Σάββατο, 14 Δεκεμβρίου 2013

ΘεοΓνωσία

("η ελλάς βρίσκεται στο μέσον όλης της γης,η αττική στο μεσον της ελλάδος,η δε αθήνα στο μέσον της αττικής και στο μεσον πάλιν των αθηνών η ακρόπολις"(αριστείδης ο δίκαιος)-τώρα είναι η ώρα να δώσει τούτη η χώρα τα χρεωστούμενα δώρα).
Ο ΘΕΟΣ: ΠΑΤΗΡ-ΛΟΓΟΣ-ΠΝΕΥΜΑ
η Απρόσωπη Ιεραρχημένη Ενότητα
η Πνευματική Τάξη του Ενός (της Εννεαδικής Μονάδος)
οοοοοοοοο
Ο Θεός-Πατήρ: στα ευαγγέλια αποκαλείται Πατήρ και Πνεύμα και Γεωργός.
Ιωάν. 4:23-26 αλλα ερχεται ωρα και νυν εστιν οτε οι αληθινοι προσκυνηται προσκυνησουσιν τω πατρι εν πνευματι και αληθεια και γαρ ο πατηρ τοιουτους ζητει τους προσκυνουντας αυτον. πνευμα ο θεος και τους προσκυνουντας αυτον εν πνευματι και αληθεια δει προσκυνειν. λεγει αυτω η γυνη οιδα οτι μεσσιας ερχεται ο λεγομενος χριστος οταν ελθη εκεινος αναγγελει ημιν παντα, λεγει αυτη ο ιησους εγω ειμι ο λαλων σοι. (εν αρχή ην ο λόγος...και θεός ην ο λόγος....και ο λογος σαρξ εγενετο και εσκηνωσεν εν ημιν και εθεασαμεθα την δοξαν αυτου δοξαν ως μονογενους παρα πατρος πληρης χαριτος και αληθειας........οτι ο νομος δια μωυσεως εδοθη, η χαρις και η αληθεια δια ιησου χριστου εγενετο. θεον ουδεις εωρακεν πωποτε ο μονογενης υιος ο ων εις τον κολπον του πατρος εκεινος εξηγησατο) .
τι είναι για τον άνθρωπο η ιδέα-εικόνα-μορφή του γήϊνου Πατέρα;
α) ο δημιουργός της οικογένειας
β) ο αρχηγός-κεφαλή της οικογένειας
γ) ο προστάτης-φρουρός της οικογένειας
δ) ο διδάσκαλος-εκπαιδευτής των τέκνων του (υπόδειγμα-παράδειγμα).
ε) ο εκτροφέας-ο εξασφαλίζων στην οικογένεια την σίτιση-επιβίωση της.
 
Ο Θεός-Πατήρ
α) ΠΑΤΗΡ ΑΓΑΠΗ-ΣΟΦΙΑ
β) ΥΙΟΣ-ΛΟΓΟΣ ΑΓΑΠΗ
γ) ΠΝΕΥΜΑ-ΕΡΩΣ ΣΟΦΙΑ
(Ιωάν. 10:30 εγω και ο πατηρ εν εσμεν Ματθ. 11:27παντα μοι παρεδοθη υπο του πατρος μου και ουδεις επιγινωσκει τον υιον ει μη ο πατηρ ουδε τον πατερα τις επιγινωσκει ει μη ο υιος και ω εαν βουληται ο υιος αποκαλυψαι).


Ο Θεός-Πνεύμα: (η φύση του)
α) πνοή άπειρης και αιώνιας ζωής
β) ισχύς δημιουργικής δυνάμεως
γ) πνεύμα σοφίας-αληθείας
(ιωαν 4-24 πνευμα ο θεος και τους προσκυνουντας αυτον εν πνευματι και αληθεια δει προσκυνειν).

Ο Θεός-Γεωργός:

α) δημιουργός δημιουργιών
β) δημιουργός πνευμάτων-πνευματικών όντων
γ) συντηρητής δημιουργιών- υπάρξεων
δ) αναγεννητής- μεταμορφωτής όντων-πνευματων-δημιουργιών
(Ιωάν. 15:1 εγω ειμι η αμπελος η αληθινη και ο πατηρ μου ο γεωργος εστιν).

ΠΑΤΗΡ-θεός= αλήθεια-αγάπη-σοφία
αλήθεια=ήλιος-δημιουργεί ζωή
αγάπη=φως του ήλιου-φωτίζει
σοφία=πυρ του ήλου-θερμαίνει
ΠΝΕΥΜΑ-θεός=ισχύς-θέληση-φαντασία
ισχύς=δρα-εκτελεί-δημιουργεί
θέληση=επιλέγει-βεβαιώνει-αποφασίζει
φαντασία=σκέπτεται-συλλαμβάνει-σχεδιάζει
ΓΕΩΡΓΟΣ-θεός (απλουν πνεύμα)= σκέπτεται-συλλαμβάνει-σχεδιάζει-δημιουργεί δημιουργίες (ουρανούς-κόσμους-χώρες) και τις γεμίζει με ζωή-υπάρξεις-όντα-πνεύματα.

Ο ΠΑΤΗΡ-ΘΕΟΣ= ενέχει μέσα του την ΑΓΑΠΗ-ΣΟΦΙΑ= την ενιαία-δυαδική-τριαδική ΜΟΝΑΔΑ η οποία ως ΛΟΓΟΣ ΑΓΑΠΗΣ και ΠΝΕΥΜΑ ΣΟΦΙΑΣ εκδηλώνεται ως ΙΣΧΥΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ και συναποτελεί το τριαδικό ον (ΗΝ_ΩΝ_ΕΣΤΑΙ) δηλαδή τον ΕΚΔΗΛΩΜΕΝΟ ΠΑΤΕΡΑ (λόγο και πνεύμα) .

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΚΑΙ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΟΦΕΙΛΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΟΜΟΙΟΣ ΜΕ ΤΟΝ ΠΑΤΕΡΑ-ΘΕΟ δηλαδή ΠΑΤΕΡΑΣ ΚΑΛΟΣ- ΠΝΕΥΜΑ ΑΛΗΘΕΙΑΣ-θετικον- ΓΕΩΡΓΟΣ ΣΟΦΟΣ-δημιουργός .

(Ματθ. 5:48) εσεσθε ουν υμεις τελειοι ωσπερ ο πατηρ υμων ο εν τοις ουρανοις τελειος εστιν .

Ανθρωπος-Πατέρας:
α) Αρχηγός Οικογενείας-να είναι παράδειγμα αλήθειας
β) Προστάτης-Φρουρός Οικογενείας-να αγαπά όλους
γ) Διδάσκαλος-Οδηγός Οικογενείας- να είναι σοφός

Ανθρωπος-δισύνθετο Πνεύμα-εγώ:
α) ισχύς=δύναμαι-κατισχύω
β) θέληση=θέλω-αγαπώ
γ) φαντασία=γνωρίζω-αληθεύω
------------------------------------
δ) αντι-ισχύς= εξουσιάζω-μαι
ε) αντι-θέληση= πειράζω-μαι
z) αντι-φαντασία= πονηρεύω-μαι
(έργο λοιπόν του κάθε ανθρώπου-γεωργού (άνθρωπος= άρρεν και θήλυ) είναι η απλοποίηση της δισυνθετότητος του πνεύματος-εγώ του (και της ψυχής-ύλης-διανοητικών εκφράσεων) και αυτό επιτυνχάνεται μόνον (προυπόθεση-προηγείται) με την μετουσίωση του πνευματος-πνευματικού σπερματικού κακού δια μέσω πράξεων-έργων καλού και μετανοίας κακού (λάθη- αμαρτήματα-εγκλήματα- εχθρότητες- αρνητικότητες- παθογένειες- ελαττώματα κλπ) .

Ανθρωπος Γεωργός (δισύνθετο πνεύμα= το πνεύμα του θεού εντός του ανθρώπου και το πνεύμα του κακού εντός του ανθρώπου είναι η πνευματική κατάσταση της εικόνας και η πνευματική δυνατότητα της ομοίωσης του ανθρώπου ή με το πνεύμα του καλού-τον θεό ή με το πνεύμα του κακού-τον διάβολο) .(σημ: το πνεύμα του θεού μέσα μας είναι Ο ΓΕΩΡΓΟΣ-πατήρ και το πνεύμα του κακού μέσα μας είναι η άγονη γη που θα καλλιεργήσουμε,η πετρώδης και γεμάτη αγκάθια και ζιζάνια γη, η άνυδρη- άκαρπη γη, η οποία με την υπομονή την εργασία και την καλλιέργεια μπορεί να γίνει γη καρπερή, γη παραγωγική, γη αποδοτική σε σπορά και δενδροφύτευση. Αυτή η εργασία του ανθρώπου της μετουσίωσης του κακού-άγονη γη και η μεταμόρφωση του σε πνεύμα κακού-καλλιεργήσιμη γη, αυτο-Καθιστά τον άνθρωπο Γεωργό και Πατέρα κατα το πρότυπο του πατέρα  θεού) .

4 Εποχές-σύμπραξη Γης και του ανθρώπου γεωργού: (η φύση-γη είναι το φυσικό βιβλίο-διδάσκαλος του ανθρώπου και ο άνθρωπος γεωργός διδάσκαλος των παιδιών του).
α) ΦΘΙΝΟΠΩΡΟ= σπορά-σπειρει ο Γεωργός (η γη συλλαμβάνει)
β) ΧΕΙΜΩΝΑΣ=βλάστηση (η γη κυοφορεί)
γ) ΑΝΟΙΞΗ=ανθοφορία-καρποφορία (η γη γεννά)
δ) ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ=ωρίμανση καρπών-τρύγος-θερισμός (η γη δημιουργεί τροφή-τρέφει και ωριμάζει- μεγαλώνει τα τέκνα της).
ή 
ο Γεωργός :
α) γεουργεί-καλλιεργεί την γη (χωμα)
β) σπείρει στην γη (σπόρος- φυτό)
γ) ποτίζει-περιποιείται την σπαρμένη-φυτευμένη γη (φυτεία-ανθοφορία)
δ) θερίζει- τρυγά τους καρπούς της γης (ωρίμανση-καρποί)
(Ιωάν. 15:1 εγω ειμι η αμπελος η αληθινη και ο πατηρ μου ο γεωργος εστιν).

ΗΛΙΟΣ-4 ΕΠΟΧΕΣ-ΓΕΩΡΓΟΣ=ΑΕΝΑΟΣ ΚΥΚΛΟΣ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ-ΓΗ
ο ήλιος δείχνει την ανοδική πορεία (κλίμακα) του Γεωργού Ανθρώπου και τον παραδειγματικό τρόπο εργασίας του πνευματικά (ότι κάνει ο ήλιος- έργα αγαθά: φωτίζει-θερμαίνει-δημιουργεί ζωή) και η γη (η οποία απόλυτα εξαρτάται απο τον 4δικό κύκλο των εποχών που δημιουργεί ο ήλιος-καθοδική επήρρεια- ενέργεια του ήλιου), αφενος του δίνει τα μέσα υπάρξεως-επιβίωσης, αφετέρου του δείχνει -στον Γεωργό Ανθρωπο- την ευθεία οδό του κύκλου των 4 εποχών: Φ_Χ_Ε_Θ , τον τρόπο εργασίας και προόδου και ανελίξεως-πνευματώσεως του.

ΦΘΙΝΟΠΩΡΟ=να συλλάβει την αλήθεια (1έτος=κύκλος 9 ετών)
ΧΕΙΜΩΝΑΣ=να κατανοήσει-καταγνώσει την αλήθεια
ΕΑΡ=να πιστέψει-αγαπήσει την αλήθεια
ΘΕΡΟΣ=να πνευματωθεί-ισχυροποιηθεί σε αλήθεια-σοφία.

ΦΘΙΝΟΠΩΡΟ=γνωρίζω-συλλογίζομαι
ΧΕΙΜΩΝΑΣ=διακρίνω-διαλογίζομαι
ΕΑΡ=βιώνω-αγαπώ-διαισθάνομαι
ΘΕΡΟΣ=ανατείνω-ανασταίνω-αληθεύω.
....κλπκλπ.
ο άνθρωπος πατέρας, λοιπόν, οφείλει, κινούμενος απο την μέσα του αγάπη και σοφία του πνεύματος του, εκτός των ανθρώπινων υλικών βιωτικών ΑΝΑΓΚΩΝ που πρέπει να καλύπτει στην οικογένεια του, να γίνει και να είναι και ΗΘΙΚΟΣ-ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΣ ΔΙΔΑΣΚΑΛΟΣ-ΠΑΙΔΑΓΩΓΟΣ (φυσική και ηθική νουθεσία-ηθική και ανώτερη παιδεία-επιστημονική και τεχνική εκπαίδευση-κατάρτιση- πνευματική καλλιέργεια-μύηση των παιδιών του σε αρχές ενότητος-καλού, κανόνες δικαίου, αξίες ελευθερίας και αγάπης και αλληλεγγύης προς τον συνάνθρωπο και την κοινωνία, αρετές αμετάθετες κλπ) .
αυτό για να γίνει και να γίνεται εξακολουθητικά προυποτίθεται ότι ο ΠΑΤΕΡΑΣ ΔΙΔΑΣΚΑΛΟΣ-ΠΑΙΔΑΓΩΓΟΣ ΤΩΝ ΤΕΚΝΩΝ ΤΟΥ έλαβε και εξακολουθητικά δια βίου λαμβάνει ΑΓΩΓΗ- ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ-ΠΑΙΔΕΙΑ- ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ- ΜΥΗΣΗ στην ΕΠΙΣΤΗΜΗ- ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ- ΘΡΗΣΚΕΙΑ- ΜΥΗΣΗ ΣΤΗΝ ΟΝΤΩΣ ΕΚ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΑΛΗΘΕΙΑ .
υλη=επιστήμη= θεραπεία-συμμετρία της ύλης.
διάνοια=φιλοσοφία= διανοητική γνώση-σοφία.
ψυχή=θρησκεία-λατρεία= ψυχική βίωση-αγάπη.
πνεύμα=μύηση-εσωτερικότης= πνευματική σωφία-αλήθεια.
ΕΠΙΣΤΗΜΗ=χημεία-ιατρική-μηχανική(τεκτονική-τεχνολογική-ενεργειακή).
ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ=αστρονομία-αστρολογία-ανθρωπολογία(ιστορία-κοινωνία-πολιτεία).
ΘΡΗΣΚΕΙΑ=πίστις-αγάπη-λατρεία(ιερουργία-ψυχαγωγία-επήρρεια).
ΜΥΗΣΗ=αλήθεια-αγάπη-σοφία(ηθική τελείωση-πνευματική σωφία-μυητικον έργον).
συνεπώς η ατομική προσπάθεια είναι συνάρτηση και της συλλογικής και της κοινωνικής αγάπης-αλληλεγγύης- συνεισφοράς-συνολικής προόδου- ενότητας των ανθρώπων της κοινωνίας-του λαού-του έθνους. (σημ: διότι ο κούκος ή 2-3 κούκοι δεν φτάνουν -ευτυχώς- αλλά το έργον θα ολοκληρωθεί με την ενότητα όλων των ανθρωπων της γης, τους πάνω και τους κάτω) .
συνάνθρωποι συνέλληνες: μετρείστε λοιπόν τις δυνάμεις σας- δείτε την σκληρή μέσα και γύρω σας πραγματικότητα και αν είστε ειλικρινείς, τότε θα έχετε αρχίσει να αντιλαμβάνεστε ποια είναι η αλήθεια και ποια θυσία απαιτείται ώστε αυτή να ανευρεθεί ολόκληρη, να βιωθεί, να τηρηθεί, να μεταδοθεί, να διαδοθεί , να επικρατήσει παντού . σε αντίθετη περίπτωση ο θάνατος ο ατομικός, καθημερινός και οριστικός, θα επιβεβαιώνει μέχρι τέλους το κενόν και την αποτυχία της ενσαρκώσεως αυτής, που είναι-είμαι εγώ- ο καθένας μας .

Δεν υπάρχουν σχόλια: