Παρασκευή, 21 Νοεμβρίου 2014

Ελλήνων Δώρα 12

("η ελλάς βρίσκεται στο μέσον όλης της γης,η αττική στο μεσον της ελλάδος,η δε αθήνα στο μέσον της αττικής και στο μεσον πάλιν των αθηνών η ακρόπολις"(αριστείδης ο δίκαιος)-τώρα είναι η ώρα να δώσει τούτη η χώρα τα χρεωστούμενα δώρα)

Η (Ελλήνων) ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ και Ο ΠΑΡΘΕΝΩΝ-Β :
η Ακρόπολις των Αθηνών-ο Ιερός Βράχος και ο Παρθενώνας Ναός της Αθηνάς, αποτελούν σήμερα, οικουμενικά, παγκοσμίως, το σήμα-σύμβολο με το οποίο προσδιορίζεται και αναγνωρίζεται η ελληνίδα χώρα, η ελλάς και ο λαός των ελλήνων ( όπως επίσης και ο Μαίανδρος και οι 5 ολυμπιακοί κύκλοι) .


αρχαίος ΝΑΟΣ-νεώς : (εκ του ναίω=οικώ=κατ-οικία του θεού). Ενας ναός έχει κίονες στις στενές πλευρές του. Αν έχει κίονες μόνο στη μια στενή πλευρά λέγεται πρόστυλος. Αν έχει κίονες και στις δύο στενές πλευρές ονομάζεται αμφιπρόστυλος. Σε πολλές περιπτώσεις γύρω - γύρω από το ναό υπάρχουν κίονες (κολόνες) που δημιουργούν το πτερόν ή περιστύλιο. Όταν ο ναός περιβάλλεται από μια σειρά κιόνων, λέγεται περίπτερος. Όταν περιβάλλεται από δύο σειρές κιόνων λέγεται δίπτερος. Η οικοδόμηση του Παρθενώνος-ναού ξεκίνησε με πρωτοβουλία του Περικλέους το 447 π.Χ. με αρχιτέκτονες τον Ικτίνο και τον Καλλικράτη, υπό τη γενική εποπτεία του Φειδίου. Ο ναός με το λατρευτικό άγαλμα της Αθηνάς εγκαινιάσθηκε εννέα χρόνια αργότερα, το 438 π.Χ., ενώ οι εργασίες στον γλυπτό διάκοσμο συνεχίστηκαν έως το 432 π.Χ. Ο Παρθενών ήταν κατασκευασμένος εξ ολοκλήρου από λευκό πεντελικό μάρμαρο, με θεμελίωση από πωρόλιθο και ξύλινη οροφή με μαρμάρινη στέγη. Είναι δωρικός περίπτερος, διπλός «εν παραστάσι» αμφιπρόστυλος ναός με περιμετρική κιονοστοιχία 8x17 κιόνων (μήκος : πλάτος = 9 : 4, ύψος : πλάτος = 4 : 9). 
Ο ΠΑΡΘΕΝΩΝ χωρίζεται σε τρία μέρη:
1) ο πρόναος-πρόδομος : μπροστινό μέρος του ναού, μία αβαθή στοά με 6 δωρικούς κίονες-εδω γινόταν η φύλαξη των αναθημάτων.
2) ο σηκός-κυρίως ναός: που διαιρείται εσωτερικά σε τρία τμήματα-κλίτη (με το μεσαίο ιδιαιτέρως ευρύ και τα δύο πλαϊνά στενότερα) με δίτονη (διόρωφη) εσωτερική δωρική κιονοστοιχία σχήματος Π. Εδώ ήταν τοποθετημένο το άγαλμα του θεού-το χρυσελεφάντινο άγαλμα της Αθηνάς Παρθένου.

3) το άδυτον: το ιερόν του ναού, πρόσβαση μόνο τους ιερείς.
4) ο οπισθόδομος: ο χώρος που βρίσκεται στο πίσω μέρος του ναού. (σημ: στον Παρθενώνα, υπάρχει και ένας 5ος) επιπρόσθετος χώρος πίσω από τον οπισθόδομο-προέκταση του- που λέγεται: οπισθόναος. ακόμη στο βόρειο πτερό υπήρχε ναΐσκος σε σχήμα απλού οίκου, που φιλοξενούσε κάποιο παλιό ξόανο-το Παλλάδιο, δηλ. το ξόανο της Αθηνάς που είχε μεταφερθεί από την Τροία στην Αθήνα-μετά την νίκη των ελλήνων και ακόμη λίγα μέτρα ανατολικώτερα υπήρχε και ο βωμός του ξοάνου-παλλαδίου ) .

ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ-ΠΑΡΘΕΝΩΝ
ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ ΑΝΑΛΟΓΙΑ ΝΑΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΑΕΤΟΥ:
http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/e/e2/Doric.png
ΑΝΘΡΩΠΟΣ:ΝΟΥΣ-ΝΟΜΟΣ-ΝΑΟΣ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ:
ΝΑΟΣ ΠΑΡΘΕΝΩΝ + ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΣΩΜΑ
 • κρηπίς-κρηπίδωμα-ΠΕΛΜΑΤΑ-ΠΤΕΡΝΕΣ
 • στυλοβάτης--------------------ΑΣΤΡΑΓΑΛΟΣ
 • βάσις------------------------------------ΜΗΡΟΣ
 • κορμός---------------ΣΩΜΑ-ΚΟΡΜΟΣΤΑΣΙΑ
 • σπόνδυλοι---------ΣΠΟΝΔΥΛΙΚΗ ΣΤΗΛΗ
 • εχίνος------------------ΛΑΙΜΟΣ-ΤΡΑΧΗΛΟΣ(κάτω κράνα)
 • υποτραχήλιο------------------ΥΠΟΛΑΙΜΙΟΝ
 • άβαξ------------ΑΝΩ ΚΡΑΝΑ-ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ
 • κιονόκρανον--------------ΚΕΦΑΛΗ-ΚΡΑΝΑ(νούς-νόηση)
 • έλικες-----------------ΕΛΙΚΕΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΥ
 • οφθαλμοί-----ΟΦΘΑΛΜΟΙ-ΠΡΟΣΩΠΟΝ(όραση του όντος)
 • θριγκός-επιστύλιον-γείσον---ΧΑΙΤΗ-ΜΑΛΙΑ (οροφή-στέγη-θόλος)
 • μετώπη--ΜΕΤΩΠΟΝ-ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΣ
 • ζωφόρος----ΜΝΗΜΗ-ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
 • τριγωνικό αέτωμα(κεφαλή αετού)---ΠΝΕΥΜΑ 
 • Δύο τριγωνικα αετώματα=ΔΙΚΕΦΑΛΟΣ ΑΕΤΟΣ-ΠΝΕΥΜΑ
 • πτερόν---ΠΤΕΡΑ ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ-ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ
 • Δύο πτερα-ΔΥΟ ΠΤΕΡΥΓΕΣ ΑΕΤΟΥ-ΝΑΟΥ-ΑΝΘΡΩΠΟΥ
 • οπισθόναος----ΟΥΡΑ ΤΟΥ ΠΤΗΝΟΥ(διεύθυνση).........
ΚΟΡΜΟΣ-ΣΠΟΝΔΥΛΟΙ=ΣΩΜΑ
ΚΙΟΝΟΚΡΑΝΟΝ-ΑΒΑΞ=ΝΟΥΣ-ΝΟΗΣΗ-ΔΙΑΝΟΙΑ
ΘΡΙΓΚΟΣ-ΕΠΙΣΤΥΛΙΟΝ-ΓΕΙΣΟΝ-ΨΥΧΗ
ΟΦΘΑΛΜΟΙ=ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΟΥ ΕΓΩ
ΑΕΤΩΜΑ=ΠΝΕΥΜΑ
ΝΑΟΣ-ΠΑΡΘΕΝΩΝ :

ΑΡΧΗΓΟΣ ΑΘΗΝΑΙΩΝ: ΠΕΡΙΚΛΗΣ
ΠΕΡΙΚΛΗΣ: το όνομα του σημαίνει: περί=γύρω + κλεος=Δόξα, είναι αυτός που περι-βάλλεται απο την δόξα (λαμπρότης-αλήθεια), είναι δοξασμένος και προωρισμένος για ένδοξα έργα, δια των οποίων θα δοξασθεί-θα μείνει στην μνημη των ανθρώπων.

ΑΡΧΙΤΕΚΤΩΝ-ΕΣ: ΙΚΤΙΝΟΣ-ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ
ΙΚΤΙΝΟΣ: (αναφέρεται ως ονομασία γερακιού-αετού) σημαίνει ΙΚΤΙΣ=ΑΚΤΙΣ-ακτίνα δηλαδή αυτός που σύρει-τραβά-χαράσσει Ι-κτίνες=Α-κτίνες δηλαδή σχέδια, δηλαδή ο ΑΡΧΙΤΕΚΤΩΝ-ας και ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΟΣ-μηχανικός!
ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ: αυτός που ΚΡΑΤΕΙ=είναι κύριος (κρατεί-κατέχει την τέχνη) + ΚΑΛΛΟΣ=του κάλλους-ωραιότητος-ομορφιάς, δηλαδή αυτός που ξέρει να ζωγραφίζει-Ο ΖΩΓΡΑΦΟΣ  αλλά και ο ΣΧΕΔΙΑΣΤΗΣ-αρχιτέκτων και ΤΕΚΤΩΝ-τεχνίτης και ΓΛΥΠΤΗΣ-λιθοξόος δηλαδή είχε ΓΝΩΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΑΛΩΝ ΤΕΧΝΩΝ που αφορούσαν το κάλλος και την ποίηση-ανάδειξη του !

ΓΛΥΠΤΗΣ-ΕΠΙΒΛΕΠΩΝ: ΦΕΙΔΙΑΣ
ΦΕΙΔΙΑΣ: (στον οποίο αποδίδεται και ο Φ= η χρυσή τομη-ισορροπίας και αρμονίας: Η χρυσή τομή αναφέρεται επίσης και ως χρυσός λόγος ή χρυσός κανόνας. Άλλα ονόματα είναι χρυσή μετριότητα και Θεϊκή αναλογία (ο"άκρος και μέσος λόγος" σύμφωνα με τον Ευκλείδη) .
\varphi = \frac{1+\sqrt{5}}{2} = 1.61803\,39887\ldots.
ΦΕΙΔΕΙΑΣ= εκ του φείδομαι= αυτός που ΑΞΙΟΠΟΙΕΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ-ΣΥΝΕΤΑ τον χρόνο και τα πράγματα-καταστάσεις στην ζωή (φείδεται χρόνου), αυτός που ξωδεύει τον χρόνο του με σοφία και σύνεση, με ακρίβεια και σκοπιμότητα, (δεν φείδεται χρόνου-κόπου) αυτός που δεν είναι ανόητος ή σπάταλος ή άσκοπος (δεν συμπεριφέρεται απρόσεκτα-απρονόητα-άσοφα), αυτός που είναι ΣΟΦΟΣ- έχει νουν σοφίας .
 • ΠΑΡΘΕΝΩΝ-ΠΕΡΙΚΛΗΣ= Η ΔΟΞΑ-ΗΛΙΟΣ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ-ελλάς
 • ΠΑΡΘΕΝΩΝ-ΙΚΤΙΝΟΣ= Η ΑΚΤΙΝΑ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ-στην γη 
 • ΠΑΡΘΕΝΩΝ-ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ=ΤΟ ΚΑΛΛΟΣ-ΦΩΣ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ
 • ΠΑΡΘΕΝΩΝ-ΦΕΙΔΙΑΣ=Η ΣΟΦΙΑ-ΠΥΡ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ
 • ΠΑΡΘΕΝΩΝ-ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ=Η ΠΟΛΙΣ-ΝΑΟΣ ΤΟΥ ΘΕΟΥ
 • ΠΑΡΘΕΝΩΝ-ΑΘΉΝΑ= Η ΠΟΛΙΣ-ΛΑΟΣ ΤΟΥ ΘΕΟΥ
 • ΠΑΡΘΕΝΩΝ-ΠΑΡΘΕΝΟΣ ΑΘΗΝΆ=Η ΠΡΟΝΟΙΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΟΛΕΩΣ ΤΟΥ ΘΕΟΥ
ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΕΣ: 447-438=9 ΧΡΟΝΙΑ
ο Παρθενών του Περικλή κτίστηκε σε 9 χρόνια δηλαδή όσο διαρκεί Η ΜΥΗΣΗ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΣΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ (η κυοφορία του τέκνου-δώρου) .

ΚΙΩΝ-ΕΣ ΠΑΡΘΕΝΩΝΑ= 46 κίονες
ο Παρθενών έχει 46 κίονες, τόσους όσους σχηματίζουν και τις ΛΕΞΕΙΣ-ΛΟΓΟΥΣ ΤΟΥ ΛΟΓΟΥ-ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ: ΕΛΛΑΣ=46 ΘΕΟΣ=46 ΔΩΡΑ=46 ΕΝ ΟΝ= 46 κλπ.
Κ-ΙΩΝ= ο ΙΩΝ Κ=κύριος (και κόσμος) : Ι-ων : σημαινει η Ι-σχύς του ΩΝ ο οποίος είναι ο Κύριος του ουρανού (ουρανός=προβολή του ΙΩΝ-α). Ι_ΩΝ σημαινει ΙΩ=εγώ ειμί ΩΝ, ο Κύριος των ΟΝτων-Ο ΩΝ-ΙΩΝ .
ΚΙΩΝ=Ν_Ι_Κ_Ω_Ν= είναι ο ΝΙΚΩΝ-νικητής, το πνεύμα του Ο ΩΝ_Ο ΙΩΝ, είναι ο Κ_Ι_Ν_Ω_Ν ουρανόν και γην, θάλασσα και αέρα, δηλαδή ο κύριος των στοιχείων, ο κύριος του Κόσμου (αφού είναι ο Κύριος του ΟΥΡανού) .

17                                                         8
Ο Ο Ο Ο Ο Ο Ο Ο Ο Ο Ο Ο Ο Ο Ο Ο Ο
Ο                                                          Ο
Ο                                                          Ο
Ο                                                          Ο
Ο                                                          Ο
Ο                                                          Ο
Ο                                                          Ο
Ο Ο Ο Ο Ο Ο Ο Ο Ο Ο Ο Ο Ο Ο Ο Ο Ο
15                                                         6

4=4 ΣΗΜΕΙΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ-ΣΥΜΠΑΝΤΟΣ= 1-2-3-4
15=6=ΤΕΛΕΙΟΤΗΣ ΝΑΟΥ=1+2+3=6
17=8=ΑΡΜΟΝΙΑ
8=ΑΡΜΟΝΙΑ
ΡΥΘΜΟΙ: ΔΩΡΙΚΟΣ-ΙΩΝ-ΙΚΟΣ
ο ουρανός=αΟΥΡ_ΑΝΩ= το ΑΝΩ ΦΩΣ ΚΥΡΙΑΡΧΕΙΤΑΙ: απο τρείς ομάδες ΙΩΝΩΝ ΓΕΝΝΗΤΟΡΩΝ:
 1. ΔΩΡΙΟΝ ΠΝΕΥΜΑ:ΔΩΡΑ (α-Γαβριήλ)
 2. ΡΕΩΝΙΟΝ ΠΝΕΥΜΑ:ΡΕΑ (β-Ραφαήλ)
 3. ΦΑΙΩΝΙΟΝ ΠΝΕΥΜΑ:ΦΑΙΑ (γ-Μιχαήλ)
ΙΩΝ :1-2-3

συνεπώς ο Δωρικός ρυθμός του ΝΑΟΥ_ΠΑΡΘΕΝΟΥ ΑΘΗΝΑΣ_ΠΑΡΘΕΝΩΝΟΣ μας προσδιορίζει τον ΑΡΧΗΓΟ του ουρανού(το πνεύμα δεν έχει φύλο-ακόμη και όταν ενσαρκούται σε ανθρώπινα όντα-εκλεκτοί) και ο Ιωνικός Ρυθμός (οι Αθηναίοι ήταν Ιωνικής Καταγωγής) μας προσδιορίζει τον Γεννήτορα του Ουρανού τον ΙΩΝ_Α (των ΙΩΝ_ΩΝ.
ΔΩΡΙΚΟΣ ΡΥΘΜΟΣ=ΣΟΦΙΑ-ΑΠΛΟΤΗΣ-λιτότης
ΙΩΝΙΚΟΣ ΡΥΘΜΟΣ=ΑΛΗΘΕΙΑ-ΟΛΟΤΗΣ

ΜΑΡΜΑΡΟ ΛΕΥΚΟ ΠΕΝΤΕΛΗΣ= "ο λαμπερός λίθος"

ΜΑΡΜΑΡΟ=ανθίσταται στον χρόνο-ενεργοποιεί τον τόπο
ΛΕΥΚΟ=ακτινοβολή το φως
ΠΕΝΤΕΛΗ=το όρος των "ΑΜΩΜΩΝ"=(Α=στερητικόν + μώμος=βρωμιά) οι άγιοι-άσπιλοι (ασκητές-μοναχοί), ο αρχαίος ΒΡΙΛΗΣΣΟΣ=ισχυρός λίθος,από το ρήμα βριάω-βριώ=έχω ισχύ και το ουσιαστικό λάας=πέτρα, η Πεντε-λη, η περιοχή με τα Πεντε Ελη-υδροβιότοποι (ο χώρος όπου εδρέυουν οι ΠΕΝΤΕ ΕΛ δηλαδή οι 5 αρχάγγελοι-κουρήτες) .

ΠΕΜΠΤΟΣ ΑΙΩΝΑΣ=Η ΧΡΥΣΗ ΤΟΜΗ-Φ ΤΗΣ ΧΙΛΙΕΤΙΑΣ (500+500=1000 ΧΡΟΝΙΑ) ΠΟΥ ΣΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΟΥ ΠΕΡΙΚΛΗ ΗΤΑΝ Η 1Η ΧΙΛΙΕΤΙΑ (αφού το ημερολόγιο ήταν καθοδικό και όχι όπως σήμερα που είναι ανοδικό). 5=Ε =προσδιορίζει τόσο την Ελλάδα=Ε όσο και τον Ανθρωπο=Ε αλλά και τον Δελφικό θεό Απόλλωνα και το Μαντείο του με το "Ε το εν Δελφοίς" (που εντέλλει τον άνθρωπο=Ε =Εγώ να φροντίσει την αυτογνωσία και διαυτής την Αυτο-Τελείωση του, δηλαδή την Ομοίωση του με τον Δελφικό θεό=θεός Φωτός-Αρμονίας-Υπερβατικότητος) (η χιλιοποίησις είναι η θέωσις του ανθρώπου επι της γης).
ΧΡΥΣΟΥΣ ΑΙΩΝΑΣ= ο χρυσός=ήλιος=δόξα της Αλήθειας του φωτός=Αγάπη και του πυρός=Σωφία, δηλαδή ο ΠΑΡΘΕΝΩΝ ΝΑΟΣ της ΠΑΡΘΕΝΟΥ ΣΩΦΙΑΣ ΑΘΗΝΑΣ έχει ως έργο-σκοπό να οδηγεί τους ανθρώπους να γίνονται ΘΕΤΙΚΕΣ_ΕΝΑΡΕΤΕΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ που θα ακτινοβολούν στον κόσμο το ΦΩΣ-ΠΥΡ της ΗΛΙΑΚΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ του Λόγου-Πνεύματος του Θεού-Πατρός .

ΝΑΟΣ-ΑΝΘΡΩΠΟΣ-ΑΕΤΟΣ
ΑΕΤΟΣ=576 ΠΝΕΥΜΑ=576 (24Χ24)
ο αετός είναι όντως το κατεξοχήν σύμβολο του πνεύματος και του πνευματικού ανθρώπου, είναι πτηνό, πετά ψηλά, κοιτάει τον ήλιο με τα μάτια του, βλέπει την γη απο ψηλά, είναι δυνατό πτηνό, γρήγορο, αιφνηδιαστικό, ακριβές, ισόρροπο, αρμονικό, εύστοχο κλπ. γιαυτές τις ιδιότητες-δυνάμεις-αρετές αλλά και για άλλες πολλές, η παράδοση λέγει για 100 αρετές.
Α-ΕΤΟΣ= Α=μονάς-αλήθεια-θεός και ετός-ετεός-έτεα (Fέτος-vetus) = αρχαίος αλλά και αληθινός . ΑΕΤΟΣ=αεί αυτός= ο παντοτεινά όμοιος-ίδιος αναλλοίωτος, αυτός που δεν γερνάει, που ζει αιωνίως δηλαδή όπως ακριβώς το πνεύμα που είναι αιώνιο και αθάνατο (α-θάνη) .
ΔΙΚΕΦΑΛΟΣ ΑΕΤΟΣ= ο άνθρωπος ΔΙΠΟΛΟΝ ΠΝΕΥΜΑ αγάπης-δεξιά κεφαλή και σωφίας-αριστερή κεφαλή (προσεύχεται_προσέχει, δίδει δωρεάν_δέχεται εξεταστικά, κλπ) (χριστός=αετός παναγία-πρόδρομος=δικέφαλος αετός) .
ΝΑΟΣ=ο τόπος-σημείον ΙΕΡΟΝ όπου ο θεός αναπαύει το πνεύμα του (ναοί: παρθενών-θεού σοφία-δωδώνη κλπ) (σημ: ΙΕΡΟΝ δεν είναι το λεγόμενο αγιαστήριο-θυσιαστήριο των χριστιανικών ή ινδουιστικών ή μουσουλμανικών ή εβραϊκών κλπ ναων-εκκλησιών-τζαμίων-τεμένων κλπ αλλά ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΟΠΟΥ Ο ΙΔΙΟΣ Ο ΘΕΟΣ ΔΙΑΛΕΞΕ-ΕΠΕΣΗΜΑΝΕ-ΧΑΡΙΤΟΔΟΤΗΣΕ-ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΣΕ κλπ όπως πχ ο ναός-μαντείο των Δ-ΕΛ-Φ-ΩΝ όπου επισημάνθηκε ως σημείο τόπος απο τον ΔΙΑ όταν έστειλε Δύο Αετούς απο Ανατολή και Δύση και συναντήθηκαν στο συγκεκριμένο σημείο συγκροτώντας τις 2 κεφαλές του Δικέφαλου Αετού (Δελφοί-Απόλλων και Δήλος-Απόλλων).

ΔΙΚΕΦΑΛΟΣ ΑΕΤΟΣ-σώμα:
1-Α=αριστερή κεφαλή=εμπρόσθιο αέτωμα
2-Β=δεξιά κεφαλή=οπίσθιο αέτωμα
3-Γ=αριστερή πτέργυγα=17 κίονες (15)
4-Δ=δεξιά πτέρυγα=17 κίονες (15)
5-Ε=αριστερό πόδι=8 κίονες (6)
6-Ζ=δεξί πόδι=8 κίονες (6)
7-Η= ουρά=οπισθόναος
ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΔΙΚΕΦΑΛΟΣ ΑΕΤΟΣ-αρετές
 1. ΣΩΦΙΑ-προσέχει
 2. ΑΓΑΠΗ-προσεύχει
 3. σύνεση-νουνεχεί
 4. εγκράτεια-εγκρατεί
 5. αγάπη-αδελφοποιεί
 6. αλληλεγγύη-ελεεί
 7. ΤΑΠΕΙΝΟΤΗΣ-οδηγεί
Α-ΚΡΟΠΟΛΙΣ=Α= ΑΓΙΟΝ
Π-ΑΡΘΕΝΩΝ=Π= ΠΝΕΥΜΑ
Α-ΚΡΟΠΟΛΙ-Σ= Α-Σ= ΑΓΑΠΗ-ΣΩΦΙΑ
Π-ΑΡΘΕΝΩ-Ν= ΠΝ-ΕΥΜΑ
Π-ΑΡΘΕΝΟΣ Α-ΘΗΝΑ=Π-Α=ΠΝΕΥΜΑ ΑΛΗΘΕΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: