Σάββατο, 1 Μαρτίου 2014

η καταστροφή του γένους των ελλήνων

("η ελλάς βρίσκεται στο μέσον όλης της γης,η αττική στο μεσον της ελλάδος,η δε αθήνα στο μέσον της αττικής και στο μεσον πάλιν των αθηνών η ακρόπολις"(αριστείδης ο δίκαιος)-τώρα είναι η ώρα να δώσει τούτη η χώρα τα χρεωστούμενα δώρα).
ΦΦΦ
Η Ελλάδα και οι έλληνες επέζησας ανα τους αιώνας και κυρίως μετά την πτώση του βυζαντίου επειδή κράτησαν- τήρησαν τρεις βασικές αρχές- θέσεις- καταστάσεις :
α) συνέχισαν να επιμένουν και να μιλούν την ΓΛΩΣΣΑ ΤΟΥΣ (λόγος)
β) συνέχισαν να τηρούν την ΘΡΗΣΚΕΙΑ και την λατρεία του θεού τους (ιησούς χριστός)
γ) συνέχισαν να κρατούν και να τηρούν-εκφράζονται μέσα απο τις προφορικές και γραπτές ΠΑΡΑΔΟΣΕΙΣ τους (ήθη-έθιμα) με ταυτόχρονη τήρηση της μνήμης, της ΙΣΤΟΡΙΑΣ και του ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ τους (σύνδεση με το αρχαίο πνεύμα- ένδοξη διαχρονική ιστορία-οικοδομήματα και ηθικοπνευματικά έργα- αρχαιοελληνικός και βυζαντινός πολιτισμός) .
οι σύγχρονοι νεοέλληνες κατάφεραν με την καθοδήγηση και των ηγετών τους να ΕΚΜΗΔΕΝΙΣΟΥΝ κάθε δημιουργική εξέλιξη-ανέλιξη-ηθικοπνευματική πρόοδο σε ότι αφορά την γλώσσα-λογο τους και την ιστορία-πολιτισμό τους αλλά και την θρησκεία-θρησκευτικές τους παραδόσεις . (σημ :ποιους να πρωτοθυμηθώ : χουντικά περιττώματα, σοσιαλιστικές-δήθεν δημοκρατικές αριστερόστροφες πατάτες, δεξιο-εθνικό-συντηριτικά πλουτοκρατικά σκουλίκια ή τους κίβδηλο-κομμουνιστές παραληρηματίες; βάλτε τώρα στο σκηνικό το νεοιουδαικό δήθεν ελληνορθόδοξο παπαδαριό και την παραφύσην ανάμειξη τους με το επίσημο ΠΑΡΑδικαστικό κύκλωμα της ελληνικής δικαιοσύνης αλλά και με το, στο σύνολο του, σάποιο α-πολιτικό κατεστημένο με τα τερατώδη λερναία πλοκάμια του: δημοσιογράφοι- συνδικαλιστές- δημόσιοι λειτουργοί- κυβερνητικοί γελωτοποιοί και λοιποί παρατρεχάμενοι, εφοπλιστές- πλούσιοι-κεφαλαιοκράτες-όλοι οι οπαδοί του μαμωνά ) .
τι κατάφεραν οι νεοέλληνες απο το 1974 και μετά ;
οι γονείς και παπούδες των σημερινών νεοελλήνων κατάφεραν να ΕΠΑΝΔΡΩΣΟΥΝ ΡΟΥΣΦΕΤΟΛΟΓΙΚΑ ΤΙΣ ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΟΙ ΒΔΕΛΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΡΑΣΙΤΑ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ ΤΟΥΣ εις βάρος όλων όσων δεν είχαν το "μέσον" ή τα χρήματα για να εξαγοράσουν κομματικό βουλευτή υπουργό !
τι κατάφεραν τα παιδιά και τα εγγόνια εκείνης της γενιάς ; (δήθεν του πολυτεχνείου και των δημοκρατικών προοδευτικών κινημάτων!).
τα παιδιά και τα εγγόνια αυτά (που είναι χαμένα στο πέλαγος της άγνοιας- της απαίτησης- του ωφελιμισμού- του ξωδεύειν ασύστολα και αφοδεύειν όπου δει! του δώσε μου δώσε μου δώσε μου και του μη συνεισφέρειν το παραμικρό στην οικογένεια την κοινωνία και το σύνολο εν γένει) ενω βρισκόντουσαν στον ωκεανό της σκοτοφορικής μακαριότητος-ευμάρειας (απο τα κλοπιμαία των γονιών- παπούδων τους τους) ξαφνικά εβρέθηκαν εν μέσω άλλου σκοτοφορικού ωκεανού της οικονομικής-λεγομένης κρίσης. καθώς δε ουδέν ηθικόν η πνευματικόν εφόδιο έλαβαν απο τους γονείς τους άρχισαν να κολυμπούν προς την ακτή εν μέσω καρχαριών και άλλων αιμοδιψών ιχθύων και ερπετών! (βεβαίως ένα μεγάλο τους μέρος ακόμη λόγω των προνομίων και του παράνομου πλούτου-πλουτισμού των γονιών τους συνεχίζουν ακάθεκτα και διαταραγμένα το ξωδεύειν και το rafting και τις ολόχρονες διακοπές και εξορμήσεις τηρώντας το "να περνάμε καλά" (το καθιερωθέν απο μεγάλη ποτάνα κυρία της showbiz) .
έρχομαι στο θέμα μου !
η μόνη αλήθεια που διέπει την δημιουργία είναι το πνεύμα-λόγος της αληθείας-ο θεός και η μόνη αλήθεια (καλόν) - πραγματικότητα (κακόν) που αφορά τον κόσμο, είναι η ιδέα-κατάσταση-αρχή της δισυνθετότητος του περιβάλλοντος-κόσμος και του ανθρώπου-πνευματικόν ον-πνεύμα .
το κακόν δεν είναι κάτι αόριστον
κάτι μη συγκεκριμένο-υπαρκτό
δεν είναι κάτι που αφορά τους άλλους και όχι εμένα-εσένα
δεν είναι κάπου αλλού-εκτός κόσμου
δεν είναι κάτι-τίποτα ή κάπου-πουθενά αλλά αυτό το όντως πνευματικά τίποτα-μη ον είναι πνεύμα αρνητικό εχθρικό αντιδραστικό και ταυτόχρονα αφανές-άυλο-πνευματικό. συνεπώς βλέπει ακούει μετέχει των πάντων όπως ακριβώς και ο θεός πνεύμα !

αντί λοιπόν οι γονείς μας να μάθουν και να γνώσουν αυτές τις γνώσεις που οδηγούν στην σύλληψη-κατανόηση-επίγνωση της διπλής πραγματικότητος του περιβάλλοντος-κόσμου και του ανθρώπου-εαυτού τους και αυτή την ΔΙΠΛΗ ΑΛΗΘΕΙΑ (καλού-κακού) να την μεταδώσουν ενσυνείδητα στα παιδιά τους ώστε αυτά να ΔΙΑΠΑΙΔΑΓΩΓΗΘΟΥΝ απο μικρά 1ον να ΠΡΟΣΕΧΟΥΝ ΤΟ ΚΑΚΟ και να φρουρούνται απο αυτό αλλά και 2ον να ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ σΤΟ ΚΑΛΟΝ ώστε να ανατείνουν προς τον θεό και έτσι να πορεύονται με ασφάλεια και γνώση της αλήθειας στο δύσκολο έργο της ζωής τους που είναι η ΑΥΤΟ-ΤΕΛΕΙΩΣΗ ΤΟΥΣ στην αρετή και την ηθική και την πνευματική σωφία και αλήθεια έτσι ώστε να γίνονται τέλειοι άνθρωποι, δίκαιοι, ελεύθεροι και σοφοί και παροχικοί στην αγάπη τους και αλληλέγγυοι και υπεύθυνοι-ενσυνείδητοι εργάτες του έργου του θεού -ανθρώπου στον κόσμο, αυτοί κοίταξαν πως να βολευτούν πως να κομπινάρουν πως να κλέψουν πως να διεκδικήσουν θέσεις αξιώματα αυξήσεις προνόμια πλούτο κλπ εγκαταλείποντας και τα παιδιά τους και την διαπαιδαγώγηση που όφειλαν ως γονείς αλλά και μαθαίνοντας και κάνοντας βιωματικά τα παιδιά τους άχρηστους και αντικοινωνικούς ανθρώπους, εγωπαθή άτομα- ζήτουλες προνομίων χρημάτων θέσεων κλπ δηλαδή  ανεύθυνα μέρη μιας καταρρέουσας κοινωνίας η οποία πνίγεται απο τα σκουπίδια ανθρώπους οι οποίοι είτε την μισούν γιατί οι ίδιοι δεν έχουν πλούτο να ξωδεύσουν είτε γιατί αυτοί που έχουν και ξωδεύουν (σκουπίδια ηθικο-πνευματικά οι ίδιοι) δεν μπορούν να ανεκτούν ανθρώπους φτωχούς μη έχοντες μετανάστες κλπ (τους οποίους θεωρούν οι ίδιοι ως σκουπίδια) .

το κακόν ως κακία και σκότος-σύγχυση διανοητική ή ψυχική αναταραχή ή πονηρία και πειρασμός άνομος και δελεαστική αμαρτία ή υποκρισία και αδιαφορία για τους άλλους εμφανίζει και τις παρακάτω ιδιότητες (φαίνονται μέσα απο την έκφραση του κάθε ανθρώπου) : το κακόν είναι ΑΡΠΑΓΑΣ-ΑΡΠΑΚΤΙΚΟΝ-δηλαδή κλέβει απο όπου βρη, αρπάζει με την βία, δεν έχει ηθικούς και άλλους φραγμούς αλλά το μόνο που επιδιώκει-μέσα απο τον καθένα μας είναι να εξ-υπηρετήσει το άτομο-εγωϊστικά και το συμφέρον του, είναι επίσης ΠΑΓΙΔΑ- ΠΑΓΙΔΕΥΟΝ τον κάθε άνθρωπο και ΚΑΡΑΔΟΚΕΙ την ώρα και την στιγμή που θα ρίξει τον άνθρωπο στις παγίδες-νάρκες του (ναι! τον κάθε άνθρωπο το κακόν ως πνεύμα, όχι μόνο τον παρακολουθεί ως "ΜΕΓΑΛΟΣ ΑΔΕΛΦΟΣ" αλλά είναι μέσα του-εντός του πνεύματος-εγώ του, όπως ακριβώς το ΔΗΛΗΤΗΡΙΟ ΣΤΟ ΦΙΔΙ που ενυπάρχει στο σώμα του χωρίς το φίδι να πεθαίνει και το οποίο κακό- δηλητήριο κουβαλάει μαζί του μέχρι τέλους της ζωής του (το φίδι το δηλητήριο και ο άνθρωπος το κακό του).
όταν ο άνθρωπος επιγνώσει και συνειδητοποιήσει αυτή την αλήθεια- διπλή του πραγματικότητα και προσωπικότητα τότε αρχίζει μέσα του να γενιέται η ελπίδα της αφυπνήσεως- ανατάσεως-αναστάσεως του και τούτο διότι ΤΩΡΑ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΤΟΝ ΕΧΘΡΟ-ΕΑΥΤΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΦΙΛΟ-ΕΑΥΤΟ ΤΟΥ. με αυτή την γνώση της αλήθειας, η απόφαση και η θέληση του εφόσον λειτουργήσουν τότε αυτός (ο κάθε άνθρωπος- άρρεν ή θήλυ) αρχίζει να θέτει σε εφαρμογή το σχέδιο της σωτηρίας του- της ελευθερίας του (απελευθέρωση απο τον κακό αδελφό-εχθρό και λύτρωση απο τις αλυσίδες του κακού, διανοητικές-ψυχικές-πνευματικές).

το καλόν ως καλοσύνη και φως, διάυγεια διανοητική και ψυχική αρμονία-γαλήνη και πνευματική τάξη-ενότητα οδηγεί τον άνθρωπο στο Μέτρο και την Μετριοφροσύνη αλλά και την Απλότητα και το ειλικρινές παροχικό ενδιαφέρον για τον συνάνθρωπο την φύση και την κοινωνία. Πάντοτε όμως ζητεί απο τον μαθητή-ακόλουθο της αγάπης-του καλού την ΘΥΣΙΑ- αυτοθυσία-αυτοταπείνωση (ενώ αντίθετα το κακό τον εξωθεί εκβιαστικά -και ας μην το καταλαβαίνει ο ασυνείδητος άνθρωπος- προς την διασκέδαση, την -όχι εξ ανάγκης- ηδονή, την απληστία, το συμφέρον, την απόκτηση  χρήματων-περιουσίας, την πάση θυσία αυτοπροβολή-φήμη-δόξα-διαφήμηση του) .

ΠΑΝΤΟΤΕ όμως μέσα απο την καταστροφή γενιέται-αναδύεται μια καινούργια δημιουργία όπως ακριβώς γίνεται με ένα καμένο δάσος ή μετα απο μια μεγάλη φυσική καταστροφή . οι έλληνες έχουν απεριόριστες δυνάμεις στην ψυχή και το πνεύμα τους. αυτή η καταστροφή που έχει γίνει στο σημερινό σύγχρονο γένος των ελλήνων, υπαιτιότητα των πάνω και των κάτω και των φίλων της ελλάδας (εβραιοαμερικάνων και ευρωπέων εταίρων εκτός και εντός ελλάδος) θα μπορούσε να αποφευχθεί μόνον εαν οι έλληνες βρισκόμαστε στην θέση της θετικής θυσίας και όχι της εφήμερης αρνητικής ευμάρειας. τώρα ότι απέμεινε είναι το χώμα αλλά και η πίστις- ελπίδα ενός νέου δένδρου που θα βλαστήσει και θα μεγαλώσει απο όλους όσους πιστεύουν στην ελλάδα και τις αναγεννητικές και αναστάσιμες της δυνάμεις- την αλήθεια της .
ΧΧΧΧΧΧΧΧ

Δεν υπάρχουν σχόλια: