Κυριακή, 12 Μαΐου 2013

ΕΛΛΑΣ : Ο ΣΠΟΡΕΑΣ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ

 http://3.bp.blogspot.com/_a_qeBTbSiSE/ScQXwFSAV9I/AAAAAAAAAFI/tx6SF7JeJ0M/s1600/van%2Bgogh%2B%CF%83%CF%80%CE%BF%CF%81%CE%B5%CE%B1%CF%82.jpg
("η ελλάς βρίσκεται στο μέσον όλης της γης,η αττική στο μεσον της ελλάδος,η δε αθήνα στο μέσον της αττικής και στο μεσον πάλιν των αθηνών η ακρόπολις"(αριστείδης ο δίκαιος)-τώρα είναι η ώρα να δώσει τούτη η χώρα τα χρεωστούμενα δώρα)
ΕΛΛΑΔΑ- ΝΗΣΙΑ :
ΜΕΓΑΛΟ-νησοι ΚΡΗΤΗ και ΚΥΠΡΟΣ (1 - 1 ) (2)
σημ1: η κρήτη (Δίας) ορίζει το τέλος των ορίων του εσωτερικού κύκλου της ελλάδας και η κύπρος (αφροδίτη) ορίζει την αρχή του μικρού εξωτερικού κύκλου (8) σε σχέση συνδυασμού με την κρήτη (Οο) .
ΔΩΔΕΚΑ-νησα (12
σημ2: η ιδέα-όνομασία του 12 έχει σημασία και όχι ο απόλυτος αριθμός 12 των νησιών) .
ΕΠΤΑ-νησα (7) η ιδέα-όνομασία του αριθμού επτά .
ΚΥΚΛΑΔΕΣ (η ιδέα του κύκλου= 12χ30=360) ( Ο )
σημ3 : ο κύκλος είναι τόσον η ιδέα ενός ΤΕΛΕΙΟΥ έτους-ενιαυτού όσο και η ιδέα μιας πλήρους περιφοράς-διέλευσης του ΗΛΙΟΥ-κύκλου απο την ζώνη των 12 ζωδίων του πλανητικού μας συστήματος (ζωδιακός κύκλος- 12 στάσεις του ηλίου κατα το ηλιοδρόμιο του, οι οποίες στάσεις στην διέλευση-περιφορά του σχηματίζουν το σχήμα ενός ΜΕΓΑΛΟΥ ΙΧΘΥ ή το σχήμα του ΑΡΙΘΜΟΥ ΟΚΤΩ =8 )
ΣΠΟΡΑΔΕΣ (όλα τα νησιά της ελλάδας είναι σποράδες-διασκορπισμένα στις 3 θάλασσες της χώρας (αιγαίο- ιόνιο- λιβυκό πέλαγος που και τα τρία συναποτελούν την ΜΕΣΟΓΕΙΟ ΘΑΛΑΣΣΑ αλλά και η κύπρος βρίσκεται στο άκρον-τέλος της Μεσογείου) . εάν παρατηρήσει κανείς προσεκτικά την γεωγραφική μορφή της ελλάδας (κεντρικός κύκλος) θα δη ότι :
http://digitalschool.minedu.gov.gr/modules/ebook/show.php/DSGYM-B106/382/2534,9794/extras/maps/GRG_GN.jpg 
ολόκληρη η ελλάδα- περιφερειακά σχηματίζει έναν ΑΥΓΟΕΙΔΗ ΚΥΚΛΟ τόσο επιφανειακά-γεωμορφικά όσο και γεωλογικά- στο γεωλογικό υπέδαφος της και ότι ακόμη τα πόδια της χαλκιδικής είναι ένα ανοικτό χέρι που σπέρνει μέσα στον κύκλο τούς ΣΠΟΡΟΥΣ- τα σπέρματα- ωά που ειναι τα ελληνικά νησιά, το ίδιο ακριβώς σχήμα χεριού (δεύτερο χέρι) έχει και ολόκληρη η πελοπόνησος (νήσος του πέλοπα= τεράστιος) και επομένως 2 χέρια (των γεννητόρων του πνεύματος) σπέρνουν μέσα στον ελληνικό αυγοειδή-ωοειδή κύκλο τα σπέρματα της ζωής (ελληνικά νησιά 7νησα- 12νησα- κυκλάδες- σποράδες- κλπ).
http://www.e-yliko.gr/htmls/istoria/maps/files/mapsn2/Pers1.jpg 
οι χάρτες αυτοί απεικονίζουν μία υλική πραγματικότητα που εικονίζει-δειχνει ιδεατά για τον προσεκτικό και πνευματικό αναζητητή της αλήθειας, την πνευματική θέση- σκοπό- αποστολή των ελλήνων- πανελλήνων- οικουμενικών ανθρώπων: 
 http://www.fancypoultry.gr/wp-content/uploads/2011/03/Breaking-Out.jpg
 1. ολόκληρη η ελλάς είναι ένας αυγοειδής κύκλος- με όριο την κρήτη (1ος κύκλος)
 2. διευρυνόμενος ο κύκλος αυτός προς τις μικρασιατικές ακτές περιλαμβάνει το βυζάντιο με όριο περιφερειακό την κύπρο (2ος κύκλος) αλλα και ομοίως Κρήτη και Κύπρος σχηματοποιούν- συναποτελούν έναν οκτωειδή (διπολικό) κύκλο ( άπειρον)
 3. τα πόδια χαλκιδικής γίνονται χέρι σπορέα, ομοίως και η πελοπόνησος εμφανίζει το 2ο χέρι, αλλά και ο κύκλος-αυγό που είναι όλη η χώρα αποκαλύπτει το ανθρώπινο κεφάλι, το μόνο κυκλικο σχήμα στο ανθρώπινο σώμα. έτσι οι ακίδες κεφαλή- χέρια- πόδια αποκαλύπτουν τον ΚΥΚΛΟ ΑΝΘΡΩΠΟ ή μήπως θα πρέπει να συμπεριλάβω και την ιταλική μπότα-πόδι που είναι η ΜΕΓΑΛΗ ΕΛΛΑΔΑ (έλληνες- ετρούσκοι κλπ) .
 4. ΑΥΓΟ-ΩΟΝ, ΣΠΟΡΟΙ-σπέρματα, ΚΥΚΛΟΣ-ζωής, ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΣΠΟΡΕΑΣ σπερμάτων ζωής, ΑΝΘΡΩΠΟΣ-ΚΥΚΛΟΣ ΖΩΗΣ(Παγκόσμιο- Συμπαντικό Ωόν- αυγό= ΟΥΡΑΝΟΣ- πνευματικό αυγό και ΚΟΣΜΟΣ- κοσμικό αυγό, αυτό το αυγό που περιγράφει με ακρίβεια και σοφία η ορφική και ησιόδειος θεογονία και που αφορούν την αρχή της δημιουργίας της ζωής με το άνοιγμα του κοσμικού- συμπαντικού αυγού) .ΣΗΜ: το σπέρμα-ωόν δημιουργεί ζωϊκή μορφή ζωής (αυγό είναι και ο άνθρωπος-ωάριον+σπερματοζωάριον) και το σπέρμα- σπόρος (πχ σίτος κλπ) δημιουργεί φυτικής μορφής ζωή.
 5. ΜΕΣΟ-ΓΕΙΟΣ ΘΑΛΑΣΣΑ - ΕΛΛΑΣ- ΒΥΖΑΝΤΙΟ και ΜΕΓΑΛΗ ΕΛΛΑΔΑ, ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΜΕΣΟΓΕΙΟΥ (μέση γαία= μέσον-κέντρον γαίας δηλαδή επί-ΚΕΝΤΡΟΝ-ΠΥΡΗΝΑΣ- ομφαλός της γης) κλπ. 
http://www.decobook.gr/images/stories/DoItYourself/Color_wheel/color_wheel_erase.jpg 
  νήσος= σπόρος και ωόν-σπέρμα : δηλαδή ο ουράνιος άνθρωπος-σπορέας αυτά τα σπέρματα που έσπειρε και ενσπείρει έχουν την μορφή νησιών- είναι τα ελληνικά νησιά . ένα νησί είναι ξηρά- κορυφή βουνού μέσα στην θάλασσα, είναι επι-πλέον αλλά και σταθερο-ποιημένο (γερό). αποσυμβολιστικά το νησί είναι ένας λίθος- βράχος ή ένα όρος-ξηρά γη δηλαδή γη ομφάλιος, γη σωτηρίας, βραχο-νησίδα για να "πιαστεί" κάποιος ναυαγός, χώρος σταθερός-ποιημένος για να ριζώσει κάποιος γλυτώνοντας απο τα κύματα της θάλασσας και τον βέβαιο πνιγμό και την ίδια ώρα λιμένας σωτηρίας, σημείο εξόρμησης προς ταξείδι, αλιεία, κολύμβηση- αναζωογόνηση κλπ. τέλος ως σπέρμα- ωόν εμπεριέχει όλη την σπερματική ζωή-αλήθεια του δημιουργού του και συνεπώς κάθε νησί είναι ένα ΥΠΟΨΗΦΙΟ ΔΕΝΔΡΟ ΖΩΗΣ (δυνατότητα κάθε σπόρου-σπέρματος) που μπορεί εφόσον προσεχθεί και εκβλαστήσει- μεγαλώσει να αποδώσει καρπούς που θα θρέψει τους κατοίκους του (κατασκηνωτές- άνθρωποι, ζώα κλπ). ο ίδιος συμβολισμός ισχύει και για το ωόν- σπέρμα το οποίο εφόσον εκκολαφθεί γίνεται ΖΩΟΝ- ΠΤΗΝΟΝ το οποίο μπορεί να θρέψει τον άνθρωπο- άλλωστε και ο ίδιος ο άνθρωπος ένα σπέρμα είναι αυτοεκκολαπτόμενο και αυτοτελειούμενο σε μία ανώτερη μορφή ζωής και πνεύματος . ο μύθος της ΔΗΛΟΥ με την γέννηση των θεανθρώπων διδύμων της ΛΗΤΟΥΣ: ΑΠΟΛΛΩΝ_ ΑΡΤΕΜΙΣ αυτό ακριβώς επισημαίνει ως ρόλο της νήσου-ενός νησιού και του έργου του κάθε ανθρώπου.
  τέλος του Α' μέλους
   http://2.bp.blogspot.com/-Mp6PZB0UGMA/T9Wai4F02VI/AAAAAAAADUQ/Wjbac9oKGJk/s1600/diaf+spor.jpg

  Δεν υπάρχουν σχόλια: