Σάββατο, 29 Ιουνίου 2013

Κοινωνία- Δικαιοσύνη

("η ελλάς βρίσκεται στο μέσον όλης της γης,η αττική στο μεσον της ελλάδος,η δε αθήνα στο μέσον της αττικής και στο μεσον πάλιν των αθηνών η ακρόπολις"(αριστείδης ο δίκαιος)-τώρα είναι η ώρα να δώσει τούτη η χώρα τα χρεωστούμενα δώρα)
ΒΑΣΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ: (Αρίστων Πολιτεία) .
ΚΟΙΝΩΝΙΑ: (Αγαπάτε Αλλήλους- ΙΣ.ΧΣ).
ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΑΝΘΡΩΠΩΝ=ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ
ΟΜΟΝΟΙΑ ΣΥΝΑΝΘΡΩΠΩΝ=ΣΥΝΕΝΝΟΗΣΗ-ΣΥΝΑΝΤΙΛΗΨΗ
ΙΣΟΤΙΜΙΑ ΣΥΝΑΝΘΡΩΠΩΝ=ΙΣΟΤΗΤΑ-ΕΞΙΣΩΣΗ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ
ΝΟΥΝΕΧΕΙΑ ΑΤΟΜΩΝ-ΟΜΑΔΩΝ=ΣΥΝΕΣΗ-ΣΩΦΡΩΣΥΝΗ
ΩΦΕΛΕΙΑ ΚΟΙΝΗ-ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ=ΦΡΟΝΤΙΖΕΙ ΤΟ ΣΥΝΟΛΙΚΟ ΚΑΛΟΝ
ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ ΚΑΘΟΛΙΚΑ ΑΠΟΔΕΚΤΗ=ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ-ΑΡΜΟΝΙΑ
ΙΕΡΑΡΧΙΑ ΣΥΝΕΡΓΑΤΩΝ-ΚΟΙΝΩΝΙΑ=ΤΑΞΙΣ -ΚΑΘΟΛΙΚΟΣ ΝΟΜΟΣ
ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ ΣΥΝΑΝΘΡΩΠΩΝ=ΑΔΕΛΦΟΣΥΝΗ- ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΗ ΑΛΥΣΟΣ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΑΔΕΛΦΩΝ ( απλότης- ομοιότης- ολότης).
(σπερματα-ψήγματα αληθείας : απο το αρχείο της αλληλουχίας).

Ο ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ-ΠΟΛΙΤΗΣ: ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ- ΟΜΟΝΟΕΙ- ΥΠΗΡΕΤΕΙ ΤΗΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ-ΚΟΙΝΩΝΙΑ- ΣΥΝΑΝΤΙΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ- ΣΥΝΕΝΝΟΕΙΤΑΙ- ΥΠΟΧΡΕΟΥΤΑΙ- ΕΞΙΣΩΝΕΙ- ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΕΤΟΣ- ΦΡΟΝΤΙΖΕΙ ΠΑΝΤΟΤΕ ΤΟ ΣΥΝΟΛΙΚΟ ΚΑΛΟΝ- ΕΝΑΡΜΟΝΙΖΕΙ ΚΑΙ ΕΝΑΡΜΟΝΙΖΕΤΑΙ- ΙΕΡΑΡΧΕΙΤΑΙ- ΥΠΗΡΕΤΕΙ ΤΗΝ ΤΑΞΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΗΘΙΚΟ ΝΟΜΟ- ΕΙΝΑΙ ΑΔΕΛΦΟΣ- ΑΔΕΛΦΟΠΟΙΟΣ- ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΟΣ- ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ .(είναι ένας υπεύθυνος και ενσυνείδητος πολίτης που γνωρίζει να υπηρετεί με θυσία- αυτοθυσία τις υποχρεώσεις του προς την κοινωνία και το σύνολο των συμπολιτών του υπηρετώντας έτσι και την δική του τελείωση- αυτοτελείωση μέσα απο την αγάπη και αλληλεγγύη και υπηρεσία προς τους άλλους- αυτό είναι ο κοινωνικός άνθρωπος-οικουμενικός πολίτης) .

Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΜΟΡΦΗ ΤΗΣ ΕΙΚΟΝΑΣ ΤΗΣ ΟΥΡΑΝΙΑΣ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗΣ ΖΩΗΣ- ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΚΑΙ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΤΗΝ ΗΘΙΚΗ ΣΥΝΘΗΚΗ ΚΑΙ ΤΟ ΥΛΙΚΟ-ΝΟΗΤΙΚΟ-ΨΥΧΙΚΟ-ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΑΙ ΤΕΧΝΗΤΟ-ΤΕΧΝΟΠΟΙΗΜΕΝΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΕΝΤΟΣ ΤΟΥ ΟΠΟΙΟΥ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΟΦΕΙΛΕΙ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕΙ ,ΔΙΑΜΕΣΩ ΤΟΥ ΜΕΤΡΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ,ΤΗΝ ΤΕΛΕΙΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΕΝΟΤΗΤΑ- ΟΛΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΤΟΥ, ΚΑΘ’ΟΜΟΙΩΣΙ ΤΗΣ ΟΥΡΑΝΙΑΣ ΖΩΗΣ. (συνείδηση- ενσυνείδηση-υπερσυνείδηση) .

Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΔΕΝ ΑΠΟΣΚΟΠΕΙ ΜΟΝΟΝ ΣΤΗΝ ΚΑΛΛΙΤΕΡΗ ΔΙΑΒΙΩΣΗ-ΣΥΜΒΙΩΣΗ ΤΩΝ ΑΤΟΜΩΝ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΗΘΙΚΗ ΚΑΙ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΤΟΥΣ ΑΥΤΟΤΕΛΕΙΩΣΙ, ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΜΟΝΟΝ ΕΝΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΙΔΑΝΙΚΟ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΕΙΔΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΟΤΗΤΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΤΟΥ ΣΚΟΠΟΥ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥ ΣΤΗΝ ΥΛΙΚΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΒΑΣΙΛΕΙΑ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΓΗ ΚΑΙ ΔΙΑ ΜΕΣΩ ΑΥΤΗΣ Η ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ-ΥΙΟΥ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΙΚΗ ΠΗΓΗ (θέωση- αποκατάσταση).  

ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ : (Γνώθι Σ'αυτόν- το πνεύμα της αληθείας).
ΔΙΑΚΡΙΣΗ -ΔΙΑΧΩΡΙΣΜΟΣ ΚΑΛΟΥ-ΚΑΚΟΥ=ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ
ΙΣΟΤΙΜΙΑ ΣΥΝΑΝΘΡΩΠΩΝ=ΙΣΟΤΗΣ-ΙΣΟΜΟΙΡΙΑ-ΑΡΜΟΝΙΑ
ΚΑΤΑΝΟΗΣΗ=ΣΥΜΠΑΘΕΙΑ-ΣΥΓΧΩΡΕΣΗ-ΣΥΝΑΝΤΙΛΗΨΗ
ΑΝΤΑΛΛΑΓΗ ΑΓΑΘΩΝ-ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ=ΣΥΝΑΛΛΑΓΗ-ΣΥΜΒΙΩΣΗ
ΙΕΡΑΡΧΙΑ ΣΥΝΕΡΓΑΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ=ΤΑΞΙΣ-ΣΥΝΤΑΞΗ-ΕΝΟΤΗΣ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΕΤΑΙΡΩΝ= ΣΥΝΕΙΣΦΟΡΑ ΔΙΚΑΙΑ-ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ 
ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ-ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ=ΑΛΥΣΟΣ-ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ
ΥΠΑΓΩΓΗ -ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ=ΤΑΠΕΙΝΟΤΗΣ-ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΣ  

ΝΟΥΝΕΧΕΙΑ ΛΟΓΙΚΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ=ΣΥΝΕΣΗ-ΣΥΜΜΕΤΡΙΑ-ΣΟΦΙΑ
ΗΘΙΚΗ ΕΝΑΡΕΤΩΝ-ΗΘΙΚΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ=ΦΙΛΙΑ-ΑΓΑΠΗ-ΠΑΡΟΧΗ

Ο ΔΙΚΑΙΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ: ΔΙΑΚΡΙΝΕΙ- ΔΙΑΧΩΡΙΖΕΙ ΤΟ ΚΑΛΟ ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΚΟ- ΕΞΙΣΩΝΕΙ- ΚΑΤΑΝΟΕΙ- ΣΥΓΧΩΡΕΙ- ΑΝΤΑΛΛΑΣΣΕΙ- ΣΥΜΒΙΩΝΕΙ ΜΕ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ- ΔΙΚΑΙΟΠΡΑΚΤΕΙ-ΙΕΡΑΡΧΕΙ- ΣΥΝΤΑΣΣΕΤΑΙ- ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΖΕΤΑΙ- ΟΙΚΟΝΟΜΕΙ- ΣΥΝΕΡΓΑΖΕΤΑΙ- ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΟΣ- ΤΑΠΕΙΝΟΣ-ΥΠΑΓΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΣΟΦΙΑ- ΝΟΥΝΕΧΕΙ- ΗΘΙΚΟΠΟΙΕΙ-ΑΓΑΠΑ- ΕΙΝΑΙ ΦΙΛΙΚΟΣ. (είναι ένας ενσυνείδητος δίκαιος- δικαιοπράκτης άνθρωπος και αυτό το αποδεικνύει στην καθημερινότητα του με τις επιλογές- αποφάσεις- πράξεις- έργα του τα οποία έχουν την σφραγίδα της αγάπης και συγχωρέσεως και αφέσεως προς τους άλλους- αυτό είναι το πνεύμα της δικαιοσύνης) .

Η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΣΥΝΕΙΔΗΤΟ ΦΡΟΝΗΜΑ ΚΑΙ ΗΘΙΚΟ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑ ΤΟΥ ΟΡΘΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΔΕΟΝΤΟΣ . (εξισώνει- εξισορροπεί- εναρμονίζει- συνθέτει- ενοποιεί- αποενοχοποιεί- δεν τιμωρεί αλλά συμμορφώνει- απαλείφει αμαρτήματα δεν τα διαπομπεύει- διδάσκει χωρίς να ηθικολογεί- δείχνει τον δρόμο του ορθού χωρίς να τον επιβάλλει με την βία- δείχνει την αγριότητα και βία του κακού χωρίς να απαιτεί θύματα και αίμα- συμπεριφέρεται με ανωτερότητα και όχι κοσμικότητα- στηλιτεύει το κακό και ακολουθεί- δείχνει το καλό- βρίσκει και ακολουθεί το μέτρο την μέση οδό και οι αποφάσεις της υπηρετούν τον άνθρωπο και τον νόμο της αγάπης και συγχωρήσεως-αφέσεως του ανθρώπου- δεν εξαναγκάζει, δεν απελεί, δεν φοβάται, δεν εκβιάζεται μόνο εμπιστεύεται τον νόμο και την ενσυνείδηση του καλού της δικαιοσύνης και της αλήθειας- δεν ακολουθεί τον δρόμο της αλλαζονείας της βίας στην βία, του εγωϊσμού και της ιδιοτέλειας και μεροληψίας και των 2 μετρων και σταθμών) .
ΕΦΑΡΜΟΖΟΜΕΝΗ Η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΣΥΝΑΠΟΤΕΛΟΥΝΤΑ ΑΥΤΗΝ ΑΤΟΜΑ ΛΕΓΕΙ : ΟΧΙ ΤΙ ΜΕ ΣΥΜΦΕΡΕΙ ΑΛΛΑ ΤΙ ΜΑΣ ΣΥΜΦΕΡΕΙ ΟΛΟΥΣ, ΟΧΙ ΤΙ ΜΕ ΩΦΕΛΕΙ ΑΛΛΑ ΤΙ ΩΦΕΛΕΙ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ. (όχι στην βία όχι στην αδικία όχι στην ανισορροπία όχι στην βίαιη τιμωρία όχι στην εξουσιαστικότητα και βαναυσότητα και επιβολή και τρομοκρατία στην τρομοκρατία αλλά με γνώμωνα την αγάπη και την ηθική αποδίδεται δικαιοσύνη με σοφία και σύνεση και έλεος και χάρη).
ΙΣΟΤΗΤΑ-(ανθρώπων) ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ-(αδελφών) ΑΛΛΗΛΕΓΥΗ (ανθρώπων αδελφών) ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΤΗΝ ΟΔΟ- ΠΝΕΥΜΑ ΤΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ. Η ΑΛΗΘΙΝΗ- ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΣΚΟΠΕΙ ΣΕ ΕΝΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΣΚΟΠΟ:ΤΗΝ ΒΑΣΙΛΕΙΑ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΣΤΗΝ ΓΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΙΑΣΩΣΗ ΚΑΙ ΣΩΤΗΡΙΑ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ-ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑΣ. (συνεπώς όλες οι πράξεις- αποφάσεις της Δικαιοσύνης οφείλουν να βασίζονται την χριστική ηθική και την πνευματική χάρη- σοφία την οποία οι δικαστές μπορούν να αντλούν απο την συνείδηση τους (νόμος και δικαστής πρέπει να είναι ένα- τέλειο πνεύμα-ον)  και την αλήθεια και την αγάπη προς τον άνθρωπο και το χρέος-έργο του θεού .
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: