Σάββατο, 20 Ιουλίου 2013

Ο ΥΔΡΟΧΟΟΣ 3

http://www.rodosislandinfo.gr/rodosisland/rodoshistory/colossos/1.jpg
("η ελλάς βρίσκεται στο μέσον όλης της γης,η αττική στο μεσον της ελλάδος,η δε αθήνα στο μέσον της αττικής και στο μεσον πάλιν των αθηνών η ακρόπολις"(αριστείδης ο δίκαιος)-τώρα είναι η ώρα να δώσει τούτη η χώρα τα χρεωστούμενα δώρα).
Ο ΥΔΡΟΧΟΟΣ = σημαίνει Ο ΧΕΩΝ ΥΔΩΡ .
ο χέων= ο παράκλητος του θεού- το πνεύμα της αληθείας- το άγιον πνεύμα αλλά και η ουράνια σοφία του θεού αλλά και ο σοφός άνθρωπος- ο παράκλητος άνθρωπος- πνευματοφόρος και βιωματικά αυτοπνευματούμενος μαθητής μυούμενος μεμυημένος μύστης της αλήθειας του αγίου πνεύματος- λόγου του θεού .
Υδωρ= το ζών ύδωρ της αγάπης- το ύδωρ της ζωής και της πνευματικής γνώσεως- τα πνευματικά νάματα της σοφίας- τα αιθέρια ρεύματα της αγάπης- οι πνευματικές πνοές της αλήθειας και τα λογοϊκά επηρροϊκά ρήματα της αγάπης και της σοφίας που θα λούζουν, θα καθαίρουν, θα πυρώνουν, θα μεταμορφώνουν, θα αναβαθμίζουν και θα αναγεννούν- εξυψώνουν όλα τα όντα και τις διάνοιες και τις συνειδήσεις και τα πνεύματα της γης- κόσμου- ανθρωπότητας. αυτό  ήδη γίνετα απο την κοσμική άνοιξη του υδροχόου κατα το έτος 1962-2-2 και θα συνεχίζεται μέχρι τέλους των αιώνων και έως ότου η βασιλεία του θεού γίνει η μία και μόνη πραγματικότητα των ανθρώπων και της γης- κόσμου .
Ο ΥΔΡΟΧΟΟΣ= συγκροτείται απο :
Ο Υ Ο Ο Ο = 5 φωνήεντα
Δ Ρ Χ Σ= 4 σύμφωνα

Ο ΥΔΡΟΧΟΟΣ= με αναδιάταξη των γραμματικών του στοιχείων σχηματίζει-ενέχει τις λέξεις :
ΥΔΡΟΧΟΟΣ= Ο ΔΟΡΟΣ ΧΟΡΟΣ= ο δώρειος χορός :
Δώρος= ο Αρχηγός του ουρανού= ο ήλιος-πνεύμα σοφίας
Δώρειος Χορός (Χώρος) = η χορωδία των αστέρων-πνεύματα Δωρικά
ερμηνεία-διευκρίνηση :
τώρα την Υδροχοϊκή-Παρακλητική Εποχή-Διαθήκη η Γη (υλικός Χώρος) θα καταστεί- παρομοιάσει με τον ουράνιο χώρο την εικόνα του οποίου δείχνει ο ήλιος στον ουρανό και η χορεία των αστέρων που περιστρέφονται γύρω απο αυτόν : ΗΛΙΟΣ= ΚΥΚΛΟΣ-ΣΦΑΙΡΑ ΠΥΡΟΦΩΤΟΣ : ήλιος= πατήρ-αλήθεια φως=λόγος-αγάπη πύρ= πνεύμα-σοφία : συνεπώς κάθε άνθρωπος θα αυτοκαθίσταται μέσα στον κύκλο- χρόνο της ζωής του ένας μικρός ήλιος-αστέρας κατ'εικόνα του ηλιακού μας συστήματος και καθ'ομοίωση του νοητού υπερβατού πνευματικού ήλιου του λόγου-πνεύματος του θεού . η εικόνα αυτή είναι ακριβώς του χριστού με τους 12 μαθητές του αλλά και κάθε πνευματικού ποιμένα διδασκάλου με την χορεία- όμιλο των πιστών του που είναι πιστοί στον χριστό και τον παράκλητο του θεού . ο ήλιος παρέχει δωρεάν την χάρη και το φώς του την πύρινη σοφία και την περιβολή- θαλπωρή του και ο μαθητής με την ευγνώμονα προσευχή και ευχαριστία και λατρεία της αλήθειας του πνευματικού ήλιου ενώνεται με τον διδάσκαλο του με τους συμμαθητές και το πνεύμα του ήλιου και όλοι μαζί πορεύονται προς τον μεγάλο ήλιο τον πνευματικό ήλιο τον πατέρα θεό .
  
ΥΔΡΟΧΟΟΣ= ΡΟΔΟ και ΡΟΔΟΧΟΥΣ και ΡΟΔΟΣ=
Ρόδος= το νησί του Ηλιου
Ρόδον= το ιερό λουλούδι του ήλιου- ο βασιλιάς των ανθέων
η ρόδος ως νησί του Θεού Ηλιου= ΟΙΚΟΣ ΘΕΟΥ
 το ιερό ρόδο του ήλιου
το ρόδον ως υλικη μορφή άνθους αποκαλύπτει με το κάλλος, την ωραιότητα και την λαμπρότητα του, το πνεύμα του ήλιου- λόγου- σοφίας και με το υπέροχο άρωμα του αποκαλύπτει την ελκτική και μυροβολούσα πνευματική φύση της αγάπης καί της αλήθειας, ότι δηλαδή είναι η ίδια η μορφή- εικόνα και φύση του ήλιου. ο ήλιος είναι ο βασιλιάς του φωτός και του ουρανού το ίδιο και το ρόδο στην φύση, ο ήλιος είναι ο ιερός κύκλος πύρινος και φωτεινός και το ρόδο είναι το άγιο και ιερό άνθος των ανθέων ικανό να συμβολίσει- αναπαραστήσει την ίδια την αλήθεια τον χριστό και μάλιστα τον εσταυρωμένο ιησού χριστό την εσταυρωμένη (χάριν του κόσμου και του ανθρώπου) ιερή αλήθεια . είναι το ρόδο επι του σταυρού ο εκλεκτός σωτήρας της ανθρωπότητος, ο εσταυρωμένος ήλιος- μεσσίας, το εσταυρωμένο ηλιακό ρόδο .
η ρόδος αναγνωρίζεται ακόμη μέχρι και σήμερα τόσο απο την έλαφο της αρτέμιδος που κοσμεί την είσοδο του λιμανιού της όσο και απο το αρχαίο άγαλμα- τον κολοσσό της ρόδου, τον Τιτάνα-Κολοσσό που ήταν αναπαράσταση του ίδιου του ήλιου ως ανθρώπου που κρατάει την Δάδα του φωτός και αποτελεί τόσο ως θεός ήλιος αλλά και ώς κολοσσός Δαδούχος άνθρωπος, το φώς του κόσμου ακριβώς όπως ήταν και ο χριστός ως θεάνθρωπος- ανθρωπόθεος απεσταλμένος του θεού πατρός . ο ήλιος και ο απόλλωνας ταυτιζόντουσαν ως πνεύματα και οι δύο με τον πατέρα Δία (ΔΙΑΣ- ΗΛΙΟΣ- ΑΠΟΛΛΩΝ-άρτεμις). ο κολοσσός της ρόδου (33 μ ύψος) αποτελούσε για τους αρχαίους έλληνες ένα απο τα 7 θαύματα της ανθρώπινης τέχνης και σοφίας που στην θέα- μορφή του αναγνώριζαν τον γίγαντα θεάνθρωπο υιό του ήλιου να πατεί και κυριαρχεί της γης και της θάλασσας, των δύο κόσμων, καθώς αναμένει την ανατολή του πατέρα του φωτός ήλιου, για να τον καλωσορίσει και χαιρετίσει και δεχθεί τις αγαθοποιές του επήρρειες και την επιδοκιμασία και ευλογία του για το επιτελούμενο έργο της σωτηρίας των ανθρώπων . η θεά άρτεμις που σύμβολο και έμβλημα της ήταν ή έλαφος ήταν η δίδυμη αδελφή του απόλλωνα που και οι δύο ήταν τέκνα του αθάνατου δία και της θνητής λητούς και που με την γέννηση τους στην νήσο δήλο ΔΗΛΩΘΗΚΕ η δυαδική- διπολική φύση του θεού στον κόσμο, ως αγάπη-απόλλων-φως και σοφία-άρτεμις-πύρ . η άρτεμις ήταν θεά της φύσης και της σελήνης δηλαδή της ουράνιας του θεού σοφίας που ρυθμίζει και καθορίζει και κατευθύνει τα ουράνια ψυχικά ρευτά προς την γη και την φύση (υδροχόος) . Η ΡΟΔΟΣ ΗΤΑΝ ΕΠΙΣΗΣ ΚΑΙ Η ΝΗΣΟΣ ΤΩΝ ΙΠΠΟΤΩΝ δηλαδή των πολιτων (= οπλιτών) και φρουρών της ιερής πόλεως του θεού-Ηλιου και του ιερού του άνθους-του ρόδου (το οποίον τιμάται απο τους ιππότες στις 29/8 ημερα του αποκεφαλισμού του προδρόμου του χριστού ιωάννη) .
το μυητικόν ροδόκρινον
Ροδο-Χούς= η ροδοχοή της σοφίας και της αγάπης του θεού- της αλήθειας του που ως βροχή- κατακλυσμιαία και ποταμός ζήδωρων και ζωοποιών ρευμάτων κατέρχονται στην γη για να ποτίσουν- πλημμυρίσουν την γη με χάρη και χαρά και ευλογία και δικαιοσύνη και ειρήνη και ελευθερία και να ελευθερώσουν- λυτρώσουν σώσουν τον άνθρωπο της γης απο το κακό και τα βάσανα του. κάθε άνθρωπος σταδιακά θα καταστή ένας υδροχόος δηλαδή ένας ανθρωπόθεος και κατα το πρότυπο παράδειγμα του ιησού θα θαυματουργεί . προηγείται όμως η θεληματική θυσία- αυτοθυσία- αυτοταπείνωση του ανθρώπου (εγώ) διότι δεν θα κάνει το έργο του ανθρώπου ο θεός αλλά ο άνθρωπος βοηθού-ντος του θεού !! Το έργο είναι του θεού διαμέσου του ανθρώπου και αυτό θα ολοκληρωθεί εντελώς με το πέρας της υδροχοϊκής- παρακλητικής εποχής της εν αγάπη σοφίας και της εν παντί ενότητος . ο άνθρωπος είναι ο εργάτης και γίνεται συνεργάτης του θεού στο έργο της επανόδου του ασώτου υιού- πνεύματος . η ανθρωπότητα για να επιτύχει συνολικά το έργο της προυποθέτει ότι τα μέλη της (και όχι τα άτομα= μέρη) οφείλουν να επιτύχουν- κατορθώσουν να ΑΥΤΟ-τελειοποιηθούν ηθικά σε αγάπη και πνευματικά σε σοφία θεού. η υπηρεσία αυτή του ανθρώπου θα τον καταστήσει αφενός συνεργάτη του θεού αφετέρου θα τον αποκαταστήσει πνευματικά στον θεό- με την θέωση του.
πέρας του Γ' μέλους
ο Υδροχόος- πύρινος προφήτης Ηλίας Θεσβίτης

Δεν υπάρχουν σχόλια: