Σάββατο, 27 Σεπτεμβρίου 2014

Ελλήνων Δώρα 6

("η ελλάς βρίσκεται στο μέσον όλης της γης,η αττική στο μεσον της ελλάδος,η δε αθήνα στο μέσον της αττικής και στο μεσον πάλιν των αθηνών η ακρόπολις"(αριστείδης ο δίκαιος)-τώρα είναι η ώρα να δώσει τούτη η χώρα τα χρεωστούμενα δώρα)
(δες και :)

Η (Αλεξάνδρου) ΑΝΔΡΕΙΑ :

η ΑΝΔΡΕΙΑ είναι αρετή που πηγάζει απο την ΗΘΙΚΗ τελείωση, η οποία είναι το περιβάλλον της ΑΓΑΠΗΣ, και έχει ως χαρακτηριστικό γνώρισμα τον χαρισματικό ΗΡΩΪΣΜΟ-(την γενναιότητα-γενναιοκαρδία-γενναιοφροσύνη-τόλμη-θάρρος-) και τον ανιδιοτελή ΑΛΤΡΟΥΪΣΜΟ-(ανθρωπισμό-φιλανθρωπία-φιλαλληλία- μεγαλοψυχία-δωρεάν παροχή-δοτικότητα και άδολη έμπρακτη συμπαράσταση- αλληλεγγύη) και την αξιότιμη ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ-(ισότητα-αποκατάσταση των αδικιών-αξιοσύνη-αξιοκρατία και αριστοκρατία-ισομοιρία-ελευθερία-δημοκρατία-συμμετοχή όλων στα κοινά και αγαθά της πολιτείας-κοινωνίας, ασφάλεια-τήρηση των νόμων για όλους κλπ) .

Αντίθετο της Ανδρείας είναι η Δειλία (εξ αριστερών) και η θρασύτης (εκ δεξιών) σύμφωνα και με τον ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ (άριστος και τέλειος αλλά και άριστο τέλος-κατάληξη). η δειλία=φόβος-άγνοια-σκότος και η θρασύτης=αναισχυντία- επιθετικότητα-αδιακρισία .

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ-Ο Γ' Ο ΜΕΓΑΣ:
Ο ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ Ο Γ' Ο ΜΕΓΑΣ υπήρξε ένας άνθρωπος, μία οικουμενική προσωπικότητα-οντότητα, ένα πνεύμα απεσταλμένο που επιτέλεσε ένα μοναδικό και παγκόσμιο-οικουμενικό έργο, εκ-πολιτιστικό, κοινωνικό, ελευθερωτικό, ηθικο-πνευματικό- αποστολικό- ΠΡΟ-προδρομικό του ιησού χριστού (ΣΩΚΡΑΤΗΣ-πλάτων-αριστοτέλης-ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ) . Το έργο του Αλέξανδρου συνοψίζεται στους όρους-λόγους: "ΟΙΚΟΥΜΕΝΗ-ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΕΙΑ" και "ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ- ΑΡΙΣΤΟΚΡΑΤΙΑ (αξιοκρατία)- ΙΣΟΝΟΜΙΑ (ισοπολιτεία) " και "ΑΓΑΠΗ (αρμονία) - ΑΔΕΛΦΟΣΥΝΗ (αδελφότητα)- ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΤΗΤΑ (οικουμενη- ανθρωπότητα- παγκόσμια κοινότητα)".

ο ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ πέθανε στην Ασία στην πόλη της Βαβυλώνας στα ανάκτορα του Ναβουχοδονόσορα του Β'. μέχρι σήμερα αναζητείται ο Τάφος του (είναι καλά φυλαγμένος γιατί όταν έρθει η ώρα θάχουν πλέον τελειώσει όλα- όλοι οι άνθρωποι της γης θα γνωρίζουν την αλήθεια και το σχέδιο του θεού γιαυτούς) . λίγο πριν πεθάνει το 324 πχ στην Ιόππη (ώπις) της ασσυρίας στην Ασία και σε ένα δείπνο με καλεσμένους όλους τους αξιωματούχους όλων των φυλών της αυτοκρατορίας του εκφώνησε τον όρκο αυτό, μνημείο αλήθειας αγάπης και σοφίας που δείχνει πόσο ενσυνείδητος ήταν ώς προς την αποστολή και το έργο του θεού στην γη που και ο ίδιος έλαβε εντολή να υπηρετήσει μέρος αυτού . Σας εύχομαι, τώρα που τελειώνουν οι πόλεμοι, να ευτυχήσετε με την Ειρήνη.Όλοι οι θνητοί, απ'εδώ και πέρα να ζήσουν σαν ένας λαός, μονοιασμένοι για την κοινή προκοπή. Να θεωρείτε την Οικουμένη Πατρίδα σας, με Κοινούς Νόμους, όπου θα κυβερνούν οι άριστοι, ανεξαρτήτως φυλής. Δεν χωρίζω τους ανθρώπους, όπως κάνουν οι στενόμυαλοι, σε Έλληνες και Βαρβάρους. Δεν με ενδιαφέρει η καταγωγή των πολιτών,ούτε η ράτσα που γεννήθηκαν.Τους καταμερίζω μ'ένα μόνο κριτήριο, την Αρετή. Για μένα, κάθε καλός Ξένος, είναι Έλληνας και κάθε κακός Έλληνας,είναι χειρότερος από Βάρβαρο. Αν ποτέ σας παρουσιαστούν διαφορές, δεν θα καταφύγετε στα όπλα,παρά θα τις λύσετε ειρηνικά. Στην ανάγκη θα σταθώ εγώ διαιτητής σας. Τον ΘΕΟ, δεν πρέπει να τον νομίζετε ως αυταρχικό κυβερνήτη,αλλά ως κοινό ΠΑΤΕΡΑ όλων, ώστε η διαγωγή σαςνα μοιάζει με τη ζωή που κάνουν τ'αδέλφια στην οικογένεια. Από μέρους μου, θεωρώ όλους, ΙΣΟΥΣ, λευκούς και μελαμψούς. Και θα ήθελα να μην είστε μόνο υπήκοοι της κοινοπολιτείας μου, αλλά μέτοχοι, όλοι συνέταιροι.Όσο περνάει από το χέρι μου, θα προσπαθήσω να συντελεσθούν αυτά που υπόσχομαι. Αυτό τον όρκο που δώσαμε απόψε με σπονδές κρατήστε τον σαν σύμβολο αγάπης.

ιδού ορισμένες απο της αρετές-χαρακτηριστικά της προσωπικότητας του ΑΝΔΡΕΙΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ (άλεξ=αποδιώχνω+ ανδρος= τους άνδρες-ανθρώπους- γενναίους στρατιώτες δηλαδή είμαι ο πάντοτε ΝΙΚΩΝ-ΝΙΚΗΤΗΣ).

εκλεκτός του ουρανού-λόγος
απόστολος της αλήθειας-του πνεύματος
θεοσεβής- αληθής-κύριος
χαρισματικός στον λόγο-διάνοια
ηγέτης-βασιλιάς-γεννημένος νικητής-ανίκητος
ελεύθερος-ελευθερωτής-σωτήρας
έλληνας-μακεδόνας-ευγενούς καταγωγής
άνθρωπος οικουμενικός-παγκόσμιος-ανατρεπτικός-επαναστάτης
ανδρείος-άφοβος-τολμηρός-ορμητικός
προορατικός-ενορατικός-διαισθητικός-εύψυχος
ρωμαλαίος σωματικά και διανοητικά
εγκρατής αλλά και θυμοειδής
ιδιοφυής-μεγαλοφυής στρατηγός
ταχύς-αστραπιαίος-αιφνηδιαστικός
δυνατός-πανίσχυρος-θρυλικός-μύθος
οργανωτικός-κινητικός-δραστήριος
αποφασιστικός-συγκεντρωτικός
αγαπών-αγαπημένος και πάντοτε αλληλέγγυος

ο Αλέξανδρος υπήρξε και ΕΙΝΑΙ ένα απο τα μεγα-λείτερα δώρα-ΤΟ ΔΩΡΟΝ ΤΟΥ ΟΥΡΑΝΟΥ πρός την ανθρωπότητα, με έργο και σκοπό να προετοιμάσει τον δρόμο του ιησού χριστού (που άρχισε με τον σωκράτη- ο οποίος καθιέρωσε την Ηθική-Αγάπη στην ανθρωπότητα, όπως ο ιησούς χριστός καθιέρωσε την Αγάπη-Αλήθεια σε ολόκληρη την οικουμένη. 

ο Αλέξανδρος με την εκστρατεία του στην Ασία-Περσία-ΑσσυροΒαβυλωνία-Αίγυπτο-Ινδία κλπ μετέφερε και διέδωσε την ελληνική γλώσσα και τον ΕλληνοΜακεδονικό Πολιτισμό, έδειξε και διέδωσε την ελευθερία και τι σημαίνει να είσαι ελεύθερος άνθρωπος και όχι δούλος τυράννων, έδειξε και επέβαλε την δικαιοσύνη και αξιοσύνη και τα δημοκρατικά ιδεώση σε λαούς οι οποίοι γενιώντουσαν και μεγάλωναν σας δούλοι και αντικείμενα και εργαλεία των δυνατών-δυναστών, έδωσε την ελπίδα σε εκατομύρια ανθρώπους ότι μπορούν να ζήσουν σε κοινωνία-πολιτεία ισοτίμων ανθρώπων, με ασφάλεια και σεβασμό για την ζωή και την οικογένεια τους, σεβάστηκε τα ήθη και έθιμα τους και τα εμβολίασε-εμπλούτησε με ελληνικές ιδέες και συνήθειες οι οποίες ήταν ανώτερες απο κάθε βαρβαρική-τυραννική συνήθεια-τρόπο ζωής . ας αναλογισθεί κανείς αυτό μόνον : τι θα ήταν οι χωρες αυτές της αφρικής-ασίας ακόμη και της ευρώπης και αργότερα της αμερικής, χωρίς τον αλέξανδρο το πνεύμα και το έργο του ; (τίποτα, μηδέν, βαρβαρισμός, ζωολατρεία, ανθρωποθυσίες, δουλεία, σκλαβιά, τυραννία, σκοτάδι, πλάνη, μια άγρια ζούγκλα θηρίων και ερπετών ! αυτό θα ήσαν οι χωρες και οι λαοί αυτοί χωρίς τον αλέξανδρο και τους έλληνες) .

ο Αλέξανδρος ήταν ΕΛ_έλλην και Μακεδόνας (με ΥΨΗΛΗ_ΒΑΣΙΛΙΚΗ καταγωγή τόσο απο τον Ηρακλή όσο και απο τον Αχιλλέα και απο γονείς Βασιλείς και Αρχιερείς (μεμυημένοι στα μυστήρια-αλήθεια των Καβείρων και των Κουρήτων). το έργο του Αλέξανδρου ακόμη δεν έχει αποκαλυφθεί στην σημαντικότητα και πνευματικότητα του ακριβώς λόγω της ελληνικής σφραγίδας που φέρνει (όλοι μας πολεμούν-πολεμούν τον ελληνισμό -αμερική-ισραήλ-ευρώπη-τούρκοι-σλάβοι κλπ- αλλά και όλοι θέλουν και να οικειοποιηθούν το έργο και τα πρόσωπα-ιστορία μας για την δική τους φυλή- χώρα- ιστορία ! γιατί ; γιατί όλοι μας μισούν ; γιατί όλοι μας πολεμούν ; ακριβώς γιατί δεν είναι στην πλευρά του φωτός αλλά του σκότους : Ιωάν. 3:19-21 Και αύτη είναι η κρίσις, ότι το φως ήλθεν εις τον κόσμον, και οι άνθρωποι ηγάπησαν το σκότος μάλλον παρά το φώς· διότι ήσαν πονηρά τα έργα αυτών.Επειδή πας, όστις πράττει φαύλα, μισεί το φως και δεν έρχεται εις το φως, διά να μη ελεγχθώσι τα έργα αυτού·όστις όμως πράττει την αλήθειαν, έρχεται εις το φως, διά να φανερωθώσι τα έργα αυτού ότι επράχθησαν κατά Θεόν). Τι είναι το φως ; είναι το φως της γνώσεως-της αλήθειας-της αγάπης-της σοφίας-της τέχνης-του (έλληνος) πολιτισμού-της ηθικής-του πνεύματος των αρετών-των αξιών-του καλού. αυτό που πάντοτε οι έλληνες είχαμε περίσσευμα γιαυτό και προκαλούσαμε τον φθόνο-ζηλοφθονία και την επιθετικότητα των εχθρών μας για αρπαγή και καθυπόταξη του γένους της πατρίδας των αγαθών των ελλήνων. ΔΥΣΤΥΧΩΣ όποτε οι εχθροί του έθνους-γένους των ελλήνων το πετύχαιναν δηλαδή να μας νικήσουν ήταν όταν κάποιοι πρόδιδαν κάποιοι άνοιγαν τις κερκόπορτες κάποιοι για ίδιον όφελος ή για εκδίκηση παρέδιδαν τα άγια τοις κυσιν. ΑΥΤΟ ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΑΜΑΡΑ-βενιζέλου (ο οποίος συνεχίζει την παράδοση των προηγούμενων πρωθυπουργών, με παράδοση της χώρας και τα άγια των αγίων στους νεοβαρβάρους (γερμανούς-αμερικάνους-τούρκους-εβραίους-ευρωπέους, καταστρέφοντας την χώρα του και εξαθλιώνοντας τον λαό της και παραδίδοντας τον προς βασανισμό και σταύρωση, ότι δηλαδή έκαναν τότε και οι αρχιερείς ιουδαίοι με τον χριστό-και τον λαό τους) .

ο Αλέξανδρος ΖΕΙ και οδηγεί την χώρα και τον λαό του ο οποίος προωρίζεται να ηγηθεί (όπως τότε αυτός) πνευματικά στην ανθρωπότητα και σε όλη την οικουμένη-γη (το έλληνον πνεύμα και η ηθική, η ιστορία και ο πολιτισμός της ελλάδας, παλαιός και νέος, η αλήθεια που εξέφρασε στο παρελθόν- εκφράζει στο παρόν και μέχρι τέλους των αιώνων είναι η διαχρονική αλήθεια-παρακαταθήκη των ελλήνων προς όλη την ανθρωπότητα). Να γιατί Ο ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΔΩΡΟΝ ΑΝΔΡΕΙΑΣ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΟΣΥΝΗΣ (αφοβία-νίκη του σκότους-της άγνοιας-της τυραννίας-της δουλείας-της πλάνης-της ανελευθερίας-του φόβου-του βαρβαρισμού-της αμάθειας) ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑ, διότι ο ενάρετος βίος του και η φωτισμένη ηγεσία του και το εκπολιτιστικό-ηθικοπνευματικό έργο του είναι εκ του θεού και για όλη την οικουμένη-ανθρωπότητα, αυτός είναι ο λόγος που ΖΕΙ ΚΑΙ ΘΑ ΖΕΙ ΜΕΧΡΙ ΤΕΛΟΥΣ ΤΩΝ ΑΙΩΝΩΝ-αληθώς .

Δεν υπάρχουν σχόλια: