Πέμπτη, 6 Δεκεμβρίου 2012

η αλήθεια των χριστουγέννων

("η ελλάς βρίσκεται στο μέσον όλης της γης,η αττική στο μεσον της ελλάδος,η δε αθήνα στο μέσον της αττικής και στο μεσον πάλιν των αθηνών η ακρόπολις"(αριστείδης ο δίκαιος)-τώρα είναι η ώρα να δώσει τούτη η χώρα τα χρεωστούμενα δώρα)
ΑΑΑΑΑΑΑΑ
ΠΠΠΠΠΠΠΠΠΠΠ
ΛΛΛΛΛΛΛΛΛΛΛΛΛ
πρίν απο 2016 χρόνια, ξημερώματα της 6 δεκεμβρίου ο θεός λόγος γεννήθηκε ως άνθρωπος απο την παγκόσμια μητέρα όλων των πνευματικών όντων και των ανθρώπων, την θεοτόκο παρθένο μαρία (η οποία με την σειρά της αποτελεί την πρώτη πνευματική προβολή του θεού λόγου και η οποία ενσαρκώθηκε στην γη με έργο και προορισμό να υποδεχθεί στους κόλπους της και γεννήσει τον μεσσία σωτήρα της ανθρωπότητος θεάνθρωπο ιησού χριστό, θεό ο οποίος έγινε άνθρωπος και εν συνεχεία θέωσε τον άνθρωπο του, αυτοκατέστη ανθρωπόθεος) .
η ανθρωπότητα δέχθηκε τότε και εξακολουθητικά δέχεται την επήρρεια και το πνεύμα της χάριτος και της αλήθειας που αυτός είναι παρότι ο ίδιος σωματικά και ψυχικά εγκατέλειψε τον κόσμο. πριν φύγει απο τον κόσμο δήλωσε, εκτός των άλλων, κατηγορηματικά ότι όποιος θέλει να τον ακολουθεί οφείλει να ακολουθήσει τον δικό του μαρτυρικό δρόμο-τον γολγοθά και ότι ακολουθώντας τον πιστά και αληθινά στο τέλος καταλήγει να έχει, όπως καί ο ίδιος, αναστάσιμο τέλος και μια καινούργια ζωή ως τέκνο-υιός θεού.ελεγεν δε προς παντας ει τις θελει οπισω μου ερχεσθαι απαρνησασθω εαυτον και αρατω τον σταυρον αυτου καθ ημεραν και ακολουθειτω μοι (Λουκ. 9:23 ). οσοι δε ελαβον αυτον εδωκεν αυτοις εξουσιαν τεκνα θεου γενεσθαι τοις πιστευουσιν εις το ονομα αυτου (Ιωάν. 1:12 ).
το όνομα του ιησού χριστού είναι αυτό που περιληπτικά και κυριολεκτικά χαρακτηρίζει την αλήθεια και την χάρη και την αποστολή και εντολή και το έργο για το οποίο ήλθε στον κόσμο ο λόγος του θεού και αυτοθυσιάσθηκε .
Ι-ησού-Σ
Χ-ριστό-Σ
ΙΣ-ΧΣ και το Υ του Υιού (Λόγος) = ισχΥς= είναι εκδηλωμένη η δύναμη της αλήθειας-του θεού δια της οποίας κατ-ισχύει του παντός και του κακού .

σοφία=φαντασία
αγάπη=θέληση
αλήθεια=ισχύς

ι-ΗΣ-ούς
χ-ΡΙτός
ΗΣ-ΡΙ =ΡΗΣΙς= ο λόγος-η αλήθεια και ΡΥΣΙΣ=η άφεση-συγχώρεση-ελευθέρωση απο το κακό
πάτερ ημών.....καί άφες ημίν....αλλά ρύσε ημάς εκ του πονηρού.."
ιησ-ΟΥ
χρι-ΣΤΟ
ΟΥ-ΣΤΟ=ΟΥΤΟΣ=αυτός ο ιησούς χριστός είναι η ισχύς-η δύναμη (της αλήθειας-η ίδια η αλήθεια) και η ρήσις=ο λόγος της αλήθειας και η ρύσις=ελευθέρωση-λύτρωση εκ του κακού-πονηρού και ΟΥ=εκεί όπου ΤΟΣ=είναι αυτός, εκεί και η ισχύς-η δύναμη της αλήθειας και η ρήσις-ρύσις=η δύναμις του λόγου-της αγάπης-της αφέσεως-συγχωρέσεως-ελευθερώσεως απο το κακό-πονηρό (λόγος-ελευθερωτής-λυτρωτής-ρύστης). τέλος, ΟΥΤΟΣ είναι ΟΥ =εκεί όπου είναι ΤΟ Σ (σίγμα) το Σίγμα=η Σ-οφία (του θεού=το πνεύμα).
ιησούς=σωτήρ (ο λόγος-η αγάπη-αυτός που σώζει-ο ών)
χριστός=ο χρισμένος (το άγιον πνεύμα-την αλήθεια του αγίου πνεύματος).
συνεπώς: λέγω-πιστεύω-ακολουθώ τον ιησού χριστό σημαίνει γίνομαι ακόλουθος της αλήθειας που νικά-κατισχύει του κακού-πονηρού (ψεύδος-κλοπή-αδικία-βία-εκμετάλλευση-αδιαφορία-εχθρότης κλπ) και η οδός είναι η ρήσις-ο λόγος της αγάπης που είναι η ρύσις= άφεση-συγχώρεση του συνανθρώπου (αγαπάτε τούς εχθρούς υμών) και μόνον τότε μπορώ να ελπίζω ότι θα έχω συν-μετοχή στην ζωή που ΑΥΤΟΣ_ΟΥΤΟΣ ο ιησούς χριστός είναι-ζη-εκφράζει . 
ιησούς χριστός = η ισχύς της αλήθειας= ο θεός λόγος
ιησούς χριστός = η ρησις του λόγου=ο χριστός-λόγος
ιησούς χριστός = η ρύσις -εκ- του κακού =η αγάπη του ιησού χριστού-η χάρις της ρύσεως-αφέσεως-ελευθερώσεως-λυτρώσεως απο το κακό .
ΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗ
εύχομαι σε όλους μας βιωματικά του καλού χριστούγεννα με καλή προαίρεση και διάθεση για δόσιμο, με υπομονή με σιωπή με ταπεινοφροσύνη να αναζητήσουμε με ελπίδα την βίωση και γνώση του αγίου πνεύματος μέσα απο την βοήθεια πρός τους πάσχοντες (ακριβώς γιατί μας καθιστά συν-πάσχοντες και επομένως αντικείμενο της προσοχής του θεού-και των συνανθρώπων μας) .

Δεν υπάρχουν σχόλια: