Παρασκευή, 31 Μαΐου 2013

ΕΛΛΑΣ : Ο ΣΠΟΡΕΑΣ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ 3

("η ελλάς βρίσκεται στο μέσον όλης της γης,η αττική στο μεσον της ελλάδος,η δε αθήνα στο μέσον της αττικής και στο μεσον πάλιν των αθηνών η ακρόπολις"(αριστείδης ο δίκαιος)-τώρα είναι η ώρα να δώσει τούτη η χώρα τα χρεωστούμενα δώρα)
Η ΠΑΡΑΒΟΛΗ ΤΟΥ ΣΠΟΡΕΑ . (ιησούς χριστός) .
(ΕΛΛΑΣ= ΣΠΟΡΕΑΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ-ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΟΣ) .
Μάρκ. 4:1-20 και παλιν ηρξατο διδασκειν παρα την θαλασσαν και συνηχθη προς αυτον οχλος πλειστος πολυς ωστε αυτον εμβαντα εις το πλοιον καθησθαι εν τη θαλασση και πας ο οχλος προς την θαλασσαν επι της γης ησαν. και εδιδασκεν αυτους εν παραβολαις πολλα και ελεγεν αυτοις εν τη διδαχη αυτου. ακουετε ιδου εξηλθεν ο σπειρων του σπειραι και εγενετο εν τω σπειρειν ο μεν επεσεν παρα την οδον και ηλθεν τα πετεινα του ουρανου και κατεφαγεν αυτο. και αλλο δε επεσεν επι το πετρωδες οπου ουκ ειχεν γην πολλην και ευθεως δια το μη εχειν βαθος γης οτε ανετειλεν ο ηλιος εκαυματισθη και δια το μη εχειν ριζαν εξηρανθη και αλλο επεσεν εις τας ακανθας και ανεβησαν αι ακανθαι και συνεπνιξαν αυτο και καρπον ουκ εδωκεν και αλλο επεσεν εις την γην την καλην και εδιδου καρπον αναβαινοντα και αυξανοντα και εφερεν εν τριακοντα και εν εξηκοντα και εν εκατον και ελεγεν ος εχει αυτοις ωτα ακουειν ακουετω και οτε δε εγενετο καταμονας ηρωτησαν αυτον οι περι αυτον συν τοις δωδεκα την παραβολην και ελεγεν αυτοις υμιν δεδοται γνωναι το μυστηριον της βασιλειας του θεου εκεινοις δε τοις εξω εν παραβολαις τα παντα γινεται ινα βλεποντες βλεπωσιν και μη ιδωσιν και ακουοντες ακουωσιν και μη συνιωσιν μηποτε επιστρεψωσιν και αφεθη αυτοις τα αμαρτηματα και λεγει αυτοις ουκ οιδατε την παραβολην ταυτην και πως πασας τας παραβολας γνωσεσθε. ο σπειρων τον λογον σπειρει ουτοι δε εισιν οι παρα την οδον οπου σπειρεται ο λογος και οταν ακουσωσιν ευθεως ερχεται ο σατανας και αιρει τον λογον τον εσπαρμενον εις αυτους εν ται καρδιαις αυτων και ουτοι εισιν ομοιως οι επι τα πετρωδη σπειρομενοι οι οταν ακουσωσιν τον λογον ευθεως μετα χαρας λαμβανουσιν αυτον και ουκ εχουσιν ριζαν εν εαυτοις αλλα προσκαιροι εισιν ειτα γενομενης θλιψεως η διωγμου δια τον λογον ευθεως σκανδαλιζονται και αλλοι ουτοι εισιν οι εις τας ακανθας σπειρομενοι ουτοι εισιν οι τον λογον ακουσαντες και αι μεριμναι του αιωνος τουτου και η απατη του πλουτου και αι περι τα λοιπα επιθυμιαι εισπορευομεναι συμπνιγουσιν τον λογον και ακαρπος γινεται και εκεινοι ουτοι εισιν οι επι την γην την καλην σπαρεντες οιτινες ακουουσιν τον λογον και παραδεχονται και καρποφορουσιν εν τριακοντα και εν εξηκοντα και εν εκατον.
1
ΚΑΛΗ ΓΗ -ΠΝΕΥΜΑ
Ι
Ι
 4-ΥΛΗ-ΑΚΑΝΘΑΙ -----5ΕΓΩ-----ΟΔΟΣ-ΔΙΑΝΟΙΑ-3
Ι
Ι
ΠΕΤΡΩΔΗ-ΨΥΧΗ
2
 ο μεν επεσεν παρα την οδον και ηλθεν τα πετεινα του ουρανου και κατεφαγεν αυτο : ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΔΙΑΝΟΟΥΜΕΝΟΙ- ΦΙΛΟΣΟΦΟΙ, ΟΙ ΝΟΗΣΙΟΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟΙ, ΟΙ -ψευτο-ΕΣΩΤΕΡΙΣΤΕΣ-ΒΙΒΛΙΟΦΑΓΟΙ-ΓΝΩΣΙΟΜΑΝΕΙΣ, ΟΙ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΟΛΟΓΟΙ, ΟΙ ΑΛΑΖΟΝΙΚΟΙ-ΑΤΟΜΙΣΤΕΣ ουτοι δε εισιν (3) οι παρα την οδον οπου σπειρεται ο λογος και οταν ακουσωσιν ευθεως ερχεται ο σατανας και αιρει τον λογον τον εσπαρμενον εις αυτους εν ται καρδιαις αυτων) .
αλλο δε επεσεν επι το πετρωδες οπου ουκ ειχεν γην πολλην και ευθεως δια το μη εχειν βαθος γης οτε ανετειλεν ο ηλιος εκαυματισθη και δια το μη εχειν ριζαν εξηρανθη : ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΕΠΙΦΑΝΕΙΑΚΑ ΠΙΣΤΟΙ, ΟΙ ΘΡΗΣΚΟΛΗΠΤΟΙ, ΟΙ ΘΕΟΥΣΟΙ- ΟΙ ΠΡΟΣΚΟΛΛΗΜΕΝΟΙ ΣΤΟΥΣ ΠΑΠΑΔΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ- "ΟΙ ΦΑΝΑΤΙΚΟΙ ΤΟΥ ΘΕΟΥ" (ουτοι εισιν ομοιως (2) οι επι τα πετρωδη σπειρομενοι οι οταν ακουσωσιν τον λογον ευθεως μετα χαρας λαμβανουσιν αυτον και ουκ εχουσιν ριζαν εν εαυτοις αλλα προσκαιροι εισιν ειτα γενομενης θλιψεως η διωγμου δια τον λογον ευθεως σκανδαλιζονται) .
αλλο επεσεν εις τας ακανθας και ανεβησαν αι ακανθαι και συνεπνιξαν αυτο και καρπον ουκ εδωκεν : ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΚΟΣΜΙΚΟΙ ΥΛΙΣΤΕΣ-ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΕΣ-ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ-ΠΛΟΥΣΟΙ-ΕΧΟΝΤΕΣ ΚΑΙ ΚΑΤΕΧΟΝΤΕΣ ΚΑΙ ΑΘΕΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ- ΗΔΟΝΙΣΤΕΣ- ΕΥΔΑΙΜΟΝΙΣΤΕΣ- ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΟΛΟΓΟΥΝΤΕΣ.(ουτοι εισιν (4) οι τον λογον ακουσαντες και αι μεριμναι του αιωνος τουτου και η απατη του πλουτου και αι περι τα λοιπα επιθυμιαι εισπορευομεναι συμπνιγουσιν τον λογον και ακαρπος γινεται) .
αλλο επεσεν εις την γην την καλην και εδιδου καρπον αναβαινοντα και αυξανοντα και εφερεν εν τριακοντα και εν εξηκοντα και εν εκατον : ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΑΓΑΠΩΝΤΕΣ ΑΛΛΗΛΟΥΣ, ΟΙ ΑΚΟΛΟΥΘΟΙ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ, ΟΙ ΠΙΣΤΟΙ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ, ΟΙ ΒΙΩΜΑΤΙΚΑ ΑΥΤΟΠΝΕΥΜΑΤΟΥΜΕΝΟΙ, ΟΙ ΘΥΣΙΑΖΟΜΕΝΟΙ- ΑΥΤΟΘΥΣΙΑΖΟΜΕΝΟΙ- ΑΥΤΟΤΑΠΕΙΝΟΥΜΕΝΟΙ ΧΑΡΙΝ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ- ΑΓΙΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ (ουτοι εισιν (1) οι επι την γην την καλην σπαρεντες οιτινες ακουουσιν τον λογον και παραδεχονται και καρποφορουσιν εν τριακοντα και εν εξηκοντα και εν εκατον.) (30+60+100= 190 Ή 3-6-1 = 361= 19 Χ19 . ΑΜΝΟΣ-ΜΟΝΑΣ=361).
Ο ΣΠΕΙΡΩΝ : (ΠΑΤΗΡ) .
ΕΙΝΑΙ Ο ΧΡΙΣΤΟΣ
ΕΙΝΑΙ Ο ΠΑΡΑΚΛΗΤΟΣ
ΕΙΝΑΙ Ο ΟΥΡΑΝΟΣ-ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΣ ΚΟΣΜΟΣ
ΕΙΝΑΙ Η ΕΛΛΑΔΑ
ο χριστός= ο θεός λόγος
ο παράκλητος= ο θεός πνεύμα άγιον
ο ουρανός= το θείον γεννητορικο- διπολικό πνεύμα της αγάπης- σοφίας του λόγου- αγίου πνεύματος (οι δημιουργοί της τριπλής δημιουργίας και του ανθρώπου) .
η ελλάς=(ΕΛΛΗΝΕΣ- στην ψυχή και το πνεύμα, τον λόγο και τον τρόπο και τον νόμο του θεού) είναι η χώρα του λόγου-πνεύματος (αγάπη-σοφία) του θεού επι της γης, πιστό αντίγραφο του ουρανού και ευλογημένη των θεών χάριν των ανθρώπων, είναι η κορυφή- ηγέτης χώρα των εθνών και νέα καινή αγία ιερουσαλήμ, σύμφωνα και με την αποκάλυψη του ιωάννη και την τρίτη διαθήκη του θεού και πατρός .
ποιός είναι ο σταυρός της (5-πεντα-πλής) αλήθειας για την καρποφορία του σίτου ο οποίος "πέφτει" στην γη και το είναι του ανθρώπου ; ποιες είναι οι αρετές και οι καταστάσεις που διέπουν την καρποφορία του σίτου- ανθρώπου ;
ΠΙΣΤΙΣ ΣΤΟΝ ΘΕΟ-ΠΝΕΥΜΑ
Ι
Ι
ΥΠΟΜΟΝΗ-ΥΛΗ---------ΤΑΠΕΙΝΟΤΗΣ--------ΜΕΤΑΝΟΙΑ-ΝΟΥΣ
ΕΓΩ
Ι
Ι
ΣΥΓΧΩΡΕΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΑΝΘΡΩΠΟΥ-ΨΥΧΗ
ΙΣ - ΧΡ
Ο ΚΑΘΕ ΑΝΘΩΠΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΤΑΙ- ΚΑΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ :
ΣΠΟΡΕΑΣ-ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΣ ΓΕΩΡΓΟΣ-πνεύμα
ΓΗ ΚΑΛΛΙΕΡΓΗΜΕΝΗ- ΕΝΑΡΕΤΟΣ-ψυχή
ΣΙΤΟΣ-(ΣΤΑΧΥΣ) ΚΑΡΠΟΣ ΩΡΙΜΟΣ-σπόρος
ΑΡΤΟΣ- ΛΟΓΟΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ ΘΕΟΥ-τροφή
ΧΡ- ΙΣΤΟΣ =ΣΙΤΟΣ ΧΡ = ΣΙΤΟΣ (ΑΡΤΟΣ- ΛΟΓΟΣ) ΦΕΡΩΝ ΤΟ ΧΡ-ΙΣΜΑ ΤΗΣ ΧΑΡΙΤΟΣ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΛΟΓΟΥ= ΙΗΣΟΥΣ ΧΡΙΣΤΟΣ .
ΙΣΤΟΣ= ΣΙΤΟΣ= ΣΙΟΣ Τ= ΘΕΟΣ Τ (τέλειος) (ομοίως και ΙΗΣΟΥΣ= σιοΥς Η , ο ιησούς μας καθιστά θεούς-Ηρωες δηλαδή αθάνατους- θεωμένους όπως ο Ηρακλής) .
Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΗ ΠΟΥ ΘΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΕΙ ΕΝΤΕΛΩΣ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ-ΕΝ ΣΩΦΙΑ ΚΑΙ ΘΑ ΜΑΣ ΟΔΗΓΗΣΕΙ ΝΑ ΖΗΣΟΥΜΕ ΜΕΣΑ ΚΑΙ ΕΞΩ ΜΑΣ ΤΗΝ ΒΑΣΙΛΕΙΑ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΝ ΑΓΑΠΗ-ΣΟΦΙΑ (πατήρ-λόγος-πνεύμα άγιον) . αυτό είναι το θέλημα-εντολή του θεού και η αποστολή του αγίου παρακλήτου (Σωφία Θεού) .

Δεν υπάρχουν σχόλια: