Κυριακή, 8 Μαρτίου 2015

Ελλήνων Δώρα 17

("η ελλάς βρίσκεται στο μέσον όλης της γης,η αττική στο μεσον της ελλάδος,η δε αθήνα στο μέσον της αττικής και στο μεσον πάλιν των αθηνών η ακρόπολις"(αριστείδης ο δίκαιος)-τώρα είναι η ώρα να δώσει τούτη η χώρα τα χρεωστούμενα δώρα)
Η (Ελλήνων) Ελληνική Ιστορία-Μυθιστορία-Πολιτισμός-Γ :

ΒΥΖΑΝΤΙΟ_βυζαντινός πολιτισμός-ελληνοχριστιανική περίοδος :

"ΒΥΖΑΝΤΙΟ ΕΙΝΑΙ Η ΕΚΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΕΝΗ ΚΑΙ ΕΞΕΛΛΗΝΙΣΜΕΝΗ ΡΩΜΑΪΚΗ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ ΓΙΑ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ" (Ελένη Γλύκατζη-Αρβελέρ).
Η προϊστορία του Βυζαντίου ως "τόπος" και η ιστορική απόφαση του Κωνσταντίνου του Α' να μεταφέρει την έδρα της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας στο Βυζάντιο και σε συνδυασμό με την συνάντηση του ελληνικού πολιτισμού με τον χριστιανισμό και την ρωμαϊκή αυτοκρατορία δύναμη- οργάνωση (οργανωτική δομή-διοίκηση) του κράτους, συνέπεσαν με την ΕΝΤΟΛΗ ΤΟΥ ΘΕΟΥ-ΟΥΡΑΝΟΥ για την εκδίπλωση, διάδοση-εμπέδοση και επικράτηση του χριστιανισμού δηλαδή ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΔΕΥΤΕΡΗΣ ΔΙΑΘΗΚΗΣ-ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ ΤΟΥ ΛΟΓΟΥ, ΤΟΥ ΘΕΟΥ-ΧΡΙΣΤΟΥ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΚΑΙ ΜΕ ΕΝΤΟΛΗ ΤΟΥ ΙΔΙΟΥ ΤΟΥ ΘΕΟΥ-ΠΑΤΡΟΣ.
κοιτάξτε πόσο απλά είναι τα πράγματα:
Α' ΔΙΑΘΗΚΗ: ΑΔΑΜ-ΧΡΙΣΤΟΣ=ΝΟΜΟΣ-θεού
Β' ΔΙΑΘΗΚΗ: ΧΡΙΣΤΟΣ-ΠΑΡΑΚΛΗΤΟΣ=ΑΓΑΠΗ-λόγου
Γ' ΔΙΑΘΗΚΗ: ΠΑΡΑΚΛΗΤΟΣ-ΕΩΣ ΤΕΛΟΥΣ=ΣΩΦΙΑ-πνεύματος

Α' ΔΙΑΘΗΚΗ:Μωϋσης & Ηλίας*
Β' ΔΙΑΘΗΚΗ:Ιησούς Χριστός
Γ' ΔΙΑΘΗΚΗ:Σωφία Παράκλητος

* στούς έλληνες ο Μίνως, ο Ησίοδος, ο Ομηρος, ο Πυθαγόρας, ο Σόλων, ο Δράκων, ο Λυκούργος κλπ, και στους Αιγύπτιους οι Ισις-Οσιρις, ο Χέοψ, ο Αχενατον, ο Ερμής ο Τρισμέγιστος κλπ, και στους εβραίους όλοι οι μεγάλοι κυρίως βασιλείς και προφήτες-κριτές με αποκορύφωση πρώτα τον Μωϋσή και εν συνεχεία συνεπίκουρο τον Ηλία τον προφήτη, υπήρξαν νομοθέτες των άνωθεν εντολών του ουρανού. Η ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΤΟΥ ΜΩΫΣΗ ΕΙΝΑΙ ΟΜΟΙΑ ΜΕ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ : " ὅτι ὁ νόμος διὰ Μωϋσέως ἐδόθη, ἡ χάρις καὶ ἡ ἀλήθεια διὰ Ἰησοῦ Χριστοῦ ἐγένετο ".(δηλαδή η εντολή δεν είναι του ουρανού αλλά του θεού πατρός ! )

Α' ΔΙΑΘΗΚΗ:ναός σολομώντα=ιερουσαλήμ-ισραήλ
Β' ΔΙΑΘΗΚΗ:ναός θεού σοφίας=κωνσταντινούπολη-βυζάντιο
Γ' ΔΙΑΘΗΚΗ:ναός παρθενών=αθήνα-ελλάς (πνευματικός ναός της ΑΛΗΘΕΙΑΣ-πυραμίς του πνεύματος του λόγου-πνεύματος, της αλήθειας-αγάπης-σοφίας ΘΕΟΥ)


Α' ΔΙΑΘΗΚΗ:ΑΝΘΡΩΠΟΠΟΙΪΑ=άνθρωπος-εγώ (σεβασμός)
Β' ΔΙΑΘΗΚΗ:ΑΔΕΛΦΟΠΟΙΪΑ=άνθρωπος αδελφός-ον (αγάπη-αλληλεγγύη)
Γ' ΔΙΑΘΗΚΗ:ΠΝΕΥΜΑΤΟΠΟΙΪΑ=άνθρωπος αυτοπνευματούμενος (ένωση)

Α' ΔΙΑΘΗΚΗ και Β' ΔΙΑΘΗΚΗ και Γ' ΔΙΑΘΗΚΗ: σήμερα, ως πνεύμα και αλήθεια καί λόγος ΘΕΟΥ, έχουν αποκαλυφθεί στους έλληνες (η Γ' διαθήκη=Α+Β+Γ διαθήκες) και τηρούνται ως παρακαταθήκη και ταμείο δυνάμεων απο τους έλληνες-εντολοδόχους, με έργο και σκοπό να παραδοθούν-διδαχθούν-αποκαλυφθούν στην ανθρωπότητα-οικουμένη, αυτό είναι το ΜΕΓΑ ΕΡΓΟ-ΧΡΕΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ-η μετάδοση-παράδοση της θεού αλήθειας στην ανθρωπότητα (έλληνες δε, είναι οι έλληνες κατα το πνεύμα-ψυχή-ζωή-συμπεριφορά- έργα, δηλαδή οι έλληνες οι οποίοι έχουν σχέση ομοίωσης με τους ΔΩΡΙΕΙΣ-ΙΩΝΕΣ-ΜΙΝΩΕΣ (ΕτεοΚρήτες) οι οποίοι είναι οι Γεννήτορες των Πανελλήνων και οι οποίοι κατήλθαν απο τον ουρανό και με θυσία-αυτοθυσία αποκάλυψαν-δίδαξαν-καθιέρωσαν-εμπέδωσαν την θεία-ουράνια-θεϊκή αλήθεια στους έλληνες και σε όλη, την κάθε φορά, ανθρωπότητα (ορφέας-ηρακλής-θησέας κλπ).

ΑΛΗΘΕΙΑ=αλήθεια+αγάπη+σωφία πνευματική
  • τηρώ τον ΝΟΜΟ-μέτρο-τάξη-ηθική συνύπαρξη
  • αγαπώ-είμαι αλληλέγγυος και αδελφός-κοινωνός
  •  αυτο-πνευματοποιούμαι-ενώνομαι ψυχοπνευματικά οικουμενικά με τον άνθρωπο-ανθρωπότητα και πνευματικά-απρόσωπα με τον θεό, υπηρετώντας το θέλημα-έργο του-ς της πνευματικής βασιλείας στην γη του λόγου-πνεύματος του θεού-ανθρώπου .
ΒΥΖΑΝΤΙΟ-ΒΥΖΑΝΤΙΝΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ:
-δεν είναι ιστορία
-δεν είναι μια αυτοκρατορία
-δεν είναι ένα επεισόδιο στην ιστορία των ελλήνων των ρωμαίων των ανθρώπων που τελείωσε...και τώρα πάμε-πήγαμε παρακάτω !
http://s.enet.gr/resources/2014-06/48-basiki-thumb-large.jpg
ΤΟ ΒΥΖΑΝΤΙΟ-Ο ΒΥΖΑΝΤΙΝΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ είναι ο τόπος, οι άνθρωποι, το έργο της Β' του χριστού Διαθήκης, η προσπάθεια-αγώνας να καθιερωθεί στην γη το έργο της αγάπης και αλληλεγγύης όπως ο χριστός το αποκάλυψε και βέβαια αυτός συνέργησε ώστε αυτό (το έργο της Β' διαθήκης της αγάπης) να λάβει την οργανωμένη μορφή πολιτείας-βυζαντινό κράτος στον συγκεκριμένο τόπο-το βυζάντιο και να γίνει το συγκεκριμένο έργο-της αγάπης του λόγου. (όλα τα άλλα, ιστορίες, πόλεμοι, εχθροί του βυζαντίου, ίντριγκες, εξεγέρσεις, διαφωνίες θρησκείας-εκκλησίας με το κράτος, συνομωσίες και φόνοι αυτοκρατόρων και επίδοξων αυτοκρατόρων για την νομή της εξουσίας κλπ. είναι ανθρώπινες πρωτοβουλίες οι οποίες οφείλονται α) στο ίδιο το κακό-πνεύμα, β) στην ανθρώπινη δισυνθετότητα καλού-κακού εγώ κάθε ανθρώπου και γ) στην εχθρότητα-ζήλεια-επιθυμία αρπαγής-εκδικητικότητα των άλλων εθνών ή φυλετικών ομάδων-των λεγόμενων εχθρών του βυζαντίου (ούννοι, πετσενέγκοι-πέρσες-άραβες-βούλγαροι κλπ) δηλαδή εντέλει στο ίδιο το κακό-πνεύμα το σκοτοφορικό που πάντοτε θέλει την ακύρωση του φωτός του θεού και την επικράτηση του σκότους-αμάθειας-άγνοιας στον κόσμο (όπου ερίζει-ορίζει ως άρχοντας του κόσμου τούτου).

Ο ΩΝ-ΘΕΟΣ (όμοιον)
Ο ΟΥΡΑΝΟΣ-ΕΝΤΟΛΕΙΣ ΤΟΥ ΘΕΛΗΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΘΕΟΥ(παρόμοιον

Ο ΚΟΣΜΟΣ-ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΔΙΣΥΝΘΕΤΟΙ ΑΜΙΓΩΣ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΩΣ ΚΑΛΟΥ-ΚΑΚΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ (ανόμοιον) (εδώ γίνεται το έργο της επανόδου του εκπεσόντος πνεύματος του κακού-ο άσωτος υιός, δια μετουσιώσεως του σε καλό, δια μέσου της μετανοίας του ανθρώπου και της ενέργειας θετικών πράξεων-σκέψεων-συναισθημάτων, έργων καλού, ζωής βιουμένης με έργα πίστεως στον θεό και αγάπης του ανθρώπου-συνανθρώπου καθώς και βοηθείας και συνέργειας με την φύση με τρόπο που να συνανασταίνεται και η φύσις-κόσμος-κοσμική δημιουργία ) .

το Βυζάντιο, λοιπόν, είναι ολόκληρο, η Υλοποίηση της εντολής του ΛΟΓΟΥ "αγαπάτε αλλήλους" δηλαδή: "'ανθρωποι δημιουργείστε επι της γης μια κοινωνία-πολιτεία ανθρώπων αδελφών, ανθρώπων αγαπόντων αλλήλους, ανθρώπων της αγάπης και αλληλέγγυων στους ομοίους-παρομοίους-ανομοίους συνανθρώπους τους-σας"
http://kelliteacher.weebly.com/uploads/2/8/1/5/28157335/226264092.jpg
ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΟΥ ΒΥΖΑΝΤΙΝΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ:
ΒΑΣΙΛΕΙΑ:
"Ο εστεμμένος αυτοκράτορας ήταν ο εκλεκτός του Θεού, ο αντιπρόσωπός του στη γη. Ενσάρκωνε όλες τις αρετές και το νόμο (δικαστική εξουσία). Όλες οι εξουσίες εκπορεύονταν από αυτόν και αυτός διόριζε τους αξιωματούχους στην πολιτική, διοικητική και στρατιωτική ιεραρχία. Η ιδιότητα του αυτοκράτορα προϋπέθετε και εξαιρετική γενναιότητα. Ανώτατος αρχηγός του στρατού, συχνά ηγούνταν των στρατιωτικών δυνάμεων κατά τους πολέμους και μεριμνούσε για την ασφάλεια των συνόρων."(http://www.byzantinemuseum.gr/el/)

ΘΡΗΣΚΕΙΑ-ΙΕΡΩΣΥΝΗ-ΜΟΝΑΧΙΣΜΟΣ:
Στο χώρο της Εκκλησίας, κεφαλή της οποίας ήταν ο πατριάρχης Κωνσταντινουπόλεως, ο αυτοκράτορας (ως εγγυητής και προστάτης της χριστιανικής θρησκείας) ασκούσε εποπτεία και απολάμβανε ειδικά προνόμια. Εκκλησία και κράτος επιδίωκαν από κοινού να συντάξουν όλους τους λαούς υπό την αιγίδα του Χριστού, και συνεπώς και του Βυζαντινού αυτοκράτορα που ήταν ο εκπρόσωπός του επί της γης. Η βυζαντινή χριστιανική θρησκεία-λατρεία υπήρξε επι της γης η πρώτη γνήσια θρησκεία-ΠΙΣΤΙΣ-ΑΓΑΠΗ του θεού απο τον άνθρωπο και του ανθρώπου προς τον άνθρωπο αδελφό του (παρόλες τις επι τω κακώ καταστάσεις που συνυπήρχαν και που μοιραία οδήγησαν στην πτωση του βυζαντίου). Ηβυζαντινή θρησκεία έδωσε επίσης τον ΜΟΝΑΧΙΣΜΟ δηλαδή την απόσυρση ανθρώπων που αναζητούσαν τον θεό προς τα βουνά και τα ησυχαστήρια όπου η αναζήτηση αυτή ανέδειξε και αναδεικνύει μέχρι σήμερα αγιάζοντες ανθρώπους, προφήτες, θαυματουργούς και γενικά οδηγούς ανθρώπων-διδασκάλους του καλού και σοφούς.

ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ:
ο αυτοκράτορας και ο νόμος ήταν το δίπολο της δικαστικής εξουσίας. ο αυτοκράτορας ήταν ελέω θεού η ανωτάτη αρχή και πηγή του νόμου αλλά ο νόμος ήταν ο μόνος ο οποίος μπορούσε να θέσει φραγμό στην απολυτότητα της εξουσίας του αυτοκράτορα. Ο αυτοκράτορας, λοιπόν, στο Βυζάντιο βρισκόταν στην κορυφή ως υπέρτατος δικαστής και η δικαιοσύνη απονέμετο είτε από τον ίδιο προσωπικά, είτε δια μέσου κρατικών λειτουργών που αντιπροσώπευαν την ανώτατη εξουσία και είχαν δικαστικές αρμοδιότητες.

ΚΟΙΝΩΝΙΑ:
επίκεντρο της ζωής του λαού ο οποίος ήταν ιεραρχικά δομημένος σύμφωνα με την τάξη και συντεχνία-εργασία του (εμπόριο-βιοτεχνία-εργάτες κλπ) ήταν η ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ ΘΡΗΣΚΕΙΑ-λατρεία με όλες τις εορτές-επετείους-πανηγύρεις-δρώμενα κλπ. όλοι ήταν ίσοι απέναντι στον νόμο και στους άνδρες και τις γυναίκες επικρατούσε ισοτιμία (οι γυναίκες αφιερώνονταν στην διαπαιδαγώγηση των παιδιών τους και οι άντρες εργάζονταν στις βιοτεχνίες την γεωργία το εμπόριο στην άμυνα της χώρας κλπ για να εξασφαλίζουν στην οικογένεια τα προς το ζειν).

ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΤΕΧΝΗ:
ΜΟΡΦΗ-ΕΙΚΟΝΑ-ΙΔΕΑ
ο αρχαίος κόσμος έδωσε τα αγάλματα-ΜΟΡΦΗ-μέτρον-ΥΛΗ
το βυζάντιο έδωσε την εικόνα= ΨΥΧΗ-αγάπη (ανάταση-ανάσταση)
ο νέος οικουμενικός και πνευματικός παγκόσμιος πολιτισμός (Γ' διαθήκη-αλήθεια) που αφορά την ανθρωπότητα ολόκληρη, πέπρωται να δώσει την ιδέα= ΠΝΕΥΜΑ-αλήθεια 

ΜΟΥΣΙΚΗ: (ο έλληνας μουσικός λόγος)
το βυζάντιο συνέχισε την παράδοση της αρχαίας ελληνικής μουσικής-αρμονίας και την εμπλούτισε με νέα στοιχεία λόγου και πνεύματος δημιουργώντας την ΕΛΛΗΝΙΚΗ βυζαντινή μουσική-ΤΟΝ ΜΟΥΣΙΚΟ (ΕΛΛΗΝΑ) ΛΟΓΟ και ΙΕΡΗ υμνωδία-ψαλμωδία- ύμνηση του θείου με επίκεντρο και πάλι την ΠΙΣΤΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΘΕΟ- ΧΡΙΣΤΟ και την ως εξ αυτής πλήρωση της ψυχης με αρμονία-γαλήνη-ειρήνη-και κάθε συναίσθημα λατρείας προς τον θεό και αγάπης αδελφικής προς κάθε δημιούργημα του.

ΛΟΓΟΣ-ΠΑΙΔΕΙΑ:
η παιδεία-εκπαίδευση στο βυζάντιο ήταν γενικά ελεύθερη και όχι υποχρεωτική ήταν ιδιωτική και όχι κρατική (παρότι οι καθηγητές-ιδιώτες και κληρικοί πληρωνόντουσαν απο το κράτος ή και την εκκλησία) και ήταν διαβαθμισμένη σε τρία επίπεδα ιεραρχημένα: προπαίδεια-εγκύκλιος-πανδιδακτήρια. η γλώσσα ήταν ελληνική και η παιδεία ελληνο-χριστιανική (θρησκευτική) και ελληνοκεντρική (ηθική): ορθογραφία-γραμματική-αριθμητική-γεωμετρία-μουσική-ρητορική-φιλοσοφία-αστρονομία-αρχαία ελληνικά κείμενα όπως η οδύσσεια-ιλιάδα του ομήρου, οι μύθοι του αισώπου κλπ. όσα παιδιά δεν πήγαιναν σχολείο εγίνοντο τεχνίτες-τα αγόρια και υφαντριες-τα κορίτσια. 

ΒΥΖΑΝΤΙΟ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ-ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΣ:
ήταν μέσα στο σχέδιο του θεού ο ελληνισμός=η επιστήμη-φιλοσοφία και ο έλληνας λόγος να συναντηθεί με τον χριστιανισμό= την χριστική διδασκαλία δια μέσου της χριστιανικής θρησκείας και λατρείας (και όχι της ήδη απο τότε διαμορφωθείσας εκκλησίας) και μάλιστα η συνάντηση αυτή έγινε μέσα σε καθεστώς διοίκησης-εξουσίας της ρωμαϊκής αυτοκρατορίας= (που είναι σήμερα τα ευρωπαϊκά εθνη-οι παλαιολατείνοι τρώες) δηλαδή μιας οργανωμένης δύναμης-εξουσίας η οποία μπορούσε να επιβάλει την θέληση-εξουσία της με ισχύ και υποχρεωτικά .
ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ-έλληνες=την επιστήμη-επιστήμες και την φιλοσοφία-σκέψη και τον λόγο-γλώσσα (με όλη του-της την μέχρι τότε δομή-λογική-εξέλιξη-ιστορία-δημιουργήματα του λόγου κλπ)
ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΣ-έλληνες=την αλήθεια-διδασκαλία του χριστού και την νέα θρησκεία-λατρεία του θεού με επίκεντρο τον ιησού χριστό (τριαδικό θεό)
ΡΩΜΑΪΚΗ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑ-ρωμαίοι και έθνη ευρωπαϊκά (ρωμαίοι πολίτες)= το οργανωμένο κράτος και την οργανωμένη διοίκηση και τον οργανωμένο στρατό, σε ένα νέο τόπο-χώρο, το βυζάντιο, το οποίο και γεωγραφικά-γεωπολιτικά και κλιματικά και στρατιωτικά ήταν ιδανικό για την μεταφορά της νέας πρωτεύουσας του ρωμαϊκού νέου κράτους (πέρα απο τις άλλες πάμπολλες σκοπιμότητες που υπήρχαν για την απόφαση του αυτοκράτορα κων/νου του Α' για την μεταφορά της ρωμαϊκής πρωτεύουσας απο την ρωμη στο βυζάντιο)

ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ=αρχαίος ελληνικός πολιτισμός
ΒΥΖΑΝΤΙΟ=βυζαντινός πολιτισμός
ΝΕΑ ΕΛΛΑΔΑ(σύγχρονη)=μελλοντικός πνευματικός πολιτισμός

ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ=μέτρον και αριθμός, μαθηματικά και γεωμετρία, επιστημη και σοφία, φιλοσοφία-ανθρωπογνωσία και λόγος, τέχνη και πολιτισμός, δημοκρατία και δικαιοσύνη, αρετή-ανδρεία και ήρωες, θεοί-θεάνθρωποι και άνθρωποι-ημίθεοι , αλήθεια και ελληνικά μυστήρια και μαντεία, βωμοί και λατρεία των θεών, βωμοί και εστίες, μουσική και υμνωδία, πατρίδα και φιλοπατρία, νομοθέτες και θεσμοί, κράτος και πολιτεία, πολίτες και πολιτισμός, υποχρεώσεις και δικαιώματα, ανθρώπινη παιδεία και γυμναστική, απλότητα και λιτότητα, ρητά και μύθοι, σοφοί λόγοι και ηρωϊκές διηγήσεις ανδραγαθημάτων, ιστορία και ερμηνεία της φύσης-κόσμου, αστρονομία-γαιολογία, εργασία και δημιουργικότητα, επαγγέλματα και τεχνίτες, αγάλματα και ναοί, θέατρα και μουσεία κλπκλπ.  

ΟΙ ΑΡΧΑΙΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΣΠΕΙΡΑΝ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΙΔΕΕΣ, ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΑΝ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΡΕΤΕΣ ΚΑΙ ΑΠΟΚΑΛΥΨΑΝ ΣΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑ ΤΟ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΠΟΛΙΤΕΥΜΑ ΜΕ ΤΟΝ ΙΣΟΤΙΜΟ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΟ ΠΟΛΙΤΗ ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΑΝ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ ΤΟΥ ΦΩΤΟΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΛΟΓΙΚΗΣ, ΤΟΥ ΗΘΙΚΟΥ ΛΟΓΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΙΣΘΗΤΙΚΟΥ ΚΑΛΛΟΥΣ.

 Η ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ-Ο ΑΡΧΑΙΟΣ ΕΛΛΗΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ (ως απόσταγμα εμπειρίας-ζωής-γνώσης-βίωσης-σκέψης-σύλληψης-αναζήτησης της αλήθειας) ΕΔΩΣΕ: ΤΟ ΜΕΤΡΟ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ (νόμος-συμμετρία) ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΤΡΟ ΤΟΥ ΛΟΓΟΥ ΤΟΥ (αισθητική-ηθική) ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΠΕΦΩΤΙΣΜΕΝΗ ΛΟΓΙΚΗ ΚΑΙ ΕΠΙΣΤΗΜΗ ΚΑΙ ΣΟΦΙΑ. (ανθρώπινη σοφία-σκέψη).

ΒΥΖΑΝΤΙΟ-ΜΕΣΟΣ ΚΟΣΜΟΣ=αγάπη και αδελφοσύνη, ελεημοσύνη και συμπάθεια, συνανθρωπία και συμπόνια, φιλία και κοινωνία, χριστού θρησκεία-λατρεία και ιερωσύνη, άσκηση και αναχωρητισμός-μοναχισμός, λατρεία του λόγου-πνεύματος του θεού και πίστις στην τριαδική θεότητα, εικόνα και εκκλησία, ύμνηση-ψαλμωδία και βυζαντινή μουσική-λόγος, λειτουργία και θεοπανηγύρεις, βασιλεία και μεγαλοπρέπεια, ηθική παιδεία και αγάπη-αλληλεγγύη, θεοκρατεία και θεογνωσία, θεοσοφία και ανθρωποσοφία και ΓΕΝΙΚΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ-ΕΛΛΗΝΟΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΑΙΔΕΙΑ-ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΣΕ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΟΧΡΙΣΤΙΚΗ ΠΑΙΔΕΙΑ-ΘΡΗΣΚΕΙΑ-ΧΡΙΣΤΟΠΑΙΔΕΙΑ.

Ο ΒΥΖΑΝΤΙΝΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΕΔΩΣΕ : ΤΗΝ ΑΓΑΠΗ ΤΟΥ ΛΟΓΟΥ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΝΑΝΘΡΩΠΙΑ-ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ, ΤΗΝ ΘΡΗΣΚΕΙΑ-ΛΑΤΡΕΙΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΤΡΙΑΔΙΚΟΥ ΘΕΟΥ, ΤΟΝ ΤΥΠΟ ΤΗΣ ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΑΣ- ΚΡΑΤΟΥΣ ΤΟΥ ΘΕΟΥ-ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΣΤΗΝ ΓΗ-ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑ.
http://geoment.e-e-e.gr/seraphim4.jpg
ΝΕΑ ΕΛΛΑΔΑ-ΝΕΑ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑ-ΤΡΙΤΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ-ΚΑΙΝΗ ΑΓΙΑ ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ-ΝΕΟΣ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ= νέος άνθρωπος ανακαινισμένος, βιωματικά (και γνωστικά) αυτοπνευματούμενος, πιστός στο θέλημα του θεού, αληθινός στα έργα του, αγαπών-αδελφός-αλληλέγγυος, σοφός-φιλόσοφος-επιστήμων, υπαγώμενος πνευματικά στο πνεύμα της αληθείας, ναός θεού, νόμος θεού-ηθικός-πνευματικός-αναγκαίος, οικουμενικός άνθρωπος, έλλογος πολίτης, πολίτης ουράνιας γαίας, πνευματικός άνθρωπος, μεμυημένος στην αλήθεια-αγάπη σοφία θεού-ανθρώπου, ψυχικά αναστημένος και πνευματικά θεωμένος, τέκνον-δώρον θεού στην γη η οποία καθίσταται ουράνια χώρα-προέκταση του ουρανού στην γη, βασιλέας και κύριος εαυτού άνθρωπος, ιερέας θεού-λόγου πνεύματος, πεφωτισμένος άνθρωπος, πύρινο ον-πνεύμα, ενοποιημένος άνθρωπος κατά πάντα, με την φύση-κόσμο-συνάνθρωπο κάτω και τα ουράνια πνεύματα και τον θεό άνω, Ισχυρό πνεύμα κατα την τάξη χριστού και αγίου πνεύματος, γήϊνος θεός- τέλειον πνεύμα-ον.

Η ΝΕΑ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ Ο ΝΕΟΣ ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΟΣ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΣ ΠΑΝΑΝΘΡΩΠΙΝΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΣΤΗΝ ΓΗ-ΚΟΣΜΟ, ΘΑ ΔΩΣΕΙ-ΚΑΘΙΕΡΩΣΕΙ-ΕΠΙΤΕΛΕΣΕΙ : Την τρίτη του θεού διαθήκη-αλήθεια η οποία σκοπεί να καταστήση τον άνθρωπο στην γη: ΝΟΥ- ΝΑΟ- ΝΟΜΟ ΘΕΟΥ-ΑΛΗΘΕΙΑΣ (σφίγγα ιστάμενη-ιπτάμενη-σοφή) και την γή του ανθρώπου:
ΧΩΡΑ-ΚΡΑΤΟΣ-ΒΑΣΙΛΕΙΟΝ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ-ΑΓΑΠΗΣ-ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗΣ ΣΩΦΙΑΣ (εν παντί ενότης), ΓΑΙΑ ΠΥΡΙΝΗ-ΟΥΡΑΝΙΑ ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ (πνευματική πυραμίς) και το σχέδιο του θεού: ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΣ ΕΝΑΣ ΤΕΛΕΙΟΣ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΛΟΓΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ-ΘΕΑΝΘΡΩΠΟΣ-ΑΝΘΡΩΠΟΘΕΟΣ-ΓΗΪΝΟΣ ΘΕΟΣ, Ο ΙΗΣΟΥΣ ΧΡΙΣΤΟΣ, υιός θεού-λόγος και υιός ανθρώπου-πνεύμα, ο αμνός του θεού, η αιώνια θυσία του θεού στον κόσμο-το αρνίον (μέλη-κύτταρα του οποίου θα είναι κάθε ισάγγελος άνθρωπος-χερουβίμ-σεραφίμ).

ο νέος οικουμενικός-πνευματικός-παγκόσμιος πολιτισμός θα είναι ένας νέος ΧΡΥΣΟΣ και ΑΡΓΥΡΟΣ πολιτισμός (ήλιος-σελήνη) ο οποίος θα αναδεικνύει στην καθημερινότητα και μέχρι τέλους των αιώνων του κόσμου-γης-ανθρώπου, την ΑΡΕΤΗ του ανθρώπου (αρετές-αστέρες ουρανού) ο οποίος σκοπό και έργο-αποστολή θα έχει και θα υπηρετεί-εκπληρώνει : την δόξα του θεού και την δόξα της αλήθειας-αγάπης-σοφίας του (στέφανος 12 αστέρων). Η ΑΛΗΘΕΙΑ Η ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ Η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ Η ΠΛΗΡΟΤΗΤΑ-ΤΕΛΕΙΟΤΗΤΑ ΚΑΙ Η ΕΝΟΤΗΤΑ ΕΝ ΠΑΝΤΙ ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΠΑΝΤΑ, θα επικρατούν παντού στην γη μέχρι τέλους, μέχρι που η γη να γίνει βασίλειο θεϊκό και η βασιλεία του θεού και των ουρανών να επικρατήσουν ολοκληρωτικά, σταθερά να γίνουν καθεστώς-τάξη ουράνια στην γη-κόσμο-ανθρωπότητα. Τότε το κακό θα έχει εκλείψει εντελώς, θα έχει μετουσιωθεί εντελώς σε πνεύμα καλού, οι άνθρωποι θα γίνουν και θα εκφράζονται μονοσήμαντα επι τω καλώ και δια της πνευματικής σωφίας και τότε το σχέδιο-σκοπός της δημιουργίας του ανθρώπου (δισύνθετου πνευματικά εγω-όντος-πνεύματος) θα επιτευχθει και η επιστροφή του στον θεό θα ολοκληρωθεί, επιφέροντας και την πλήρη αποκατάσταση των πάντων στον θεό (αρχέγονη τάξη-απλότης).

ΑΡΧΑΙΟΣ ΚΟΣΜΟΣ-ΠΕΡΙΟΔΟΣ
-ελλάς-ισραήλ-αίγυπτος= ανθρώπινη σοφία και νόμος θεού
ΜΕΣΟΣ ΚΟΣΜΟΣ-ΠΕΡΙΟΔΟΣ 
-βυζάντιον-ελλάς και ρώμη-ευρώπη=αγάπη του λόγου του θεού και ανθρώπινη αλληλεγγύη
ΤΕΛΟΣ ΚΟΣΜΟΥ-ΩΜΕΓΑ ΠΕΡΙΟΔΟΣ-ελλάς και ανθρωπότητα= αλήθεια-αγάπη-σοφία θεού και ομοίωση κατα πάντα του ανθρώπου ο οποίος μετά το πέρας του κόσμου επιστρέφει και αποκαθίσταται στον θεό (επιστροφή ασώτου υιού-θυσία μόσχου σιτευτού-ομόθρονος θεού).

σημ: αφαιρέστε απο την ανθρωπότητα τους πολέμους ! τι θα μείνει ;
θα μείνει η αλήθεια, οι απεσταλμένοι του θεού και του ουρανού
οι έλληνες και ο πολιτισμός- οικουμενικό έργο τους
ο ιησούς χριστός και ο σωκράτης (και οι μεγάλοι απεσταμμένοι στα έθνη του κόσμου, βούδας, κρίσνα, λάου τσε, αχενατόν, προφήτες του ισραήλ, έλληνες σοφοί, ινδοί σοφοί, κινέζοι σοφοί κλπ).
εν τέλει θα μείνουν έως τέλους οι τρείς διαθήκες-αλήθεια του θεού δια μέσου των οποίων θα επιστρέψει η γήϊνη ανθρωπότητα στον θεό.
ποιός είναι το πνεύμα του πολέμου;
ποιοί άνθρωποι έκαναν τους πολέμους;
γιατί έκαναν τους πολέμους;
γιατί ακόμα και σήμερα ο πόλεμος μαίνεται μέσα και έξω του ανθρώπου-των ανθρώπων παντού στην γη; ποιοι πρωτοστατούν και γιατί ;

αφαιρέστε το χρήμα
αφαιρέστε τα συμφέροντα-περιουσίες
αφαιρέστε τον εγωϊσμό-αυτοπροβολή των ανθρώπων
αφαιρέστε κάθε λογής εξουσία ανθρώπου προς άνθρωπο και θα δείτε ότι μαζί της αφαιρείται η πλάνη-παραπλάνηση, η αναλήθεια, κάθε αδικία και κάθε μορφή βίας- επιθετικότητος-εχθρότητος αρνητικότητος-αντιθέσων ! και τότε τί θα μείνει ;
θα μείνει η αγάπη, η απλότης, η δικαιοσύνη, η ειρήνη, η κοινότης των αγαθών, η κοινωνία των αδελφών και σοφών ανθρώπων, η δημιουργική εργασία όλων για το κοινό καλό όλων ανεξαιρέτως και αδιακρίτως. τέλος !

Δεν υπάρχουν σχόλια: