχυρού, η Παλλάδα Αθηνά, έχει τα χέρια της απλωμένα πάνω από την πόλη" (Σόλων Αθηναίος) .

Α-αθήνα-αγορά (Αττική-αθήνα-ακρόπολις)
Λ-λόφοι-λάς (λίθοι) (Λυκαβηττός)
Η=ητα=επτά-7 (Ηφαιστος)
Θ=θησείον
Ε-ερέχθειον
Ι-ιερός βράχος (ιερή ελαία-ιερά οδός)
Α-ακρόπολις (αθηνά)
η αλήθεια λέει: αθήνα-αγορά-7 λοφοι-θησείον-ερέχθειον-ιερός βράχος-ακρόπολις : όλα αφορούν περιστρέφονται γύρω απο την θεά αθηνά και την πόλη της-το ναό της-τους πολίτες της πόλης της-τις δραστηριότητες του λαού της-την διδαχή και προαγωγή του λαού της-τον παρθενώνα των τεχνών της .(Αθηνά=ακρόπολις-ερέχθειον-ιερός βράχος, Ηφαιστος=Θησείον, Αθήνα=Η=7λοφος-Αγορά-Εκκλησία του δήμου-Ηλιαία=δικαστήριον-Βουλή (α+α=2=Β). υπάρχουν άπειρες αναλογίες-αρμονίες-συμφωνίες που μπορεί καθε καλόπιστος-ειλικρινής- αγνός αναζητητής να διερευνήσει να ανακαλύψει και αποκαλύψει προς ΔΟΞΑΝ ΚΑΙ ΜΟΝΟΝ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ: (Α=αιγέας Θ=θησέας ..κλπ) (Αθήνα- Ελευσίς-Θήβα- Λακωνία- Ηλεία) (αμφικτυονίες -ανθεστήρια κλπ). (Απόλλων=προσδιορίζει τους Δελφούς-Δήλο και εν γένει όλο το ΥΠΕΡβόρειο έργο του, ομοίως και η Αθηνά-σωφία και ο Θεός Θεών-ο Ζεύς-Δίας αλλά και οι Θεοί-το Δωδεκάθεον και οι 12 Τιτάνες κλπ) .
τι είναι η σωφία ; είναι το πνεύμα της αλήθειας !
τι είναι η αγάπη ; είναι η αλήθεια της υπάρξεως-του σκοπού της ζωής στην γη και παντού !
ποιά είναι η αθηνά ; ο απόλλων ; τι λέγει ομιλούσα η ακροπολις και ο παρθενών ; τι διδάσκουν οι 12 μυθοι του ηρακλή ; η ιστορία του θησέα με τον μινώταυρο ; κλπ κλπ. Η ΑΛΗΘΕΙΑ σε ΒΟΗθά να θέσεις τα ερωτήματα και να βρης τις απαντήσεις αλλά και κυρίως να ακολουθήσεις το παράδειγμα της που είναι η εν σωφία αγάπη τήρηση της αλήθειας πάση θυσία . νά γιατί η αλήθεια είναι αυτή αύτη Η ΟΔΟΣ και Η ΑΛΗΘΕΙΑ (ανάστασις) και Η ΖΩΗ του κάθε ανθρώπου -εγώ- πνεύματος- όντος . η ελλάς είναι η ΧΩΡΑ ΤΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ και η αθήνα Η ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΤΩΝ ΟΥΡΑΝΙΩΝ ΓΕΝΝΗΤΟΡΩΝ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ-ΣΩΦΙΑΣ ΤΟΥ ΘΕΟΥ (ουράνιοι αρχηγοί) . η ελλάς είναι το θείον περιβάλλον της αλήθειας στην γη και η αθήνα ο θείος ομφαλός και η φωνή της αλήθειας των ουράνιων γεννητόρων οι οποιοι εκτελούν το θέλημα του θεού εξ αρχής και όχι μόνον μετά την έλευση του χριστού (όπου ο ομφαλός μετατοπίσθηκε προσωρινά στην χώρα των τέκνων των γεννητόρων για να εκφρασθεί εκεί το θέλημα του λόγου της αληθείας) .(όποια πέτρα να σηκώσεις στην ελλάδα θα σου "έρθει κατακέφαλα η αλήθεια") (σημ: αλήθεια, το ότι όλος ο πλανήτης ασχολείται ΑΡΝΗΤΙΚΑ με την ελλάδα και τους έλληνες δεν σας λέει κατι ; γιατί αυτοί που είναι ΑΥΤΟ ΤΟΥΤΟ ΤΟ ΚΑΚΟ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ (κυρίως) =αμερικάνοι-ευρωπέη -εγγλέζοι-γερμανοί-εβραίοι σιωνιστές-βατικανό- δεν τους κατηγορεί κανείς επισήμως ; και γιατί αυτός ο πολύπαθος ελληνικός λαός που τόσα πολλά έδωσε σε όλη την ανθρωπότητα σύρεται σήμερα απο τον ίδιο του τον εαυτό και τα έργα του (τη βοηθεία και των ομοίων του "αλληλέγγυων") αλυσιδηροδέσμιος προσφέροντας μάλιστα και την εξουσία-διοίκηση της χώρας στους αντικειμενικά διεφθαρμένους επαγγελματίες πολιτικούς και πλιατσικολόγους άρπαγες-ληστές-κλέφτες πάσης φύσεως ; η αλήθεια-το φως σε κινεί έλληνα-λαέ ή η άγνοια και η αναλήθεια ; μήπως η πλάνη; η διαφθορά; το σκοτεινό σου αυτοβολευτικό συμφέρον;  μήπως αυτό τούτο (το ίδιο) το σκότος που οι βασικές του αντιαρετές είναι: η υπο-κλοπή καί η παραποίηση και η καπηλία της αλήθειας και το καμουφλάζ και η απόκρυψη της αλήθειας και η εμφάνιση του με άλλο πρόσωπο απο αυτό που όντως είναι-το σκότος ; δική σου-χάρισμα σου η απάντηση σου) .

Α-ΛΗΘΕΙ-Α : άνθρωπος της αλήθειας
Α(αρχικό)=Ανθρωπος και Α(τελικό)=Ανθρωπότης
(άνθρωπος=άτομο-μέρος ανθρωπότητα=σύνολο-όλον)
α-γάπη=ο αγαπών (αγαπάτε)
λ-ογική=ο λογικός
η-θική =ο ηθικός
θ-υσία=ο θυσιάζων-μενος
ε-λευθερία=ο ελεύθερος-μενος
ι-σότητα=ο ίσος-σύμμετρος
α-λληλεγγύη=ο αλληλέγγυος (αλλήλους)
η αλήθεια=καθιστά τον γνωρίζοντα-βιώνοντα-τηρούντα αυτήν: αγαπώντα- λογικό- ηθικό- θυσιαζόμενο- ελευθερο- ίσο- αλληλέγγυο=Τέλειος Ηθικά (αγαπών) και Πνευματικά (σοφός) Ανθρωπος= η Τελεία ανθρωπότης οικουμενικά .
αλήθεια=7 γρ.
αλήθεια=42=7 χ 6
42=24=4 χ 6
η αλήθεια=49= 7χ7
7=νόμος-σημαίνει ότι η αλήθεια είναι αμετάθετη-αδήρητη-αναπόφευκτη με αποτελέσματα νόμου πνευματικού (χωρίς ομοιότητα-ομοιογένεια μαζί της καθίσταται χίμαιρα που-εν τέλει κατατρώγει (πνευματικά-ψυχικά-υλικά) τους αναληθείς- ψεύτες- κάπηλους- παραποιητές- αδίκους-ψευδομαρτυρούντες- υποκριτές- αυτοπροβαλλόμενους- συμφεροντολόγους- χρηματιζόμενους-διεφθαρμένους κλπ)
6=τέλειον-σημαίνει ότι η αλήθεια είναι πλήρης-ολόκληρη-ενιαία ενότης-απόλυτη και φυσικά και ο άνθρωπος ο εκ της αλήθειας (γνώστης-βιωτής-τηρητής) προσ-ομοιάζει με την αλήθεια και τις αρετές-ιδιότητες-δυνάμεις-δώρα της .
Η ΑΛΗΘΕΙΑ-υδροχόος
η υδροχοϊκή είναι η Γ' εποχή-περίοδος-διαθήκη-αλήθεια η οποία σκοπεί να καταστήσει τον άνθρωπο υιό (λόγος) -πνεύμα θεού (σοφός) .
η αλήθεια=49=7 χ 7 = ο νόμος στο μέγιστο της ακτίνας δράσεως του
αλήθεια=42 χ 3 (3η εποχή-αλήθεια)= 126
υδροχόος= 126
υδροχόος=1-υδροφόρος-5-υδρία-3-ύδωρ=153-Υετός-βροχή (κατακλυσμός-επιφάνεια) η οποία θα εξ-αγνίσει-μεταμορφώσει-αγιάσει τον κόσμο και τον άνθρωπο (νάματα αλήθειας-ύδωρ ζων) .

Α-λήθει-Α = Αμνός-Αρνίον
αμνός=μ-ο-ν-ά-ς=59
επτάς=59 =μονάς ή αμνός=59
μονάς=59 + αμνός=59=118
χριστός=118
μονάς+επτάς=59+59=118
μονάς=1=θεός=ο ων=λόγος=αμνός (εν αρχή ην ο λόγος)
επτάς=7=νόμος
1-7=17=153
(1-17=αναλύεται σε 153 και 17 χ 9=153)
αλήθεια=42
αλήθεια χ 2=84 (διπλαδιασμός)
μύησις=84
αλήθεια χ 3=126
υδροχόος=126 
ΑΛΗΘΕΙΑ=ελληνική ΑΒ=Α-Ω=ΑΜΝΩ
    1   2    3   4  
Α1---Μ---Ν---Ω
β2----λ----ξ----ψ
γ3----κ----ο----χ
δ4----ι----π----φ
ε5----θ----ρ----υ
ζ6----η----σ----τ ( Ε=5=Ανθρωπος (αμνώ=50=10χ5=άνθρωπος αμνός).

άνθρωποι: ζήστε αμνώ

Αλήθεια=Μύησις-Νόμος-Ων
Αλήθεια=ο θεός αγάπη-σωφία
Μύησις=μύησις στην αλήθεια (αγάπη-σοφία)
Νόμος=νόμος άνθρωπος (νομοθέτηση-νομοποίηση)
Ων=ώνθρωπος-ωντοποίηση (θέωση ανθρώπου)

αλήθεια=42 (έων=42)
μύησις=84
νόμος=73 (σωφία=73)
ων=37
--------------
236
μονάς+αμνός=118
χριστός=118
-------------------
236 =αλήθεια+μύησις+νόμος+ων

αλήθεια+μύησις=126=υδροχόος (Γ' εποχή-διαθήκη)
αγάπη=28+σωφία=73=101+Α=1+Ω=24=25=126=υδροχόος (Α=αγάπη και Ω=πνευματική σωφία και αλήθεια=αγάπη-σωφία και υδροχόος=παράκλητος-χριστός του θεού) .
νόμος (νούς-ναός άνθρωπος) + ων =110 (1-1 ή 55+55=διπολική μονάς=αγάπη-σοφία) ( + το Ε του ανθρώπου=5 ή το Ε της αλήθειας=πενταπλή ή το Ε του Ε-ων-ος- (5 κύκλοι) = 115= παράκλητος (η σωφία του θεού=Γ' διαθήκη) .
Α=αρχή=1=ευρίσκεις την αλήθεια ("ευρήκαμεν τον μεσσίαν"=χριστόν).
Μ=μέσον=12 =μυείσαι στην αλήθεια (ακόλουθος-ακολουθείς).
Ν=νέα αρχή 12δος=12+1=13=νομοθετείσαι στην αλήθεια(υπακούς-υπάγεσαι).
Ω=ωμέγα-τέλος=24 =ωντοποιείσαι στην αλήθεια(αποκαθίστασαι).

Δεν υπάρχουν σχόλια: